Η CCHR ΑΠΑΙΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΨΥΧΙΑΤΡΟΥΣ ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΟΥΝ ΤΟ ECT

Μια διαδήλωση της CCHR στη Σκωτία
Η Jan Eastgate, ο Αιδ. Fred Shaw και ο Alfreddie Johnson με τον Επίσκοπο Desmond Tutu στη Νότια Αφρική
Η CCHR αποκαλύπτει τη Θεραπεία με Βαθύ Ύπνο
Πάνω από 700 άτομα διαδήλωσαν στο Συνέδριο της Αμερικανικής Ψυχιατρικής Ένωσης για να απαιτήσουν την απαγόρευση του ECT και άλλων κακοποιήσεων (κορυφή και πάνω, αριστερά). Η CCHR άνοιξε την έκθεση όπου χιλιάδες έμαθαν την ιστορία της ψυχιατρικής (πάνω δεξιά).
Η CCHR μιλά ανοιχτά για την πανεθνική απαγόρευση της αγωγής με ηλεκτροσόκ στο Συνέδριο της Αμερικανικής Ψυχιατρικής Ένωσης.

Τίποτα δεν μπορούσε να σταματήσει τους εθελοντές της CCHR από το να κάνουν τις φωνές τους να ακουστούν στο Σαν Φρανσίσκο στη 172η ετήσια σύσκεψη της Αμερικανικής Ψυχιατρικής Ένωσης (APA). Ενώ έβρεχε, οι περισσότεροι από 700 διαδηλωτές πήγαν στο Συνεδριακό Κέντρο Moscone όπου γινόταν η συνεδρίαση. Το μήνυμά τους ήταν σαφές σε πανό, πλακάτ, ακόμα και ομπρέλες: «Σταματήστε τα Βασανιστήρια» και «Απαγορεύστε την Αγωγή με Ηλεκτροσόκ».

Έκαναν πορεία ενάντια στη συνεχή χρήση της ηλεκτροσπασμοθεραπείας (ECT) σε 100.000 Αμερικανούς κάθε χρόνο – κάποιοι ηλικίας πέντε ετών ή νεότεροι. Το ECT, η διοχέτευση πάνω από 460 βολτ ηλεκτρικού ρεύματος στον εγκέφαλο που προκαλεί τονικοκλονική κρίση, μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα μόνιμη απώλεια μνήμης και εγκεφαλική βλάβη. Αρκετοί ψυχίατροι μάλιστα συμμετείχαν στη διαμαρτυρία και άλλοι παρότρυναν την απαγόρευση, συμφωνώντας με τα πλακάτ που αποκαλούσαν το ηλεκτροσόκ «βασανιστήριο και όχι θεραπεία».

Η διαδήλωση ήταν ακόμα πιο απαραίτητη καθώς οι έγκυες γυναίκες, τα παιδιά και οι ηλικιωμένοι δέχονται ηλεκτροσόκ. Προσθέστε σ’ αυτό την αποτυχία του Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) να απαιτήσει να παρέχουν οι κατασκευαστές συσκευών ηλεκτροσόκ, κλινικές μελέτες για να αποδείξουν ότι η συσκευή είναι ασφαλής και αποτελεσματική, επιτρέποντάς τους να παραμείνουν στην αγορά παρά το ότι ένας κατασκευαστής παραδέχτηκε την προηγούμενη χρονιά ότι το ECT θα μπορούσε να προκαλέσει μόνιμη εγκεφαλική βλάβη.

Μετά τη διαδήλωση, η CCHR άνοιξε την περιοδεύουσα έκθεσή της απέναντι από το συνεδριακό κέντρο, καθιστώντας τη διαθέσιμη σε όλους τους συμμετέχοντες του συνεδρίου της ΑΡΑ και στους κατοίκους του Σαν Φρανσίσκο.

Μιλώντας στα εγκαίνια της έκθεσης, η Πρόεδρος της CCHR Διεθνώς, Jan Eastgate, μίλησε για το πώς το 1976 η CCHR βοήθησε να τεθεί ένα νομικό προηγούμενο με έναν νόμο της Καλιφόρνια που απαγορεύει την αγωγή με ηλεκτροσόκ σε παιδιά και εφήβους. «Η απαγόρευση πρέπει να επεκταθεί σε όλες τις ηλικιακές ομάδες και σε όλο τον κόσμο» είπε, «επειδή το ηλεκτροσόκ προκαλεί ζημιά, δημιουργεί εγκεφαλική βλάβη και καταστρέφει ζωές. Η CCHR το τεκμηριώνει αυτό για 50 χρόνια».

Ένας άλλος ομιλητής ήταν ο James Sweeney, ο Πολιτικός Σύνδεσμος για την Πολιτική Ένωση της Καλιφόρνια για τους Μαύρους Αμερικανούς (BAPAC), ο οποίος υποστήριξε την απαγόρευση του ECT και μίλησε για την ιστορία του ρατσισμού της ψυχιατρικής. Η υπεύθυνη τελετής στα εγκαίνια της έκθεσης ήταν η Fran Andrews, η Γενική Διευθύντρια της CCHR Διεθνώς. Συνοδεύτηκε από τον Lee Spiller, τον επικεφαλής της CCHR του Τέξας – της πολιτείας με τον ισχυρότερο νόμο μέχρι σήμερα που παρέχει προστασία κατά του ECT. [Μάθετε περισσότερα για το έργο του Lee Spiller στο el.scientology.tv/LSpiller.]

Η επιβεβλημένη ψυχιατρική θεραπεία, συμπεριλαμβανομένου του ECT, είναι «πρακτικές που συνιστούν βασανιστήρια ή άλλη σκληρή, απάνθρωπη ή ταπεινωτική μεταχείριση ή τιμωρία». – Αναφορά του Συμβουλίου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα των Ηνωμένων Εθνών για «Ψυχική υγεία και ανθρώπινα δικαιώματα».

Η CCHR εφιστά την προσοχή σε λίγο γνωστά δεδομένα σχετικά με το ECT: Οι έγκυες γυναίκες, ακόμα και στους τρεις πρώτους μήνες της κύησης, δέχονται ηλεκτροσόκ παρά τις δυσμενείς επιπτώσεις που περιλαμβάνουν αποβολή, πρόωρη γέννα, θνησιγένεια, καρδιακά προβλήματα και δυσμορφία του εμβρύου.

Περίπου το 70% του επιζώντων του ηλεκτροσόκ είναι γυναίκες και το 45 – 50% είναι άνω των 60 ετών, με το 10 – 15% από αυτές να είναι 80 ετών και άνω. Εκατοντάδες βετεράνοι των ΗΠΑ δέχονται αγωγή με ηλεκτροσόκ κάθε χρόνο, σύμφωνα με στατιστικές της Διοίκησης των Βετεράνων. Οι παρενέργειες του ECT περιλαμβάνουν καρδιοαγγειακές επιπλοκές, εγκεφαλικό επεισόδιο, γνωστική βλάβη και απώλεια μνήμης, παρατεταμένες κρίσεις, επιδείνωση των συμπτωμάτων και θάνατο.

Τον Ιούλιο του 2018 μια αναφορά του Συμβουλίου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα των Ηνωμένων Εθνών για την «Ψυχική υγεία και τα ανθρώπινα δικαιώματα» κάλεσε τις κυβερνήσεις να αναγνωρίσουν ότι η επιβεβλημένη ψυχιατρική θεραπεία, συμπεριλαμβανομένου του ECT, είναι «πρακτικές που συνιστούν βασανιστήρια ή άλλη σκληρή, απάνθρωπη ή ταπεινωτική μεταχείριση ή τιμωρία».


ΒΑΛΤΕ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ

Ως ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός περιφρούρησης της ψυχικής υγείας, η CCHR βασίζεται σε συνδρομές και δωρεές προκειμένου να διεκπεραιώσει την αποστολή της να εξαλείψει τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την ψυχιατρική και να αποκαταστήσει την ηθική στο πεδίο της ψυχικής υγείας. Για να γίνετε μέρος του μεγαλύτερου κινήματος στον κόσμο το οποίο εργάζεται για την αλλαγή στο πεδίο της ψυχικής υγείας, γίνετε μέλος της ομάδας που έχει συμβάλει στη θέσπιση περισσοτέρων από 180 νόμων οι οποίοι προστατεύουν τους πολίτες από τις βίαιες πρακτικές των ψυχιάτρων.

DOWNLOADS