Η CCHR ΔΕ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗΣ

Η CCHR έχει παραδώσει πληροφορίες σχετικά με τη μαζική χορήγηση ψυχοτρόπων φαρμάκων σε παιδιά σε 14 χώρες στην Επιτροπή του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα του Παιδιού.
Η CCHR έχει παραδώσει πληροφορίες σχετικά με τη μαζική χορήγηση ψυχοτρόπων φαρμάκων σε παιδιά σε 14 χώρες στην Επιτροπή του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα του Παιδιού.
Η CCHR έχει προσεγγίσει τα Ηνωμένα Έθνη για να σταματήσει τις εξαναγκαστικές πρακτικές των ψυχιάτρων.

Στο πέρασμα των χρόνων, η CCHR έχει προσεγγίσει το υπέρτατο σώμα ηθικής, τα Ηνωμένα Έθνη, όταν οι εθνικές κυβερνήσεις δεν αναλαμβάνουν αποτελεσματική δράση. Αυτό περιλαμβάνει αυτό που συνέβη το 2010 και το 2012, όταν η CCHR της Νέας Ζηλανδίας ανέφερε στην Επιτροπή των Ηνωμένων Εθνών κατά των Βασανιστηρίων λεπτομέρειες για τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Νοσοκομείο Λέικ Άλις στη Νέα Ζηλανδία. Ηλεκτροσόκ και άλλες εξαναγκαστικές ψυχιατρικές τεχνικές είχαν χρησιμοποιηθεί για να τιμωρήσουν παιδιά. Ο ΟΗΕ ανταποκρίθηκε κατευθύνοντας την κυβέρνηση της Νέας Ζηλανδίας στην εφαρμογή συστημάτων για την αποτροπή των ψυχιατρικών καταχρήσεων στο μέλλον.

Η CCHR ειδοποίησε την Επιτροπή του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα του Παιδιού (UNCRC), προειδοποιώντας σχετικά με τη μαζική συνταγογράφηση ψυχοτρόπων φαρμάκων σε παιδιά σε 14 χώρες. Η UNCRC ανταποκρίθηκε με ακροάσεις σε σχέση με τον συνεχώς αυξανόμενο ρυθμό παιδιών που χαρακτηρίστηκαν με Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής-Υπερκινητικότητας (ADHD) και που τους χορηγήθηκαν ψυχοδιεγερτικά. Πρότεινε την καθιέρωση ενός συστήματος για την «παρακολούθηση της υπερβολικής χορήγησης ψυχοδιεγερτικών σε παιδιά».

Οι δεκαετίες που η CCHR εξέθεσε την ψυχιατρική θεραπεία ως βασανιστήριο δικαιώθηκαν με μια αναφορά του 2013 από τον Εισηγητή του ΟΗΕ για τα Βασανιστήρια, όπου καταδίκασε τις εξαναγκαστικές θεραπείες με ηλεκτροσόκ και έκανε έκκληση στα κράτη να «επιβάλλουν μια απόλυτη απαγόρευση σε όλες τις αναγκαστικές και μη συναινετικές ιατρικές παρεμβάσεις κατά των ατόμων με ειδικές ανάγκες, συμπεριλαμβανομένης της μη συναινετικής χορήγησης ψυχοχειρουργικής, ηλεκτροσόκ και ψυχοτρόπων φαρμάκων».


ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΝΑ μάθουμε ΝΕΑ ΣΑΣ

Η CCHR εργάζεται με κυβερνητικούς αξιωματούχους, δικηγόρους, ΜΚΟ και άλλα άτομα. Ορίστε τι έχουν να πουν μερικοί από αυτούς:

ΓΕΡΟΥΣΙΑΣΤΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΤΗΣ ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ, ΗΠΑ

«Με υπερηφάνεια σας παρουσιάζουμε αυτή τη διακήρυξη προς τιμήν της 50ής επετείου σας. Η δέσμευσή σας στο να βοηθήσετε να θεσπιστούν νόμοι που προστατεύουν τα άτομα από καταχρηστικές ή εξαναγκαστικές πρακτικές και που αποκαθιστούν βασικά αναφαίρετα ανθρώπινα δικαιώματα στον τομέα ψυχικής υγείας, αξίζουν αναγνώριση και σας αποδίδουμε τιμή».

ΠΡΕΣΒΕΥΤΗΣ ΤΗΣ ΙΝΔΟΝΗΣΙΑΣ, ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

«Επαινώ και συγχαίρω τη CCHR επειδή παρήγαγε την κατατοπιστική και χρήσιμη έρευνα περί στατιστικών και το ντοκιμαντέρ, για να αυξήσει την επίγνωση του κοινού σχετικά με τη σπουδαιότητα της κατανόησης των κινδύνων των ψυχοφαρμάκων. Πιστεύω ότι και οι δύο ανησυχούμε για τις επικίνδυνες παρενέργειες των ψυχοφαρμάκων που πρέπει να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά μέσα από τις καμπάνιες επίγνωσης του κοινού».

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ, ABLECHILD, ΗΠΑ

«Η AbleChild νιώθει μεγάλη τιμή που βρίσκεται στο πεδίο της μάχης σήμερα με έναν οργανισμό που δεν τα έχει παρατήσει ποτέ, που συνεχίζει να εκπαιδεύει το κοινό και που βοηθά με νομοθεσία για να προστατέψει τα γονικά δικαιώματα. Η CCHR σώζει ζωές! Είμαστε άμεσοι μάρτυρες της επιτυχίας της CCHR!»

ΜΕΛΟΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ, ΕΛΒΕΤΙΑ

«Ξέρω την Επιτροπή Πολιτών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα για πολλά χρόνια. Μέσα από τα γεγονότα που έχουν ερευνηθεί καλά τα οποία περιέχονται στα ενημερωτικά υλικά τους, απέκτησα μια βαθύτερη κατανόηση της αμφιλεγόμενης επιχείρησης της ψυχιατρικής. Αυτό μου έδωσε μια βαθύτερη κατανόηση για την επιρροή τους στην υπερβολική χορήγηση ψυχοφαρμάκων, όπως η Ριταλίνη, και ήμουν σε θέση να το χρησιμοποιήσω αυτό στη δουλειά μου ως μέλος του κοινοβουλίου».

ΠΡΟΕΔΡΟΣ, ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ, ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ, NAACP, ΗΠΑ

«Αυτό απονέμεται “ως αναγνώριση της εξαιρετικής προσφοράς στο πεδίο της αποκάλυψης της κακοποίησης στον τομέα της ψυχικής υγείας. Η Επιτροπή Πολιτών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (CCHR) είναι ένας πραγματικός ηγέτης στη χώρα”».


ΓΕΓΟΝΟΤΑ

50 ΧΡΟΝΙΑ: ΟΙ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΕΣ

Για 50 χρόνια η CCHR φέρνει την ψυχιατρική ενώπιον του νόμου και υπερασπίζεται τα ανθρώπινα δικαιώματα. Ορίστε οι στατιστικές.

50

ΧΡΟΝΙΑ

προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο πεδίο της ψυχικής υγείας

188

ΝΟΜΟΙ

εγκρίθηκαν οι οποίοι προστατεύουν κατά της ψυχιατρικής κακοποίησης

1,4 δισεκατομμύρια δολάρια

ΠΛΗΡΩΘΗΚΑΝ

σε ψυχιατρικά ποινικά και αστικά πρόστιμα

170

ΨΥΧΙΑΤΡΟΙ

και ψυχολόγοι τιμωρούνται για καταχρήσεις ή καταδικάζονται για εγκλήματα κάθε χρόνο

3.923

ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

έκλεισαν λόγω καταχρηστικών και μερικές φορές θανατηφόρων πρακτικώνΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ

Ως ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός περιφρούρησης της ψυχικής υγείας, η CCHR βασίζεται στις συνδρομές και τις δωρεές προκειμένου να διεκπεραιώσει την αποστολή της να εξαλείψει τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την ψυχιατρική και να αποκαταστήσει την ηθική στο πεδίο της ψυχικής υγείας. Για να γίνετε μέρος του μεγαλύτερου κινήματος στον κόσμο το οποίο εργάζεται για την αλλαγή στο πεδίο της ψυχικής υγείας, γίνετε μέλος της ομάδας που έχει συμβάλει στη θέσπιση περισσοτέρων από 180 νόμων οι οποίοι προστατεύουν τους πολίτες από τις βίαιες πρακτικές των ψυχιάτρων.

DOWNLOADS