ΤΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ «Ο ΚΡΥΦΟΣ ΕΧΘΡΟΣ»
ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΗΝ ΚΡΥΜΜΕΝΗ ΑΙΤΙΑ
ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ

Στις αρχές του 2013, η επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Δικαιοσύνης στις Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσε την σοκαριστική στατιστική με τον αριθμό αυτοκτονιών στον στρατό το 2012 να ξεπερνά τον συνολικό αριθμό αυτών που είχαν σκοτωθεί στη μάχη – ένας μέσος όρος σχεδόν μιας αυτοκτονίας την ημέρα. Έναν μήνα αργότερα ανακοινώθηκε μια ακόμη πιο σοκαριστική στατιστική από το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ για τους βετεράνους: ο αριθμός των αυτοκτονιών ανάμεσα στους βετεράνους ήταν 22 την ημέρα – περίπου 8.000 τον χρόνο.

Η κατάσταση έγινε τόσο λυπηρή ώστε ο Γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ανακήρυξε τις αυτοκτονίες στον στρατό ως «επιδημία».

Κάποιοι ισχυρίστηκαν ότι οφείλεται στις πιέσεις του πολέμου. Αλλά το 85% αυτών που αυτοκτόνησαν στον στρατό δεν είδαν πόλεμο ποτέ τους – και το 52% δεν είχε καν χρησιμοποιηθεί.

Ποιος είναι λοιπόν αυτός ο ανυποψίαστος παράγοντας που προκαλεί αυτή την αύξηση των ποσοστών αυτοκτονίας στον στρατό;

Σύμφωνα με το νέο ντοκιμαντέρ Ο Κρυφός Εχθρός: Ανοίγοντας τα Κρυφά Χαρτιά της Ψυχιατρικής, όλα τα στοιχεία συγκλίνουν προς μια κατεύθυνση: στη ραγδαία συνταγογράφηση των ψυχιατρικών φαρμάκων από το 2003. Οι γνωστές παρενέργειες αυτών των φαρμάκων/ναρκωτικών όπως η αυξημένη επιθετικότητα και οι αυτοκτονικές τάσεις αντανακλώνται σε ανάλογες αυξητικές τάσεις στην ενδοοικογενειακή βία των απόστρατων, την παιδική κακοποίηση και τα σεξουαλικά εγκλήματα αλλά και την πρόκληση βλαβών στον ίδιο τους τον εαυτό.

Εάν κάποιος ερευνήσει περισσότερο αυτή την κατάσταση θα ανακαλύψει ότι οι ψυχίατροι έχουν διευρύνει επίσης το τι σημαίνει «ψυχικά ασθενής», ειδικά όταν αναφέρονται στη Διαταραχή Μετατραυματικού Στρες σε στρατιώτες και βετεράνους. Όμως στην ψυχιατρική, οι διαγνώσεις ψυχικών διαταραχών όπως το μετατραυματικό στρες, η διαταραχή προσωπικότητας και η διαταραχή κοινωνικής φοβίας ακολουθούνται σχεδόν αναπόφευκτα από την συνταγογράφηση τουλάχιστον ενός ψυχιατρικού φαρμάκου.

Οι ψυχίατροι γνωρίζουν ότι τα φάρμακα/ναρκωτικά τους δεν θεραπεύουν κάτι πραγματικά, αλλά απλά καλύπτουν τα συμπτώματα. Γνωρίζουν επίσης καλά τις πολύ επικίνδυνες παρενέργειές τους καθώς και τον πιθανό εθισμό σε αυτά τα φάρμακα/ναρκωτικά. Ωστόσο, υποστηρίζουν ότι οι κίνδυνοι από τις παρενέργειές τους είναι αμελητέοι σε σχέση με τα oφέλη τους. Έτσι, ενώ το πραγματικό πρόβλημα του στρατιώτη δεν αντιμετωπίζεται, η υγεία του επιδεινώνεται.

Παρά τις θλιβερές στατιστικές για τις αυτοκτονίες στρατιωτικών, όλο και περισσότερα χρήματα διατίθενται πλουσιοπάροχα στην ψυχιατρική: το Πεντάγωνο των ΗΠΑ σπαταλά αυτή τη στιγμή περίπου 2 δισεκατομμύρια δολάρια μόνο για την ψυχική υγεία. Και ο προϋπολογισμός για την ψυχική υγεία της Διοίκησης Βετεράνων έχει εκτοξευθεί από λιγότερο από 3 δισεκατομμύρια δολάρια το 2007 σε σχεδόν 7 δισεκατομμύρια δολάρια το 2014 – και όλα αυτά ενώ η κατάσταση συνεχίζει να επιδεινώνεται.

Ο Κρυφός Εχθρός αποκαλύπτει πλήρως όλη αυτή την κατάσταση ενώ παροτρύνει τους στρατιώτες και τους βετεράνους να μάθουν τους αληθινούς κινδύνους που εγκυμονεί η ψυχιατρική και τα ψυχοφάρμακα. Η απάντηση βρίσκεται στο δικαίωμά τους να είναι ενημερωμένοι πλήρως και έντιμα πριν συμφωνήσουν – αλλά και να έχουν το δικαίωμα να αρνηθούν τη θεραπεία. Τα μέλη της υπηρεσίας μας χρειάζεται να γνωρίζουν ότι υπάρχουν ασφαλείς και αποτελεσματικές μη ψυχιατρικές λύσεις για το σύνδρομο μετατραυματικού στρες, καθώς και ότι αυτές οι λύσεις δεν θα τους υποβάλουν σε επικίνδυνες και τοξικές θεραπείες οι οποίες θα επιδεινώσουν την υγεία τους.

DOWNLOADS