Η CCHR ΑΝΟΙΓΕΙ ΜΑΤΙΑ ΣΤΗ ΝΕΒΑΔΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ

Η CCHR παρείχε σημαντικές πληροφορίες για την ψυχική υγεία σε νομοθέτες της Νεβάδα και τους βοηθούς τους, φέρνοντας την περιοδεύουσα έκθεση της ψυχιατρικής στο κτήριο του Καπιτωλίου.
Η CCHR παρείχε σημαντικές πληροφορίες για την ψυχική υγεία σε νομοθέτες της Νεβάδα και τους βοηθούς τους, φέρνοντας την περιοδεύουσα έκθεση της ψυχιατρικής στο κτήριο του Καπιτωλίου.
Η CCHR παρείχε σημαντικές πληροφορίες για την ψυχική υγεία σε νομοθέτες της Νεβάδα και τους βοηθούς τους, φέρνοντας την περιοδεύουσα έκθεση της ψυχιατρικής στο κτήριο του Καπιτωλίου.
Μια έκθεση στο πολιτειακό Καπιτώλιο ρίχνει το φως της αλήθειας για τις επιβλαβείς πρακτικές της ψυχιατρικής.

Οι πολιτειακοί νομοθέτες της Νεβάδα έχουν πολλά προβλήματα να χειριστούν καθώς μελετούν εκατοντάδες νομοσχέδια κάθε χρόνο για να τα εγκρίνουν ή να τα απορρίψουν. Αυτή η χρονιά περιλάμβανε νομοσχέδια που θα επιτρέπουν μεγαλύτερη ελευθερία για σχολικούς συμβούλους και ψυχολόγους να παραδίδουν περισσότερες ψυχικές υπηρεσίες και υπηρεσίες συμπεριφορικής υγείας στους μαθητές στα σχολεία.

Παρ’ όλα αυτά, τα νομοσχέδια δε λαμβάνουν υπόψη τη βία που έχει αποδειχθεί ότι προκαλείται από πολλά ψυχοφάρμακα που συνταγογραφούνται συχνά ως μέρος αυτών των υπηρεσιών υγείας. Η βία που φαίνεται να αυξάνεται διαρκώς στα σχολεία είναι παράλληλη με την αύξηση στις ψυχικές διαταραχές και στις συμπεριφορικές υπηρεσίες υγείας στα σχολεία.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι ο Stephen Paddock, ο δράστης του μαζικού πυροβολισμού στο Λας Βέγκας ο οποίος σκότωσε 58 ανθρώπους το 2017, έπαιρνε Valium, υπάρχουν πολλοί λόγοι να σημάνουμε τον κώδωνα του κινδύνου στη Νεβάδα.

Μια άλλη περιοχή κύριου μελήματος στη μείωση της βίας και των αυτοκτονιών είναι η ηλεκτροσπασμοθεραπεία (ECT), η οποία μπορεί να οδηγήσει σε φόβο, άγχος και σύγχυση, καθώς και παραισθήσεις, μεταξύ άλλων «παρενεργειών».

Για να αυξήσει την επίγνωση σε αυτά και άλλα θέματα στο πεδίο της πνευματικής υγείας, η CCHR έφερε την περιοδεύουσα έκθεσή της, Ψυχιατρική: Μια Βιομηχανία Θανάτου, στο Κτήριο του Καπιτωλίου της Νεβάδα στην Κάρσον Σίτι κατά τη διάρκεια της 80ής συνεδρίας του νομοθετικού σώματος.

Όπως άρμοζε, τρεις πολιτειακοί νομοθέτες της Νεβάδα ήταν παρόντες για να εγκαινιάσουν την έκθεση, ενώ μέσα στις δύο ημέρες που η έκθεση ήταν ανοιχτή, 150 νομοθέτες καθώς και οι βοηθοί τους και οι λομπίστες τους περιηγήθηκαν και είδαν την αλήθεια της βλάβης που λαμβάνει χώρα με το πρόσχημα της «βοήθειας».


ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΝΑ μάθουμε ΝΕΑ ΣΑΣ

Εκείνοι που έχουν επισκεφθεί τις περιοδεύουσες εκθέσεις της CCHR σε όλο τον κόσμο μοιράζονται τις προσωπικές τους ιστορίες, τραγωδίες και συνειδητοποιήσεις.

ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ, ΑΡΙΖΟΝΑ, ΗΠΑ

«Χρειαζόμουν πληροφορίες καθώς ο γιατρός των παιδιών μου θέλει να τους δώσει ψυχοφάρμακα για το ADHD. Ψάχνω για μια φυσική καθοδήγηση. Είμαι ευγνώμων για την έκθεση που επιβεβαίωσε την άποψή μου για τα ψυχοφάρμακα».

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ, ΙΑΠΩΝΙΑ

«Τόσο πολλά παιδιά δέχονται ταμπέλα ότι έχουν αναπτυξιακές διαταραχές και τους χορηγούνται ψυχοφάρμακα. Αυτά τα παιδιά μπορούν να βελτιωθούν με τη δέουσα προσοχή και περιβάλλον. Πρέπει να σώσουμε τα παιδιά από τα ψυχοφάρμακα».

ΕΠΙΖΗΣΑΣΑ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ & ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΒΡΑΙΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΗ ΔΡΕΣΔΗ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ

«Μέχρι πρόσφατα, δεν είχα σκεφτεί την τραγική μοίρα της οικογένειάς μου στο πλαίσιο αυτού που παρουσιάστηκε στην έκθεση. Ήταν μυστικό στην Ανατολική και Δυτική Γερμανία ότι οι μηχανισμοί δολοφονιών των Ναζί είχαν τις ρίζες τους στην ψυχιατρική γενετική έρευνα και ότι αυτό αποτέλεσε την ψευδοεπιστημονική αιτιολογία για την εξολόθρευση των αποκαλούμενων “ζωντανών που δεν άξιζαν να ζουν”».

ΝΟΣΟΚΟΜΑ, ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ CHARITÉ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ

«Αδίστακτοι ψυχίατροι έστειλαν το παιδί μου στον θάνατό του. Με ψυχικά τραύματα από μια βίαιη επίθεση, ο γιος μου έψαχνε για βοήθεια σε ένα ίδρυμα. Έμεινε στο ψυχιατρικό νοσοκομείο για μόνο 22 ώρες, αλλά αυτό κατέστρεψε τη ζωή του. Πήγε εκεί εθελοντικά, αλλά τον είχαν υπό περιορισμό για 9,5 ώρες και τον μπούκωσαν με ψυχοφάρμακα ενάντια στη θέλησή του. Επέμεινα να τον απελευθερώσουν αμέσως, αλλά έπαιρνε ακόμα βαριά ψυχοτρόπα φάρμακα, και ενώ ήταν σ’ αυτή την κατάσταση έκανε έναν περίπατο έξω και με κάποιον τρόπο κατέληξε στις ράγες και χτυπήθηκε από ένα περιφερειακό τρένο υψηλής ταχύτητας. Πέθανε μετά από την επιβεβλημένη αγωγή στην ψυχιατρική κλινική. Δυστυχώς έπρεπε να βιώσω η ίδια αυτό που αποκαλύπτει η CCHR – ψυχιατρική: θάνατος αντί για βοήθεια».


ΓΕΓΟΝΟΤΑ

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

Η περασμένη χρονιά έφερε εξάπλωση και μεγαλύτερη εμβέλεια στο μήνυμα της CCHR. Ορίστε οι στατιστικές:

502.022

ΒΙΒΛΙΑΡΑΚΙΑ

διανεμήθηκαν τα οποία αποκάλυψαν την αλήθεια πίσω από τις κακοποιήσεις στο πεδίο της ψυχικής υγείας

118

ΧΩΡΕΣ

από τις οποίες έγιναν παραγγελίες για τα υλικά της CCHR

157

ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ

ενημερώθηκαν από τα ΜΜΕ, αποκαλύπτοντας την πραγματική πηγή της κακοποίησης στο πεδίο ψυχικής υγείας

20.920

ΑΤΟΜΑ

περιηγήθηκαν στο Μουσείο «Ψυχιατρική: Μια Βιομηχανία Θανάτου» της CCHR στο Χόλιγουντ της Καλιφόρνια, αυτή τη χρονιά

1.853

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

κατά της ψυχιατρικής κακοποίησης διεξάχθηκαν για να δώσουν φωνή στους αδύναμουςΒΑΛΤΕ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ

Ως ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός περιφρούρησης της ψυχικής υγείας, η CCHR βασίζεται σε συνδρομές και δωρεές προκειμένου να διεκπεραιώσει την αποστολή της να εξαλείψει τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την ψυχιατρική και να αποκαταστήσει την ηθική στο πεδίο της ψυχικής υγείας. Για να γίνετε μέρος του μεγαλύτερου κινήματος στον κόσμο το οποίο εργάζεται για την αλλαγή στο πεδίο της ψυχικής υγείας, γίνετε μέλος της ομάδας που έχει συμβάλει στη θέσπιση περισσοτέρων από 180 νόμων οι οποίοι προστατεύουν τους πολίτες από τις βίαιες πρακτικές των ψυχιάτρων.

DOWNLOADS