ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΕΝΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΕΛΟΣ ΣΤΟΝ ΑΚΟΥΣΙΟ ΕΓΚΛΕΙΣΜΟ ΣΤΗ ΦΛΟΡΙΝΤΑ

Ο δικηγόρος της Φλόριντα Justin Drach είναι ο κύριος ομιλητής σε ένα σεμινάριο και συζήτηση με δικηγόρους και επίτροπους της CCHR, σχετικά με τον καταχρηστικό ακούσιο εγκλεισμό σε ψυχιατρεία.
Η CCHR της Φλόριντα συνεργάστηκε με τοπικούς δικηγόρους για να πραγματοποιήσουν το πρώτο Συνέδριο και Σύνοδο Συνηγόρων Υπεράσπισης κατά του Νόμου Μπέικερ για να χειριστούν προβλήματα ακούσιου εγκλεισμού στην πολιτεία.

Ο Νόμος Μπέικερ στη Φλόριντα έχει οδηγήσει σε μια ανησυχητική αύξηση στους ακούσιους εγκλεισμούς στην πολιτεία, ενώ η πολιτεία φαίνεται να καλύπτεται όλο και περισσότερο από τα ΜΜΕ λόγω της βίας που σχετίζεται με την ψυχική υγεία. Είναι, επομένως, μέρος της λύσης ή μέρος του προβλήματος; Η CCHR της Φλόριντα, ανήσυχη από αυτή την τάση, πραγματοποίησε το πρώτο Συνέδριο και Σύνοδο Συνηγόρων Υπεράσπισης κατά του Νόμου Μπέικερ για να αντιμετωπίσουν αυτά τα προβλήματα.

Ο Νόμος περί Ψυχικής Υγείας της Φλόριντα (γνωστός ως Νόμος Μπέικερ), που υποστηρίχθηκε από την εκλιπούσα αντιπρόσωπο της πολιτείας της Φλόριντα Maxine Baker το 1972, περιλαμβάνει την ικανότητα να υποβάλεις κάποιον που θεωρείται επικίνδυνος για τον εαυτό του ή άλλους σε μια ακούσια εξέταση διάρκειας 72 ωρών.

Από το 2001, ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν εγκλειστεί με βάση τον Νόμο Μπέικερ, έχει αυξηθεί κατά 105%. Ετησίως, 32.000 από αυτούς είναι παιδιά (τόσο νέα όσο και 2 ετών) και έφηβοι. Η εφημερίδα Jacksonville, σε ένα άρθρο γνώμης με τίτλο «Ο Νόμος Μπέικερ της Φλόριντα υφίσταται κατάχρηση, είναι ανεπαρκής και αναποτελεσματικός», έγραψε: «Οι εισαγωγές των παιδιών σε ιδρύματα με βάση τον Νόμο Μπέικερ μερικές φορές χρησιμοποιούνται ως προσωρινό μέτρο για σχολικά συστήματα ή γονείς που είναι ανίκανοι ή απρόθυμοι να φροντίσουν προβληματικά παιδιά... Άλλοι υποστηρικτές της ψυχικής υγείας φοβούνται ότι ο Νόμος Μπέικερ χρησιμοποιείται για να κλείσει σε ίδρυμα ανθρώπους οι οποίοι δεν έχουν κανένα άλλο μέρος για να πάνε». Συμπεραίνει: «Η υπερβολική χρήση και η κατάχρηση γύρω από τον ακούσιο εγκλεισμό είναι εγκληματική».

«Η διοργάνωση του συνεδρίου ήταν σημαντική ώστε να μπορούν οι δικηγόροι να μοιραστούν τις επιτυχημένες τους ενέργειες στην υπεράσπιση των πελατών που υποβλήθηκαν σε ακούσια ψυχιατρική εξέταση».

Η Diane Stein, πρόεδρος της CCHR της Φλόριντα, εξηγεί: «Το πρόβλημα είναι το εξής: Ποιος αποφασίζει το αν είσαι επικίνδυνος για τον εαυτό σου ή τους άλλους; Φανταστείτε να έχετε έναν καβγά με τον γείτονά σας που καλεί την αστυνομία και λέει ότι είστε επικίνδυνος· σας παίρνουν και σας βάζουν σε ψυχιατρική κλινική. Φανταστείτε να πηγαίνετε σε έναν ψυχίατρο για να λάβετε βοήθεια με το άγχος της καθημερινής ζωής, μόνο και μόνο για να εγκλειστείτε επειδή το έκρινε απαραίτητο». Το συνέδριο κάλυψε το δίκαιο περί ψυχικής υγείας, τη νομολογία και τις επιτυχημένες ενέργειες για την προάσπιση των δικαιωμάτων των πολιτών οι οποίοι εγκλείστηκαν με βάση τον Νόμο Μπέικερ. «Η διοργάνωση του συνεδρίου ήταν σημαντική ώστε να μπορούν οι δικηγόροι να μοιραστούν τις επιτυχημένες τους ενέργειες στην υπεράσπιση των πελατών που υποβλήθηκαν σε ακούσια ψυχιατρική εξέταση» είπε η Stein.


ΓΕΓΟΝΟΤΑ

ΠΑΡΑ ΤΗ ΘΕΛΗΣΗ ΤΟΥΣ

Άνθρωποι σε όλο τον κόσμο λαμβάνουν επιζήμια ψυχιατρική θεραπεία παρά τη θέλησή τους.

1 στα 3

ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΣΟΚ

του εκτιμώμενου 1 εκατομμυρίου ανθρώπων που το λαμβάνουν ετησίως σε όλο τον κόσμο, το έλαβε χωρίς τη συγκατάθεσή του

70

ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ

αύξηση στον ακούσιο εγκλεισμό στη Γερμανία σε μια περίοδο οκτώ ετών

10.000+

ΑΤΟΜΑ

στην Αυστραλία κάθε χρόνο υπόκεινται σε υποχρεωτική ψυχιατρική θεραπεία μέσα στο ίδιο τους το σπίτι

1.800 ΑΤΟΜΑ

ΑΥΤΟΚΤΟΝΟΥΝ

κάθε χρόνο ενώ βρίσκονται σε ίδρυμα στις Ηνωμένες Πολιτείες

195.000 ΑΤΟΜΑ

ΕΓΚΛΕΙΣΤΗΚΑΝ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΜΠΕΪΚΕΡ

(παρά τη θέλησή τους) στη Φλόριντα των ΗΠΑ, σε έναν μόνο χρόνοΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ

Ως ένας μη κερδοσκοπικός Οργανισμός περιφρούρησης της ψυχικής υγείας, η CCHR βασίζεται στις συνδρομές και τις δωρεές προκειμένου να διεκπεραιώσει την αποστολή της να εξαλείψει τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την ψυχιατρική και να αποκαταστήσει την ηθική στο πεδίο της ψυχικής υγείας. Για να γίνετε μέρος του μεγαλύτερου κινήματος στον κόσμο το οποίο εργάζεται για την αλλαγή στο πεδίο της ψυχικής υγείας, γίνετε μέλος της ομάδας που έχει συμβάλει στη θέσπιση περισσοτέρων από 180 νόμων οι οποίοι προστατεύουν τους πολίτες από τις βίαιες πρακτικές των ψυχιάτρων.

DOWNLOADS