Μήνυμα από την Πρόεδρο

Δεκάδες γονείς στερούνται το δικαίωμα να επιλέγουν το είδος της εκπαίδευσης που θα πρέπει να δοθεί στο παιδί τους, εξαναγκάζονται να χορηγούν ψυχιατρικά φάρμακα που αλλοιώνουν τη διάνοια, ή αναγκάζονται να υποβάλλουν τα παιδιά τους σε υποχρεωτικούς «ελέγχους» για ψυχικές διαταραχές για τις οποίες δεν υπάρχουν επιστημονικές αποδείξεις.

Ωστόσο, μέσω του έργου της CCHR:

 • Στις ΗΠΑ, έχει τεθεί σε ισχύ νομοθεσία η οποία απαγορεύει τη χρήση ηλεκτροσόκ και ψυχοχειρουργικής στα παιδιά.
 • Στο Πιεμόντε στην Ιταλία, έχει περάσει νομοθεσία η οποία απαγορεύει τη χρήση του Ηλεκτροσόκ στα παιδιά, τους ηλικιωμένους και τις έγκυες γυναίκες.
 • Νόμοι για την συγκατάθεση σε θεραπεία κατόπιν ενημέρωσης έχουν περάσει, με αποτέλεσμα τη μείωση του αριθμού των ατόμων που υποβάλλονται σε Ηλεκτροσόκ.
 • Στην Αυστραλία η θεραπεία βαθειάς νάρκης – ενός θανατηφόρου συνδυασμού φαρμάκων και ηλεκτροσόκ – έχει απαγορευτεί, η οποία ήταν υπεύθυνη για τουλάχιστον 48 θανάτους.
 • Στις ΗΠΑ έχει τεθεί σε ισχύ νόμος που απαγορεύει τον εξαναγκασμό των παιδιών να πάρουν ψυχιατρικά φάρμακα ως προαπαιτούμενο για την εκπαίδευσή τους.
 • Σε αρκετές χώρες, έχουν τεθεί σε ισχύ ομοσπονδιακοί κανονισμοί και νόμοι ενάντια στη χρήση καταναγκαστικών μεθόδων εγκλεισμού.
 • Νομοθεσία έχει τεθεί σε ισχύ που ορίζει ότι ο βιασμός ψυχιατρικών ασθενών αντιμετωπίζεται από ποινικά δικαστήρια.
 • Νομικά δεδικασμένα διασφαλίζουν ότι οι ασθενείς που έχουν κακοποιηθεί από ψυχιάτρους έχουν το δικαίωμα να ασκήσουν αγωγή ενώπιον πολιτικού δικαστηρίου, καθώς και να αποζημιωθούν για τις επιβλαβείς ψυχιατρικές θεραπείες τις οποίες έχουν υποστεί.
 • Χιλιάδες πολίτες έχουν διασωθεί από τον παράνομο εγκλεισμό ή παράνομη κράτηση και οι ασθενείς έχουν ανακτήσει τα νομικά και πολιτικά τους δικαιώματα.  

Η Ψυχική υγεία μπορεί να δημιουργηθεί, μόνο μέσω:

 • Αποτελεσματικής πνευματικής θεραπείας που παραδίδεται σε μια ήρεμη ατμόσφαιρα, η οποία χαρακτηρίζεται από ανοχή, ασφάλεια και σεβασμό στα δικαιώματα των ανθρώπων.
 • Της αποκατάστασης των ατόμων, επαναφέροντας την προσωπική δύναμη, την ικανότητα, την επάρκεια, την εμπιστοσύνη, τη σταθερότητα, την ευθύνη και την πνευματική ευεξία.
 • Υψηλά καταρτισμένων, ηθικών επαγγελματιών που έχουν δεσμευτεί κατά κύριο λόγο στην ευημερία των ασθενών τους και των οικογενειών τους, και όχι στο οικονομικό όφελος.

Η περιγραφή αυτή δεν έχει καμία ομοιότητα με την ψυχική θεραπεία της ψυχιατρικής σήμερα. Η Ψυχιατρική δεν προάγει την ψυχική υγεία, αλλά μάλλον την κακή ψυχική υγεία και εκατομμύρια κατεστραμμένες ζωές.

Στη CCHR εργαζόμαστε για να βοηθήσουμε να επέλθει ένα περιβάλλον πνευματικής θεραπείας που θα βασίζεται στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια και την ευπρέπεια. Ως αποτέλεσμα των προσπαθειών μας, εκατομμύρια έχουν αποφύγει τα δεινά της ψυχιατρικής θεραπείας.

Σας καλωσορίζουμε στον δικτυακό μας τόπο και ελπίζω ότι θα χρησιμοποιήσετε αυτή την ευκαιρία για την καλύτερη διασφάλιση του μέλλοντος για τους αγαπημένους σας, τους φίλους σας και τον εαυτό σας.

Ειλικρινά,

Jan Eastgate
Πρόεδρος
της Επιτροπής για τα
Ανθρώπινα Δικαιώματα Διεθνώς

Η Jan Eastgate ερευνά τις ψυχιατρικές καταχρήσεις για περισσότερα από τριάντα χρόνια. Πολιτικοί, δικηγόροι, ψυχολόγοι και υπερασπιστές των πολιτικών δικαιωμάτων την έχουν περιγράψει ως «ακούραστη αγωνίστρια» και ως πρόσωπο με «τεράστια αποφασιστικότητα και θάρρος που έχει εκτελέσει αξιόλογο έργο».  Στην πατρίδα της την Αυστραλία, η κα Ιστγκέιτ βοήθησε να δημιουργηθεί μια Βασιλική Επιτροπή (το υψηλότερο επίπεδο της κυβερνητικής έρευνας) για τη θεραπεία βαθειάς νάρκης, μιας θανατηφόρου ψυχιατρικής πρακτικής που συνίσταται σε ένα βαρύ κοκτέιλ ναρκωτικών και ηλεκτροσόκ. Η κυβέρνηση απαγόρευσε αυτή την πρακτική και αποζημίωσε εκατοντάδες ασθενείς. Με έδρα της το Λος Άντζελες, τη διεθνή έδρα της CCHR για περισσότερα από δεκαπέντε χρόνια, η κα Ιστγκέιτ διεξήγαγε προσωπικά έρευνες και επιθεωρήσεις των ψυχιατρικών εγκαταστάσεων και συνθηκών στην Τσεχική Δημοκρατία, Δανία, Ελλάδα, Γερμανία, Νέα Ζηλανδία, Νότια Αφρική, Ρωσία και Ηνωμένες Πολιτείες.

DOWNLOADS