Η ALLISON FOLMAR ΑΠΟΚΑΘΙΣΤΑ ΤΑ ΓΟΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΩΖΕΙ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ

Η δικηγόρος Allison Folmar μιλάει στα ΜΜΕ για την υπεράσπιση των γονικών δικαιωμάτων και την επιστροφή των παιδιών τους, τα οποία πήρε παράνομα η Υπηρεσία Προστασίας του Παιδιού.
Αυτό που ξεκίνησε ως μια μοναδική υπόθεση όπου η Υπηρεσία Προστασίας του Παιδιού πήρε παράνομα το παιδί από μια μητέρα, γίνεται μια αφοσιωμένη σταυροφορία γονικών δικαιωμάτων για μια ποινικολόγο.

Όταν η δικηγόρος Allison Folmar, από το Ντιτρόιτ του Μίσιγκαν, έλαβε ένα τηλεφώνημα στις 2 π.μ. ότι μια μητέρα έμενε αποκλεισμένη στο σπίτι της σε μια δεκάωρη αντιπαράθεση ενάντια στην Υπηρεσία Προστασίας του Παιδιού (CPS), μια ομάδα SWAT, ένα τανκ και άλλες υπηρεσίες επιβολής του νόμου –κάνοντάς τα όλα αυτά για να προστατέψει την εντεκάχρονη κόρη της, Ariana, από το Risperdal– η άμεση ανταπόκριση της Folmar ήταν: «Θα την εκπροσωπήσω!».

Μια ποινικολόγος από το 2000, η Folmar βρισκόταν σε ένα νέο πεδίο δράσης, και χρειαζόταν δεδομένα – δεδομένα που η Επιτροπή Πολιτών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (CCHR) της παρείχε. Το Risperdal, έμαθε, ένα αντιψυχωσικό φάρμακο, έχει ανεπανόρθωτες παρενέργειες, συμπεριλαμβανομένης της μανίας, της επιθετικότητας, του διαβήτη, της γυναικομαστίας (ανάπτυξης του στήθους) στους άντρες και του θανάτου στους ηλικιωμένους. Στην περίπτωση της Ariana, της οποίας η συμπεριφορά άλλαξε μετά από ένα εμβόλιο, η μητέρα Maryanne Godboldo την πήγε σε ένα ιατρικό κέντρο όπου συνταγογράφησαν στην Ariana το Risperdal, το οποίο της προκάλεσε σοβαρές αρνητικές αντιδράσεις. Με τη βοήθεια ενός γιατρού, η Godboldo έβαλε την κόρη της να σταματήσει το φάρμακο σταδιακά.

Η Ariana άρχισε να βελτιώνεται, αλλά η CPS δεν μπορούσε να αποδεχθεί να σταματήσει αυτή το επικίνδυνο φάρμακο. Αποκτώντας μια παράνομη εντολή που εγκρίθηκε με το όνομα ενός δικαστή ο οποίος δεν την είχε διαβάσει ποτέ, η CPS επιχείρησε να απομακρύνει την Ariana από το σπίτι της, επισπεύδοντας τη δεκάωρη αντιπαράθεση. Η Godboldo τελικά παραπλανήθηκε και έδωσε το παιδί της με υποσχέσεις ότι η Ariana δε θα πήγαινε σε ψυχιατρική κλινική, όπου ήταν ακριβώς το μέρος όπου τη βρήκε η Folmar. «Είναι κάτι που ποτέ δε θέλω να δω ξανά, ένα ακόμη παιδί σε ένα ίδρυμα σαν κι αυτό» λέει η Folmar. Με τα δεδομένα διαθέσιμα, η Folmar πήγε στο δικαστήριο, η Ariana απελευθερώθηκε από την ψυχιατρική κλινική και, μετά από πολλές δικαστικές μάχες, όλες οι κατηγορίες κατά της Godboldo άρθηκαν. Αλλά το κουτί της Πανδώρας είχε ανοίξει. Η Folmar δέχτηκε πολλά τηλεφωνήματα από συντετριμμένους γονείς των οποίων τα δικαιώματα να επιλέξουν την καλύτερη ιατρική μέθοδο για τα παιδιά τους είχαν παραβιαστεί επίσης. Η Kim Gee από τη Νέα Υόρκη ήταν μία τέτοια περίπτωση – που επίσης η CPS είχε πάρει την κόρη της επειδή αυτή αρνήθηκε να της δώσει Risperdal. Η Gee λέει: «Η Allison ήξερε ότι είχα μια μικρή κόρη που την άρπαξαν παράνομα για έναν ψευδή λόγο. Αυτή είπε: “Α, όχι, θα φέρουμε πίσω την κόρη σου!” Και είναι απίστευτο, αυτό ακριβώς συνέβη».

Μετά την υπόθεση της Godboldo, η πολιτεία Μίσιγκαν εξέδωσε νέες κατευθυντήριες γραμμές που το καθιστούν παράνομο για τη CPS να παρέμβει όταν ένας γονέας επιλέγει να μην χορηγήσει ψυχοτρόπα φάρμακα στο παιδί του. Απαιτείται επίσης από τους δικαστές να διαβάσουν τα έγγραφα τα οποία υπογράφουν.Λάβετε μέρος στη μάχη να σταματήσουμε τη βάρβαρη κακοποίηση της ηλεκτροσπασμοθεραπείας στο cchrint.org/electroshock.

ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΔΡΑΣΗ
Η Ηλεκτροσπασμο­θεραπεία Εξακολουθεί να Συμβαίνει

Η ηλεκτροσπασμοθεραπεία (ECT ή ηλεκτροσόκ) εξακολουθεί να συμβαίνει σήμερα, χορηγείται σε περίπου ένα εκατομμύριο ανθρώπους σε όλο τον κόσμο ετησίως και διαφημίζεται ως μια «νέα ασφαλέστερη» μορφή. Οτιδήποτε «ασφαλέστερο» σχετικά με αυτό είναι επιφανειακό, καθώς οι ασθενείς τώρα δέχονται αναισθησία μέχρι να προκληθεί μια τονικοκλονική κρίση από τα 460 βολτ ηλεκτρισμού στον εγκέφαλο, και αυτή φαίνεται μόνο με ένα τρεμούλιασμα στα πόδια του ατόμου. Αλλά τίποτα δεν μπορεί να μειώσει την πραγματική ζημιά: διανοητική δυσλειτουργία και δυσλειτουργία μνήμης, απώλεια μνήμης, εγκεφαλική βλάβη και θάνατος.

Όλο αυτό το διάστημα, στα 80 χρόνια της ύπαρξής του, ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ δεν απαίτησε ποτέ κλινικές μελέτες που να αποδεικνύουν ότι το ηλεκτροσόκ είναι ασφαλές ή αποτελεσματικό. Όπως ένας μηχανικός βιοϊατρικής τεχνολογίας το έθεσε: «Το να πεις ότι ο εγκέφαλός σου χρειάζεται ηλεκτροσόκ των 460 βολτ είναι σαν να λες ότι ο υπολογιστής σου χρειάζεται έναν κεραυνό».

Η CCHR βρίσκεται σε μια σταυροφορία για να σταματήσει αυτή τη βάρβαρη μέθοδο. Μάθετε περισσότερα και υπογράψτε το αίτημά μας στο cchrint.org/electroshock.


ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ

Ως ένας μη κερδοσκοπικός Οργανισμός περιφρούρησης της ψυχικής υγείας, η CCHR βασίζεται στις συνδρομές και τις δωρεές προκειμένου να διεκπεραιώσει την αποστολή της να εξαλείψει τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την ψυχιατρική και να αποκαταστήσει την ηθική στο πεδίο της ψυχικής υγείας. Για να γίνετε μέρος του μεγαλύτερου κινήματος στον κόσμο το οποίο εργάζεται για την αλλαγή στο πεδίο της ψυχικής υγείας, γίνετε μέλος της ομάδας που έχει συμβάλει στη θέσπιση περισσοτέρων από 180 νόμων οι οποίοι προστατεύουν τους πολίτες από τις βίαιες πρακτικές των ψυχιάτρων.

DOWNLOADS