ΜΙΑ ΑΞΕΧΑΣΤΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ: Η CCHR ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ 50 ΧΡΟΝΙΑ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΩΝ

Γκαλά της 50ής Επετείου της CCHR
Ο παραγωγός/σκηνοθέτης Kevin Miller παραλαμβάνει το Βραβείο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα της CCHR
Ο εισαγγελέας του Τέξας Andy Vickery παραλαμβάνει το Βραβείο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα της CCHR
Το Γκαλά της 50ής Επετείου της CCHR (πάνω)· ο παραγωγός/σκηνοθέτης Kevin Miller (πάνω δεξιά) και ο δικηγόρος από το Τέξας Andy Vickery (κάτω δεξιά) λαμβάνουν το Βραβείο της Επιτροπής Πολιτών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.
Η CCHR γιόρτασε την 50ή επέτειο με στιλ, κάνοντας ανασκόπηση σε μια ιστορία προστασίας ανθρωπίνων δικαιωμάτων και αναγνωρίζοντας τους συνεργάτες της στη μάχη, με το Βραβείο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Οι υποστηρικτές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, οι νομοθέτες, οι γιατροί, οι δικηγόροι και οι κοινοτικοί και πολιτικοί ηγέτες συγκεντρώθηκαν στο Ξενοδοχείο Langham Huntington στην Πασαντίνα της Καλιφόρνια, στις 13 Απριλίου 2019, για την 50ή Επέτειο της Επιτροπής Πολιτών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (CCHR), και τον εορτασμό των Βραβείων για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Οι δεκάδες επίσημες διακηρύξεις και επιστολές με συγχαρητήρια που αναγνωρίζουν αυτό το ορόσημο επιβεβαιώνουν τα πολλά επιτεύγματα της CCHR στο πεδίο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Στην ομιλία της, η δικηγόρος πολιτικών δικαιωμάτων του Ντιτρόιτ, Allison Folmar, πήρε την ευκαιρία να ζητήσει «έναν στρατό από δικηγόρους» για να υποστηρίξουν το έργο της CCHR. Η Folmar, το πιο πρόσφατο μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής της CCHR, απέδωσε φόρο τιμής στα «50 χρόνια όπου η CCHR δίνει μάχη για τη δικαιοσύνη και τις ελευθερίες στο σύστημα ψυχικής υγείας».

Η CCHR απονέμει Βραβεία για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα σε άτομα που δείχνουν υποδειγματικό θάρρος στη μάχη για την αποκατάσταση των βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων στον τομέα της ψυχικής υγείας. Οι αποδέκτες αυτής της χρονιάς περιλάμβαναν τον δικηγόρο από το Τέξας Andy Vickery, ο οποίος, για περισσότερα από 30 χρόνια, έχει εναντιωθεί προς τις φαρμακευτικές εταιρείες όσον αφορά τις επιπτώσεις των ψυχοτρόπων φαρμάκων που επιφέρουν βία και αυτοκτονία. Απέκτησε μια δικαστική απόφαση που έγινε νομικό προηγούμενο για την οικογένεια ενός άντρα που σκότωσε τρεις συγγενείς του και τον εαυτό του αφότου πήρε ένα αντικαταθλιπτικό, όπου το σώμα των ενόρκων καθόρισε μια αιτιώδη σύνδεση μεταξύ του ναρκωτικού και της βίας. Αποδεχόμενος το βραβείο, ο Vickery είπε ότι η CCHR λέει «την αλήθεια στην εξουσία, με το οποίο εννοώ ότι λέει μια αντιδημοτική αλλά ουσιαστική αλήθεια στους ανθρώπους της εξουσίας που ίσως να μη θέλουν να την ακούσουν». Επαίνεσε τη CCHR για την «αφοσίωση και την επιμονή της» και επιδοκίμασε τις προσπάθειες της CCHR. Ο άλλος βραβευμένος ήταν ο συγγραφέας, παραγωγός και σκηνοθέτης Kevin Miller, ο οποίος έχει φέρει στο προσκήνιο τη μεγάλη και τρομαχτική ζημιά που προκαλούν τα ψυχοτρόπα φάρμακα, μέσα από τα ασυναγώνιστα ντοκιμαντέρ του, Generation Rx και Letters from Generation Rx.

Η CCHR συνιδρύθηκε το 1969 από την Εκκλησία της Scientology και τον καθηγητή της ψυχιατρικής Δρ Thomas Szasz, ο οποίος δήλωσε: «Το έργο που θέτουμε για τον εαυτό μας, η καταπολέμηση του ψυχιατρικού εξαναγκασμού, είναι σημαντικό. Είναι ένα ευγενές έργο όπου κατά την επιδίωξη αυτού, ανεξάρτητα από τα εμπόδια, πρέπει να επιμείνουμε. Η συνείδησή μας απαιτεί να μην κάνουμε τίποτα λιγότερο».

Για τα τελευταία 50 χρόνια η CCHR, σε συνεργασία με τους πολλούς συνεργάτες της σε όλη την υδρόγειο, έχει πολεμήσει εναντίον του ψυχιατρικού εξαναγκασμού. Ανυπομονεί για τα επόμενα 50 για να συνεχίσει να φέρνει δικαιοσύνη στον τομέα της ψυχικής υγείας. Δείτε το Μια Ματιά σε Πέντε Δεκαετίες Νικών για περισσότερα σχετικά με την ιστορία επιτυχιών της CCHR σε αυτή την προσπάθεια.Αν ξέρεις κάποιον που να έχει βιώσει κακοποίηση από ψυχιάτρους, ανάφερέ το στη CCHR σήμερα.

ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΔΡΑΣΗ
Προστασία κατά της Ψυχιατρικής Κακοποίησης

Η αποστολή της CCHR είναι να εξαλείψει τις καταχρήσεις που διαπράττονται υπό το πρόσχημα της ψυχικής υγείας και να θεσπίσει νόμους για την προστασία όλων των ασθενών και των καταναλωτών.

Η CCHR λαμβάνει αναφορές από άτομα που έχουν κακοποιηθεί αφότου αναζήτησαν βοήθεια από ψυχιάτρους και/ή ψυχολόγους και έλαβαν ψευδείς διαγνώσεις και υποβλήθηκαν εξαναγκαστικά σε ανεπιθύμητη και επιζήμια ψυχιατρική μεταχείριση. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει ψυχοφάρμακα που έχει αποδειχθεί ότι προκαλούν σοβαρές παρενέργειες, ακούσιο εγκλεισμό ή ηλεκτροσόκ.

Η CCHR είναι συχνά σε θέση να βοηθήσει ανθρώπους να υποβάλλουν καταγγελίες ή εργάζεται με τους δικηγόρους τους για να ερευνήσουν περαιτέρω την υπόθεσή τους.

Αν οποιοσδήποτε έχει μια μητέρα, σύζυγο, αδελφή ή πατέρα, αδερφό, γιο, παιδί ή φίλο που έχει σκοτωθεί ή πάθει ζημιά λόγω ψυχιατρικής «θεραπείας», παρακαλούμε γράψτε μας με όλες τις λεπτομέρειες και οποιεσδήποτε τεκμηριωμένες αποδείξεις στο cchr.gr/abuse. Όλες οι πληροφορίες που λαμβάνονται είναι αυστηρά εμπιστευτικές.

Βοηθήστε μας να σταματήσουμε την κακοποίηση. Κάντε καταγγελία σήμερα.


ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ

Ως ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός περιφρούρησης της ψυχικής υγείας, η CCHR βασίζεται στις συνδρομές και τις δωρεές προκειμένου να διεκπεραιώσει την αποστολή της να εξαλείψει τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την ψυχιατρική και να αποκαταστήσει την ηθική στο πεδίο της ψυχικής υγείας. Για να γίνετε μέρος του μεγαλύτερου κινήματος στον κόσμο το οποίο εργάζεται για την αλλαγή στο πεδίο της ψυχικής υγείας, γίνετε μέλος της ομάδας που έχει συμβάλει στη θέσπιση περισσοτέρων από 180 νόμων οι οποίοι προστατεύουν τους πολίτες από τις βίαιες πρακτικές των ψυχιάτρων.

DOWNLOADS