ΑΝΤΙΨΥΧΩΣΙΚΑ: ΞΑΦΝΙΚΟΙ ΘΑΝΑΤΟΙ

Ανάμεσα στο 2005 και το 2011, το ποσοστό χρήσης αντιψυχωσικών φαρμάκων στον στρατό των ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 1.100% – πολύ πάνω από τα συγκρίσιμα ποσοστά στον άμαχο πληθυσμό.

Επτά διαφορετικές χώρες, καθώς και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν εκδώσει συνολικά 55 προειδοποιήσεις για τις βλαβερές παρενέργειες των αντιψυχωσικών φαρμάκων, όπως οι εξής:

  • 12 προειδοποιήσεις για θάνατο/ξαφνικό θάνατο
  • 11 προειδοποιήσεις για προβλήματα καρδιάς
  • 6 προειδοποιήσεις για τα συμπτώματα κατά την απεξάρτηση
  • 6 προειδοποιήσεις για κρίσεις, σπασμούς ή τρόμο
  • 5 προειδοποιήσεις για διαβήτη

http://www.cchrint.org/psychiatric-drugs/antipsychoticsideeffects

Το αντιψυχωσικό Seroquel, εμπλέκεται κυρίως στις καρδιακές προσβολές και στους αιφνίδιους θανάτους βετεράνων πολέμου. Γνωστό από τους στρατιώτες ως «Serokill», συχνά συνταγογραφείται για την αντιμετώπιση της αϋπνίας, μια ένδειξη για την οποία δεν έχει εγκριθεί από τον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων. Όχι ότι μια άλλη μάρκα αντιψυχωσικών θα ήταν προτιμότερη – μια πρόσφατη μελέτη στην Ιατρική Εφημερίδα της Νέας Αγγλίας αναφέρει ότι όλα τα φάρμακα αυτής της κατηγορίας διπλασιάζουν τον κίνδυνο ξαφνικής καρδιακής ανακοπής.

Και όταν αυτά τα φάρμακα χορηγούνται σε μεγάλους αριθμούς στρατιωτικού προσωπικού, αυτό που αρχίζει ως ένας κίνδυνος μπορεί να οδηγήσει σε μια τραγωδία ευρείας κλίμακας. Σύμφωνα με τις έρευνες του νευρολόγου Δρ. Φρεντ Μπόγκμαν του Νεότερου, 351 στρατιώτες έχουν πεθάνει από καρδιακή ανακοπή μετά τη λήψη κοκτέιλ φαρμάκων που περιέχουν αντιψυχωσικά και αντικαταθλιπτικά. Αυτό το φαινόμενο δεν είναι τυχαίο, όταν σε αντίθεση με μια μελέτη του 2004 βρέθηκε ότι μόνο 59 θάνατοι που δεν οφείλονται σε τραύμα στην καρδιά σχετίζονται με την άσκηση μεταξύ των νεοσύλλεκτων στρατιωτών των ΗΠΑ από το 1997 ως το 2001.

Ωστόσο, με τους ανεξήγητους θανάτους κατά τα φαινόμενα, να παραμονεύουν σε κάθε στροφή, οι ψυχίατροι συνεχίζουν να συνταγογραφούν αντιψυχωσικά όπως το Seroquel σε αριθμούς ρεκόρ. Μεταξύ του 2001 και του 2011, η αμερικανική Διοίκηση Βετεράνων και το Υπουργείο Άμυνας ξόδεψαν περισσότερα από 850 εκατομμύρια δολάρια για το Seroquel – μια ακόμη τεράστια κερδοσκοπική μονάδα για την ψυχο-φαρμακευτική βιομηχανία σε βάρος των εν ενεργεία στρατευμάτων και των βετεράνων.

DOWNLOADS