ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ

Η επιτυχία της καμπάνιας της CCHR για την αποκατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της αξιοπρέπειας στο πεδίο της ψυχικής υγείας οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στις συνεισφορές πολιτών, επαγγελματιών, καταναλωτών, ομάδων και οργανισμών που βοηθούν στις ενέργειες της CCHR σε παγκόσμια κλίμακα. Παρακάτω είναι τα βήματα που μπορείτε να κάνετε τα οποία θα κάνουν τη διαφορά.

1. ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΤΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ: Μοιραστείτε αυτό το ντοκιμαντέρ με φίλους, συναδέλφους, συγγενείς και άλλους που έχουν πέσει θύματα του ψυχιατρικού συστήματος. Επισκεφθείτε το www.cchr.gr/vets για περισσότερες πληροφορίες ως προς το τι μπορούν να κάνουν οι στρατευμένοι και οι βετεράνοι για να προστατέψουν τον εαυτό τους και τους άλλους.

2. ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ: Αν εσείς οι ίδιοι ή κάποιος συνάδελφος, συγγενής ή φίλος σας γνωρίζει για κάποια ψυχιατρική κακοποίηση, μπορείτε να αναφέρετε τον ψυχίατρο που ευθύνεται για το έγκλημα (για παράδειγμα: βιαιοπραγία, εγκληματική αμέλεια, εσφαλμένο εγκλεισμό ή απάτη) με το να έρθετε σε επαφή με τον φορέα επιβολής του νόμου. Μπορείτε επίσης να συμπληρώσετε το Έντυπο Αναφοράς Κακοποίησης στο διαδίκτυο στο www.cchr.gr/abusereport. Αν δεν υπάρχουν επαρκείς αποδείξεις εγκληματικών παραβιάσεων, μπορείτε επίσης να ασκήσετε αγωγή σε ένα Ιατρικό Συμβούλιο Αδειοδότησης το οποίο ερευνά και διώκει ιατρικά αδικήματα και αμέλεια. Αν είστε στις Ένοπλες Δυνάμεις ή είσαστε βετεράνος, και ο παραβάτης ψυχίατρος ανήκει στο στρατιωτικό προσωπικό, επικοινωνήστε με το Ιατρικό Τμήμα για οδηγίες σχετικά με την υποβολή ποινικής ή αστικής καταγγελίας. Παρέχετε στη CCHR Διεθνώς ένα αντίγραφο της καταγγελίας σας στο contact@cchr.org.

3. ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΤΕ ΟΜΑΔΕΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ: Δημιουργήστε ή βοηθήστε άλλες ομάδες βετεράνων που έχουν λάβει διάγνωση για Διαταραχή Μετατραυματικού Στρες (PTSD) ή κάποια άλλη «ψυχική διαταραχή» και βοηθήστε ο ένας τον άλλο, με σωστή (μη-ψυχιατρική) ιατρική επίβλεψη, για να κόψετε τα ψυχιατρικά φάρμακα. Ποτέ μην επιχειρήσετε να το κάνετε αυτό χωρίς ιατρική παρακολούθηση. Επισκεφθείτε το www.cchrint.org/psychdrugsdangers για να λάβετε πληροφορίες από τη μοναδική τράπεζα δεδομένων για τους κινδύνους των ψυχιατρικών φαρμάκων και τις παρενέργειές τους και πληροφορήστε και άλλους γι’ αυτήν την υπηρεσία. Μπορείτε να επισκεφθείτε το www.cchrint.org/alternatives για πληροφορίες σχετικά με εναλλακτικές προσεγγίσεις.

4. ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ: Ενώ οι βετεράνοι, οι στρατευμένοι σε ενεργό υπηρεσία, οι οικογένειές τους ή φίλοι τους θα πρέπει να αναφέρουν όλες τις αρνητικές επιδράσεις από τα ψυχοτρόπα φάρμακα σε παθολόγους ή γενικούς γιατρούς, θα πρέπει επίσης να αναφέρουν αυτές τις αρνητικές επιδράσεις στον εθνικό τους συντονιστικό φορέα φαρμάκων (Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων). Μόνο με την αναφορά κάθε αρνητικής επίδρασης των φαρμάκων θα αποκαλυφθούν πλήρως όλοι οι κίνδυνοι των ψυχιατρικών φαρμάκων. Για τις ΗΠΑ επισκεφθείτε το www.fda.gov/medwatch για να αναφέρετε αυτές τις αρνητικές επιδράσεις ή επισκεφθείτε το www.cchrint.org/psychdrugdangers για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτά τα φάρμακα.

5. ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ ΤΙΣ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΕΣ ΒΛΑΒΕΣ Ή ΤΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ: Μην δεχτείτε να συμμετάσχετε σε οποιοδήποτε ψυχιατρικό πείραμα γιατί συχνά μπορεί να προκληθούν σωματικές βλάβες. Πολλές από αυτές τις «θεραπευτικές αγωγές» συνταγογραφούνται για τον χειρισμό κάποιας «διάγνωσης» την οποία οι ψυχίατροι δεν μπορούν να αποδείξουν ότι υπάρχει. Για παράδειγμα, προσέξτε οποιαδήποτε διαδικασία παρέμβασης στον εγκέφαλο, όπως ηλεκτροσπασμοθεραπεία (ηλεκτροσόκ ή ECT), Βαθιά Διέγερση του Εγκεφάλου (DBS), Διέγερση του Πνευμονογαστρικού Νεύρου (VNS), Διακρανιακή Μαγνητική Διέγερση (TMS), Επαναληπτική Διακρανιακή Μαγνητική Διέγερση (rTMS) και άλλα. Συχνά αυτές υποστηρίζονται όταν άλλες ψυχιατρικές αγωγές αποτυγχάνουν. Ωστόσο, το σφάλμα δεν βρίσκεται στον ασθενή ο οποίος δεν είναι «ανθεκτικός στη θεραπεία». Το πρόβλημα βρίσκεται στον ψυχίατρο που δεν μπορεί να κάνει τη διάγνωση. Αναφέρετε οποιαδήποτε τέτοια αγωγή στο e-mail της CCHR: contact@cchr.org.

6. ΚΑΤΑΘΕΣΤΕ ΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΦΥΓΗ: Τα θύματα ψυχιατρικών κακοποιήσεων ή οι οικογένειές τους μπορούν να μηνύσουν τον ψυχίατρο ή τον επαγγελματία ψυχικής υγείας που ευθύνεται για τη λανθασμένη διάγνωση και την συνταγογράφηση φαρμάκων που τους έχουν βλάψει ή για άδικο θάνατο. Μπορεί να υπάρχει βάση για μήνυση κατά του ψυχίατρου για αποζημίωση. Σ’ αυτήν την περίπτωση θα πρέπει να έρθετε σε επαφή με κάποιον δικηγόρο. Μπορείτε επίσης, να επικοινωνήσετε με την CCHR στο contact@cchr.org για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτό.

7. ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ Ή ΟΜΙΛΗΤΕΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ: Μπορείτε να οργανώσετε σεμινάρια για να διαφωτίσετε άλλους σχετικά με τους κινδύνους των ψυχιατρικών φαρμάκων, με το να παραγγείλετε το Εκπαιδευτικό Πακέτο Ο Κρυφός Εχθρός. Το ολοκληρωμένο πακέτο μαζί με τον Οδηγό για τον Εκπαιδευτικό, το ντοκιμαντέρ Ο Κρυφός Εχθρός και άλλα υλικά, παρέχουν οδηγίες που είναι εύκολο να ακολουθηθούν για επαγγελματικά και αποτελεσματικά σεμινάρια.

8. ΜΟΙΡΑΣΤΕ ΤΑ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΤΗΣ CCHR: Αποκτήστε και μοιράστε ευρέως τα εκπαιδευτικά ντοκιμαντέρ της CCHR. Αυτά τα ντοκιμαντέρ έχουν κερδίσει βραβεία υπεροχής και έχουν ενημερώσει εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο για τους κινδύνους των διαγνώσεων της ψυχιατρικής, των φαρμάκων και των επιβλαβών θεραπειών της, το σύνολο των οποίων υστερεί σε επιστημονικά πρότυπα που υπάρχουν σε άλλα ιατρικά πεδία.

9. ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ CCHR: Το Μουσείο «Ψυχιατρική: Μια Βιομηχανία Θανάτου» που βρίσκεται στην έδρα της CCHR Διεθνώς στη Λεωφόρο Σάνσετ 6616 στο Λος Άντζελες, CA 90028, παρουσιάζει την αλήθεια για αυτή τη διεφθαρµένη και κτηνώδη βιοµηχανία που έχει ως κίνητρο το κέρδος και αφήνει στο πέρασµά της τον θάνατο και την καταστροφή. Επικοινωνήστε εκ των προτέρων και κανονίστε περιηγήσεις μαθητών. Η έκθεση είναι ανοικτή για τους επισκέπτες επτά ηµέρες την εβδοµάδα. Η είσοδος και η στάθµευση των αυτοκινήτων είναι ΔΩΡΕΑΝ. Καλέστε 1-800-869-2247 για περισσότερες πληροφορίες. Μπορείτε να επισκεφθείτε επίσης το διαδικτυακό Μουσείο Ψυχιατρική: Μια Βιομηχανία Θανάτου, το οποίο περιλαμβάνει μια τρισδιάστατη περιήγηση εικονικής πραγματικότητας με όλες τις οπτικοακουστικές παρουσιάσεις. Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα cchr.gr/museum.

10. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ: Χάρη στις δωρεές και τις συνδρομές μελών η CCHR μπορεί να παρέχει δωρεάν υπηρεσίες στο κοινό και να διοργανώνει εκπαιδευτικές καμπάνιες. Η CCHR είναι ένας μη-κερδοσκοπικός οργανισμός στις ΗΠΑ, αφιερωμένος αποκλειστικά και μόνο στην εξάλειψη των κακοποιήσεων της ψυχιατρικής σε όλους τους τομείς της κοινωνίας. Κάνοντας μια δωρεά στη CCHR, θα υποστηρίξετε τον πιο αφοσιωμένο και αποτελεσματικό οργανισμό για τα ανθρώπινα δικαιώματα που μάχεται για την αναμόρφωση του πεδίου της ψυχικής υγείας σήμερα. Επισκεφθείτε το cchrint.org/cchrint-donate.

DOWNLOADS