Δελτία και Εκθέσεις

Κάντε κλικ εδώ για να κατεβάσετε τα ενημερωτικά δελτία και τις εκθέσεις για θέματα που κυμαίνονται από τις εναλλακτικές λύσεις για την ψυχική αγωγή υγείας και τις διεθνείς προειδοποιήσεις σχετικά με ψυχιατρικά φάρμακα μέχρι τις ψυχιατρικές απάτες και τις καταχρήσεις.

ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Ιατρικό Αλγορυθμικό πρότζεκτ του Τέξας: ο Allen Jones αποκαλύπτει τους γιατρούς

Ο Allen Jones, πρώην ερευνητής της Κοινοπολιτείας της Πενσυλβάνια στο Γραφείο του Γενικού Επιθεωρητή (OIG), της Υπηρεσίας Ειδικών Ερευνών αποκαλύπτει τη φαρμακευτική-ψυχιατρική συμπαιγνία να σπρώξουν ψυχοτρόπα φάρμακα και να αυξήσουν το κόστος ασφάλισης.

CBS 48 ώρες-φερέφωνο της Ψυχιατρικής/Φαρμακευτικής Μηχανορραφίας

Δεν είναι περίεργο ότι η παρουσίαση των 48 Ωρών της CBS υποστήριξε ότι «σχιζοφρένεια» ήταν μια ψυχική "ασθένεια" σωματικής βάσης που απαιτούσε εξουθενωτικά αντιψυχωτικά φάρμακα – το CBS λαμβάνει σχεδόν 600 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο σε έσοδα από διαφημίσεις για εταιρείες φαρμάκων, και τα αντιψυχωτικά φάρμακα που κατασκευάζονται από τους χορηγούς της CBS είναι εξαιρετικά κερδοφόρα.

ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΗ ΑΠΑΤΗ

Οι Ψυχίατροι δεν μπορούν να Προβλέψουν, να Φροντίσουν ή να Θεραπεύσουν τη Βίαιη Συμπεριφορά

Κατά τη δική τους ομολογία, οι ψυχίατροι δεν μπορούν να προβλέψουν την επικινδυνότητα. Συχνά απελευθερώνουν βίαιους ασθενείς από τις εγκαταστάσεις, ισχυριζόμενοι ότι δεν αποτελούν απειλή για τους άλλους, ή τους παραχωρούν προνόμια τα οποία μειώνουν την ασφάλεια. Σύμφωνα με το Διαγνωστικό και Στατιστικό Εγχειρίδιο των Ψυχικών Διαταραχών της Αμερικανικής Ψυχιατρικής Ένωσης (ΑΨΕ), το εγχειρίδιο «δεν επαρκεί για να αποδείξει για νομικούς σκοπούς την ύπαρξη, της "ψυχικής διαταραχής", της "διανοητικής αναπηρίας", της "ψυχικής νόσου" ή της "ψυχικής βλάβης", σε σχέση με τις ικανότητες, την εγκληματικότητα ή την αναπηρία». Διαβάστε περισσότερα σε αυτή την αναφορά.

Κατηγορώντας τον Εγκέφαλο: Η Απάτη της «Χημικής Ανισορροπίας»

Η βάση του προσχέδιου των ψυχιάτρων για την αρρώστια σήµερα είναι η θεωρία ότι η χηµική ανισορροπία του εγκεφάλου προκαλεί ψυχικές ασθένειες. Ωστόσο, ο Δρ Μαρκ Γκραφ, πρόεδρος Δημοσίων Υποθέσεων της Αμερικανικής Ψυχιατρικής 'Ενωσης, δήλωσε ότι η θεωρία αυτή «πιθανώς προέρχεται από τη βιομηχανία φαρμάκων». Ο συνεργός του, Δρ Στήβεν Σάρφσταϊν, Πρώην πρόεδρος της ΑΨΕ, αναγκάστηκε υπό πίεση των μέσων ενημέρωσης να παραδεχτεί ότι «δεν υπάρχουν σαφώς διεγραμμένες εργαστηριακές εξετάσεις» για να προσδιοριστεί μια χημική ανισορροπία στον εγκέφαλο. Αυτή είναι μια σύντομη περίληψη της θεωρίας πίσω από την απάτη της «χημικής ανισορροπίας» με σχόλια εμπειρογνωμόνων που την απομυθοποιούν.

Ανοιχτή Επιστολή των Γιατρών προς Κυβερνήσεις

Πόσο θα πρέπει να ανησυχούμε σχετικά με αναφορές ότι η ψυχική ασθένεια έχει εξελιχθεί σε μια επιδημία που χτυπάει έναν στους κάθε τέσσερις ανθρώπους στον κόσμο σήμερα; Σύμφωνα με την πηγή αυτών των ανησυχητικών εκθέσεων –την ψυχιατρική βιομηχανία– η ψυχική ασθένεια απειλεί να μας καταβροχθίσει όλους και μπορεί να ανακοπεί μόνο με τη άμεση και μαζική αύξηση της χρηματοδότησης. Αυτή η επιστολή από γιατρούς είναι ο πρόλογος σε ένα φυλλάδιο της CCHR σχετικά με την κρίση της «ψυχικής ασθένειας» που δημιουργείται από ψυχιάτρους.

Το Παγκόσμιο Φορτίο της Νόσου

Υπερασπίζοντας την ταχεία ανάπτυξη του Διαγνωστικού και Στατιστικού Εγχειρίδιου των Ψυχικών Διαταραχών της ψυχιατρικής, ο Λούις Τζαντ, διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Ψυχικής Υγείας (NIMH) από το 1987 έως το 1990, δημιούργησε την ψυχιατρική στρατηγική του μάρκετινγκ. Είχε βαπτιστεί η «Δεκαετία του Εγκεφάλου» και υπεγράφη σαν νομοθεσία των Ηνωμένων Πολιτειών με Προεδρική Διακήρυξη. Από τότε, όροι όπως «θεραπεύσιμη διαταραχή του εγκεφάλου», «νόσος του εγκεφάλου άνευ υπαιτιότητας» και «χημική ανισορροπία στον εγκέφαλο» έχουν διατεθεί στο εμπόριο. Αυτή η έκθεση δείχνει πώς το παγκόσμιο φορτίο της νόσου είναι μια φάρσα, όταν έχει να κάνει με «ψυχικές διαταραχές».

Η Παραφροσύνη Προκαλεί το Έγκλημα; από τον Τόμας Σ. Σατζ, M.D.

Αυτό το άρθρο από το διάσημο Δρ Τόμας Σατζ αναπαράγεται κατόπιν έγκρισης του Σέλντον Ρίτσμαν, Εκδότη, Ιδέες γύρω από την Ελευθερία,το οποίο δημοσιεύεται από το Ίδρυμα Οικονομικής Παιδείας, Irvington-on-Hudson, NY 10533.

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΦΑΡΜΑΚΑ

Εφηβικό ποσοστό αυτοκτονιών, που δεν οφείλεται στις Προειδοποιητικές Πινακίδες Παρενεργειών

Με την προτροπή των ψυχιάτρων λόγω των δικών τους έννομων συμφερόντων για πωλήσεις φαρμακευτικών προϊόντων, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ρίχνουν την ευθύνη για την αύξηση του ποσοστού αυτοκτονιών των παιδιά στην «προειδοποιητική ετικέτα παρενεργειών» που υπάρχει στα αντικαταθλιπτικά. Αυτό ήταν τελείως ψεύτικο και η έκθεση αυτή εξηγεί το λόγο.

Ανατομία μιας Επιδημίας: Ψυχιατρικά Φάρμακα και η Εκπληκτική Άνοδος των Ψυχικών Ασθενειών στην Αμερική, από τον Ρόμπερτ Γουιτάκερ

Το άρθρο αυτό διερευνά τον τρόπο που, κατά τα τελευταία πενήντα χρόνια, σημειώθηκε μια εκπληκτική αύξηση στις σοβαρές ψυχικές ασθένειες στις Ηνωμένες Πολιτείες. Μια ανασκόπηση της επιστημονικής βιβλιογραφίας αποκαλύπτει ότι είναι το πλαίσιο περίθαλψης που βασίζεται στα φάρμακα αυτό που τροφοδοτεί αυτή την επιδημία. Τα φάρμακα αυξάνουν την πιθανότητα ότι ένα άτομο θα έχει χρόνιες παθήσεις και δημιουργούν νέα και πιο σοβαρά ψυχιατρικά συμπτώματα σε ένα σημαντικό ποσοστό ασθενών.

ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ

Κακοποιήσεις από Ψυχιάτρους στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης

Η έκθεση καλύπτει: θανάτους, κακοποίηση, εγκλήματα (συμπεριλαμβανομένης της εκτεταμένης απάτης στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης), κακοποιήσεις ασθενών (συμπεριλαμβανομένης της υπόθεσης ακούσιου εγκλεισμού που σχετίζεται με το ζήτημα της αδυναμίας των ψυχιάτρων για τον προσδιορισμό της επικινδυνότητας), δραπέτες ψυχιατρείων που προκαλούν βλάβη και ψυχιατρικά πειράματα στη Νέα Υόρκη.

Πνευματική Υγεία – Οικουµενική Διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωµάτων

Η Διακήρυξη της Ψυχικής Υγείας από τη CCHR αρθρώνει τις κατευθυντήριες αρχές της και τα πρότυπα βάσει των οποίων οι παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την ψυχιατρική διερευνώνται αδυσώπητα και εκτίθενται. Έχει χρησιμοποιηθεί για να εκθέσουν την κακοποίηση από τα ιδρύματα και περιγράφει πώς θα έπρεπε να μεταρρυθμιστεί.

ΙΣΟΤΙΜΙΑ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

Αυξητικά στο κόστος ασφάλισης

Σύμφωνα με την ψυχίατρο Sander Breiner, στο Ψυχιατρικό Times, σχεδόν 40 τοις εκατό των ψυχιάτρων στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν διωχθεί δικαστικώς για ατασθαλίες κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας τους. Αυτό μπορεί να έχει επιπτώσεις στο κόστος της γενικής ιατρικής. Μια έκθεση με τίτλο «Ιατρική Αμέλεια Ασφάλισης» που δημοσιεύεται από το Ινστιτούτο Ασφαλιστικών Πληροφοριών αναφέρει: «Πολλοί ασφαλιστές έχουν μειώσει την έκθεσή τους στην αγορά ιατρικών αθέμιτων πρακτικών και, σε ορισμένες περιπτώσεις, αποχώρησαν τελείως από την αγορά».

ΕΛΕΓΧΟΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

Ο Έλεγχος Ψυχικής Υγείας στα Σχολεία Οδηγεί σε Επικίνδυνες Λήψεις Φαρμάκων/Ναρκωτικών από τα Παιδιά

Το 2003, μια έκθεση προς την ομοσπονδιακή κυβέρνηση για τη «φροντίδα ψυχικής υγείας», συνέστησε σε 52 εκατομμύρια Αμερικανούς μαθητές να υποβάλλονται σε εξέταση για «διανοητική ασθένεια». Η έκθεση υποστήριξε –χωρίς ίχνος επιστημονικών στοιχείων– ότι «η έγκαιρη διάγνωση, αξιολόγηση και σύνδεση με τη θεραπεία» θα μπορούσαν να «αποτρέψουν την επιδείνωση προβλημάτων ψυχικής υγείας...». Σήμερα, οι συστάσεις αυτές τίθενται σε ισχύ ανά κράτος. Μάθετε τα γεγονότα και αντεπιτεθείτε.

Το Ράδερφορντ Μηνύει Σχολείο της Ιντιάνα, για Έλεγχο Ψυχικής Υγείας χωρίς Συγκατάθεση, που Δημοσιεύεται από τον Νίσα Μοχάμεντ του Ινστιτούτου του Ράδερφορντ

Στο Σάουθ Μπέντ της Ιντιάνα, οι δικηγόροι του Ινστιτούτου Ράδερφορντ έχουν καταθέσει αγωγή στο Περιφερειακό Δικαστήριο των ΗΠΑ για τη Βόρεια Περιφέρεια της Ιντιάνα για λογαριασμό μιας οικογένειας από την Ιντιάνα, της οποίας η 15χρονη κόρη, Τσέλσι Ρόουντς, είχε υποβληθεί σε έλεγχο. Αν θέλετε να προστατεύσετε το παιδί σας από έλεγχο ψυχιατρικής στο σχολείο, αυτό το άρθρο αξίζει να το διαβάσετε.

Η ΑΠΑΤΗ ΤΗΣ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗΣ

Η Απάτη στην Ψυχική Υγεία: Μια Μεγάλη Επιχείρηση

Το 1991 στο Ντάλας του Τέξας, δύο ένστολοι φύλακες έσυραν σε ένα περιπολικό, τον δεκατετράχρονο Τζέραμι Χάρελ, παρά τη θέλησή του και τις διαμαρτυρίες της μητέρας του, και τον οδήγησαν σε μια ιδιωτική ψυχιατρική κλινική που ανήκει στο Ψυχιατρικό Ινστιτούτο της Αμερικής (PIA), μια θυγατρική των Εθνικών Ιατρικών Επιχειρήσεων (NME). Ένας ψυχίατρος, ο Δρ Μαρκ Μπόουλαν, και ένας κοινωνικός λειτουργός για παιδιά –ο οποίος δεν είχε ποτέ μιλήσει με τον Τζέραμι ή τους γονείς του– είχε καταθέσει αίτηση στο δικαστήριο για την κράτηση του αγοριού, ισχυριζόμενος ότι έκανε «κατάχρηση ουσιών» και ότι οι παππούδες του τον είχαν κακομεταχειριστεί σωματικά. Διαβάστε αυτήν την ιστορία και μάθετε περισσότερα σχετικά με την παράνομη πρακτική του «ψαρέματος ασθενών».

Πονηρές Ψυχιατρικές Απάτες

Η Αμερικανική βάση της ασφαλιστικής εταιρείας, Blue Cross & Blue Shield United, ανέφερε ότι υπάρχουν τόσοι τύποι απάτης ασφάλισης της υγείας όσες και οι «εγκληματικές διάνοιες μπορούν να επινοήσουν». Αυτό το ενημερωτικό δελτίο, προσφέρει ένα μικρό δείγμα των καταδικαστικών αποφάσεων.

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Η «Επιστήμη» χωρίς Ψυχή

Ένα από τα βασικά προβλήματα με την ψυχολογία είναι η εξάρτησή της από την ψυχιατρική ή τα μοντέλα των βιολογικών αντιδράσεων που είναι πολύ μακριά από τις βάσεις της. Η ψυχολογία κάποτε ακολουθούσε τις αρχές της πρώιμης φιλοσοφίας και αρχικά σήμαινε τη μελέτη της ψυχής: ψυχο- (ψυχή) και -λογία (μελέτη). Η γενική άποψη ήταν ότι το μυαλό και το σώμα ήταν ξεχωριστές οντότητες. Έτσι, κάθε άνδρας και κάθε γυναίκα θεωρήθηκε ως μια σύνθεση της ψυχής, του νου και της ύλης. Εδώ σας παρέχουμε ένα σύντομο έγγραφο σχετικά με την ετυμολογία της ψυχολογίας.

ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΟΥ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΠΥΡ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Κατάλογος των Μαθητών και Εφήβων που πρόσφατα άνοιξαν πυρ στα σχολεία

Έφηβοι/μαθητές που άνοιξαν πρόσφατα πυρ στα σχολεία υπό την επήρεια ψυχιατρικών φαρμάκων που ως αποτέλεσμα είχαν 54 νεκρούς και 105 τραυματίες.

ΛΥΣΕΙΣ

Επιτροπή που Κρύβει τις παρενέργειες των ψυχοτρόπων φαρμάκων που είναι ακόμα σε πειραματικό στάδιο

Το 1963-1974 η Επιτροπή American Medical Association άρχισε να δυσφημεί τους χειροπράκτες, με την AMA να προτρέπει τα μέλη της να παράσχουν την πλήρη υποστήριξή τους στη συνεχιζόμενη έντονη επίθεση κατά της ιατρικής αγυρτείας και στο πρόγραμμα εκπαίδευσης σχετικά με την λατρεία της χειροπρακτικής». Η AMA εισηγήθηκε στο Κογκρέσο να εξαιρέσει την κάλυψη χειροπρακτικών υπηρεσιών από την ασφαλιστική κάλυψη. Η έκθεση αυτή δείχνει πως οι ψυχίατροι, σε συνεργασία με την AMA, προσπάθησαν να δυσφημίσουν μη φαρμακευτικές μεθόδους θεραπείας και εναλλακτικές λύσεις, στερώντας από τους ασθενείς το δικαίωμα να ενημερωθούν πλήρως για όλες τις επιλογές στη διάθεσή τους.

Λύσεις για τη βελτίωση της ψυχικής υγείας

Οι άνθρωποι έχουν προβλήματα στη ζωή, μερικές φορές πολύ σοβαρά. Ψυχικές δυσκολίες υπάρχουν, οι ελπίδες και τα όνειρα των ανθρώπων μπορεί να συντριβούν και οι μέθόδοι τους για την αντιμετώπιση αυτών μπορεί να αποτύχουν. Ωστόσο, με τέτοια επικράτηση των παραισθησιογόνων, καταστροφικών για το σώμα ψυχιατρικων φαρμάκων, οι ψυχίατροι δεν θεραπεύουν, αλλά δημιουργούν εθισμούς και ασθενείς εφ΄ όρου ζωής. Ενώ η CCHR δεν δίνει ιατρικές συμβουλές, η έκθεση αυτή παρέχει πληροφορίες σχετικά με τις εναλλακτικές επιλογές που συνιστούν οι γιατροί.

Όλα τα έγγραφα χρειάζονται το Adobe Acrobat Reader, που διατίθεται δωρεάν κάνοντας κλικ εδώ

DOWNLOADS