Τι είναι η Επιτροπή Πολιτών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα

Η Επιτροπή Πολιτών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (CCHR) είναι μια μη κερδοσκοπική επιτροπή επαγρύπνησης για την ψυχική υγεία, που βοήθησε να τεθούν σε ισχύ περισσότεροι από 150 νόμοι που προστατεύουν τα άτομα από καταχρηστικές ή εξαναγκαστικές πρακτικές. Η CCHR αγωνίζεται εδώ και πολύ καιρό για την αποκατάσταση βασικών αναφαίρετων ανθρώπινων δικαιωμάτων στον τομέα της ψυχικής υγείας. Αυτά περιλαμβάνουν, ανάμεσα σε άλλα, την πλήρη συναίνεση κατόπιν πληροφόρησης σχετικά με την ιατρική νομιμότητα της ψυχιατρικής διάγνωσης, τους κινδύνους των ψυχιατρικών θεραπειών, το δικαίωμα σε όλες τις διαθέσιμες ιατρικές εναλλακτικές λύσεις και το δικαίωμα άρνησης οποιασδήποτε θεραπείας θεωρείται επιβλαβής.

Η CCHR συν-ιδρύθηκε το 1969 από την Εκκλησία της Σαηεντολογίας και τον Ομότιμο Καθηγητή της Ψυχιατρικής Δρ. Τόμας Σατς σε μια εποχή όπου οι ασθενείς βρίσκονταν στοιβαγμένοι σε ιδρύματα και ήταν απογυμνωμένοι από όλα τα συνταγματικά, πολιτικά και ανθρώπινα δικαιώματα.

Η CCHR λειτουργεί αποκλειστικά ως άγρυπνος φύλακας της ψυχικής υγείας, έχοντας στο πλευρό της πολλούς επαγγελματίες του ιατρικού χώρου, συμπεριλαμβανομένων γιατρών, επιστημόνων, νοσηλευτών και των λίγων ψυχιάτρων που έχουν λάβει θέση ενάντια στο βιολογικό/φαρμακευτικό μοντέλο της «ασθένειας» που συνεχώς προωθείται από την ψυχιατρική/φαρμακευτική βιομηχανία, ως ένας τρόπος για να πουλήσουν ναρκωτικά. Είναι μια μη-πολιτική, μη-θρησκευτική, μη-κερδοσκοπική οργάνωση αφιερωμένη αποκλειστικά στην εξάλειψη της ψυχικής κακοποίησης και στη θέσπιση προστατευτικών μέτρων για τους ασθενείς και τους καταναλωτές. Η Συμβουλευτική Επιτροπή της CCHR, αποτελείται από Επιτρόπους, οι οποίοι είναι γιατροί, επιστήμονες, ψυχολόγοι, δικηγόροι, νομοθέτες, εκπαιδευτικοί, επιχειρηματίες, καλλιτέχνες και εκπρόσωποι των πολιτικών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Οι άνθρωποι συχνά ρωτούν εάν η CCHR είναι της γνώμης ότι δεν πρέπει κανείς ποτέ να πάρει ψυχιατρικά φάρμακα, αλλά αυτός εδώ ο δικτυακός τόπος δεν έχει σαν σκοπό το να εκφράζει γνώμες. Είναι αφιερωμένος στην παροχή πληροφοριών, τις οποίες μια ψυχο/φαρμακευτική βιομηχανία πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων δεν θέλει να δουν ή να γνωρίζουν οι άνθρωποι. Το πραγματικό ερώτημα επομένως είναι το εξής: Έχουν οι άνθρωποι το δικαίωμα να έχουν όλες τις πληροφορίες σχετικά με (Α) τους γνωστούς κινδύνους των ναρκωτικών ή και της θεραπείας κατόπιν αμερόληπτης, αδιάβλητης ιατρικής επισκόπησης, (Β) την ιατρική εγκυρότητα της διάγνωσης για την οποία συνταγογραφούνται φάρμακα, (Γ) όλες τις μη – φαρμακευτικές επιλογές (κάτι που αποτελεί την ουσία της συναίνεσης κατόπιν ενημέρωσης) και (Δ) το δικαίωμα να αρνηθούν κάθε θεραπεία που θεωρούν επιβλαβή.

Η CCHR έχει εργαστεί για περισσότερα από σαράντα χρόνια για την πλήρη συναίνεση κατόπιν ενημέρωσης στον τομέα της ψυχικής υγείας, καθώς και το δικαίωμα πρόσβασης σε όλες τις πληροφορίες που αφορούν τις ψυχιατρικές διαγνώσεις και τη θεραπεία και όχι μόνο στα στοιχεία που προέρχονται από πρόσωπα που έχουν συμφέρον στο να κρατούν το κοινό στο σκοτάδι.

Με αυτή τη λογική, σας παρουσιάζουμε βίντεο, blogs, ειδήσεις, ειδικούς στον ιατρικό χώρο και ενημέρωση που έχει σχεδιαστεί για να σας οπλίσει με τα δεδομένα.

Ως μη – κερδοσκοπική οργάνωση, είμαστε σε θέση να συνεχίσουμε τις εκπαιδευτικές εκστρατείες μας, μέσα από δημόσιες δωρεές. 

DOWNLOADS