ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ

Οι ψυχίατροι δε θα σας πουν ότι υπάρχει πληθώρα ασφαλών και αποτελεσματικών, μη-ψυχιατρικών επιλογών για την ψυχική και συναισθηματική αναταραχή.

Καθώς η ζωή είναι γεμάτη προβλήματα, κι αυτά τα προβλήματα μπορούν καμιά φορά να είναι συντριπτικά, είναι σημαντικό να γνωρίζει κανείς ότι η ψυχιατρική, με τις μη επιστημονικές της διαγνώσεις και τις επίπονες θεραπείες, είναι η λανθασμένη κατεύθυνση που μπορεί να πάρει. Η πιο κοινή τους θεραπεία, τα ψυχοφάρμακα, μπορούν μόνο με χημικό τρόπο να καλύψουν τα προβλήματα και τα συμπτώματα. Δεν μπορούν και ποτέ δε θα μπορέσουν να λύσουν τα προβλήματα της ζωής. Όταν η επήρεια του φαρμάκου εξασθενίσει, το αρχικό πρόβλημα παραμένει, ή ίσως και να χειροτερεύει. Παρόλο που οι ψυχίατροι κατατάσσουν τα φάρμακά τους ως μια λύση για τα προβλήματα της ζωής, στο μέλλον, το μόνο αποτέλεσμα που έχουν είναι να κάνουν τα πράγματα χειρότερα.

Μια πραγματική λύση είναι κατ’ αρχάς να πληροφορηθεί κάποιος καλύτερα σχετικά με τους κινδύνους της ψυχιατρικής θεραπείας και ιδιαίτερα για τα ψυχοφάρμακα. Για πληροφόρηση σχετικά με τις παρενέργειες, επισκεφθείτε το www.cchrint.org/psychdrugdangers.

Οπότε, αν η ψυχιατρική θεραπεία δεν είναι η λύση, τότε ποια είναι;

Σύμφωνα με κορυφαίους εμπειρογνώμονες, η πλειονότητα των ανθρώπων που έχουν ψυχικά προβλήματα, στην πραγματικότητα υποφέρουν από κάποια μη ψυχιατρική ασθένεια, που μπορεί να προκαλέσει συναισθηματικό άγχος.

Μπορείτε να υποβληθείτε σε μια λεπτομερή σωματική εξέταση από έναν ικανό γιατρό –όχι ψυχίατρο– ο οποίος θα ελέγξει αν υπάρχει οποιοσδήποτε τραυματισμός ή ασθένεια που μπορεί να προκαλεί συναισθηματική ανησυχία.

Εξαρτάται από σας το να επιμείνετε σ’ αυτό – άλλωστε, αυτό που διακυβεύεται είναι η υγεία σας. Αν ο γιατρός σας δεν μπορεί ή είναι απρόθυμος να πραγματοποιήσει μια τέτοια εξέταση, βάλτε τον να σας παραπέμψει σε κάποιον που μπορεί.

Όπως συμβουλεύει ο νευρολόγος Δρ. Μάλκολμ Χούπερ, Κορυφαίος Επιστημονικός Σύμβουλος στον Βρετανικό Σύλλογο Βετεράνων του Περσικού Κόλπου: «Κάθε σωματικό σύμπτωμα, κάθε σύμπτωμα θα έπρεπε να ερευνηθεί για σωματικά αίτια, πριν προχωρήσετε στην ψυχιατρική. Αν δεν το κάνετε αυτό, είναι σχεδόν βέβαιο ότι σε κάποιο άτομο που έχει ένα πραγματικό σωματικό σύμπτωμα θα μπει η ταμπέλα ότι έχει ένα ψυχιατρικό σύμπτωμα, πράγμα που είναι ψέμα».

Αν θέλετε να κόψετε τα ψυχιατρικά φάρμακα, είναι πολύ σημαντικό να το κάνετε αυτό υπό την εποπτεία ενός προσοντούχου, ικανού γιατρού.

Ο σύνδεσμος για τις Εναλλακτικές Επιλογές: http://www.cchrint.org/alternatives/

Ακολουθεί ένα δείγμα παράθεσης αποσπασμάτων από ειδικούς στον στρατό σχετικά με την αναζήτηση μη ψυχιατρικής υποστήριξης:

  • «Το κύριο μήνυμα για τους στρατευμένους, αλλά και για οποιονδήποτε άλλο υποφέρει από κάποιου είδους «ψυχική ασθένεια», όπως την αποκαλούν, είναι ότι υπάρχει ελπίδα. Υπάρχει ελπίδα εκεί έξω. Υπάρχουν λύσεις εκεί έξω. Υπάρχουν διαθέσιμα πράγματα για να πάρετε πίσω τη ζωή σας. Για να μη σκέφτεστε ν’ αυτοκτονήσετε. Για να μη βάλετε τέλος στη ζωή σας. Αλλά για να πάρετε πίσω τη ζωή σας. Για να καθαρίσετε το σώµα σας. Για να είστε το άτομο που ήσασταν κάποτε. Υπάρχει πάντοτε μια λύση για οποιαδήποτε κατάσταση και υπάρχει εκεί έξω, αν ψάξετε γι’ αυτή. Και αυτή δεν περιλαμβάνει ψυχοφάρμακα». – Δρ. Έντουαρντ Φ. Ομάδα ΙΙΙ, Ιδρυτής και CEO, Παγκόσμιο Κέντρο Θεραπείας, Βετεράνος του Πεζικού
  • «Θέλω αυτοί οι στρατιώτες να γνωρίζουν ότι υπάρχουν άνθρωποι που νοιάζονται. Και θέλω να γνωρίζουν ότι συνεχίζουμε να λέμε την αλήθεια σχετικά με αυτά τα φάρμακα και να λέμε ότι αυτό πρέπει να σταματήσει. Πρέπει να τους συμπεριφέρονται με τον κατάλληλο τρόπο. Πρέπει να τους συμπεριφέρονται ως ανθρώπινα όντα, χωρίς πειραματισμό και χωρίς κακομεταχείριση, όπως έχει συμβεί στην ψυχιατρική κοινότητα. Θέλω να βλέπω ότι δίνεται σε αυτούς τους στρατιώτες ο σεβασμός που τους αξίζει, και τον αξίζουν με το παραπάνω». – Τζόις Ράιλι, Πτυχιούχος Νοσηλευτής, Υπηρέτησε ως Κυβερνήτης στη Στρατιωτική Αεροπορία των ΗΠΑ για την υποστήριξη της Επιχείρησης Καταιγίδα της Ερήμου
  • «Για τους στρατιώτες που υπηρετούν ακόμα, πριν βάλετε οποιοδήποτε φάρμακο στο στόμα σας, διαβάστε τη σχετική βιβλιογραφία, διαβάστε τις παρενέργειες. Και να γνωρίζετε ότι αυτό πιθανότατα δεν είναι η λύση, ότι πρόκειται να βοηθήσει στο να αποτραπεί κάτι άλλο που χρειάζεται να κάνετε, το οποίο είναι να ασχοληθείτε με τα άτομα που είναι γύρω σας και να τα αγαπήσετε και να δεχτείτε αυτή την αγάπη και να προσπαθήσετε να τη μοιραστείτε με τους άλλους στρατιώτες». – Τζόελ Κορτ, Βετεράνος του Ναυτικού NCO, Δεκανέας και Στρατιωτικός Γιατρός Μαχών του NCO
  • «Οπότε, ποια είναι η λύση; Ξεφορτωθείτε την ψυχιατρική από την ψυχική υγεία. Μην τους αφήνετε να είναι υπεύθυνοι... Γιατί η ψυχιατρική δεν έχει απαλλαχθεί από τα καθήκοντά της; Δεν έχει πυροβοληθεί. Δεν έχει πεταχτεί έξω από τον στρατό; Οποιοσδήποτε άλλος, οποιαδήποτε ιδιωτική εταιρεία που συνεχίζει να αποτυγχάνει, χάνει την αρχηγία της». – Μπαρτ Μπίλινγκς, Διδάκτωρ, Συνταξιούχος Αντισυνταγματάρχης και Βετεράνος Στρατιωτικός Ψυχολόγος
DOWNLOADS