ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΒΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ. ΕΞΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΡΙΒΕΙΣ.

  1. Παραγγείλετε αντίτυπα αυτού του DVD και δώστε τα σε όσο το δυνατόν περισσότερους επαγγελματίες υγειονομικής περίθαλψης και δικηγόρους. Φίλοι, οικογένεια, ομάδες ακτιβιστών και κυβερνητικοί φορείς χάραξης πολιτικής πρέπει επίσης να λάβουν ένα αντίτυπο.
  2. Αν μάθετε για οποιεσδήποτε αρνητικές επιπτώσεις από το ECT, φροντίστε να γίνει αναφορά στην εθνική ρυθμιστική αρχή. Μπορείτε επίσης να κάνετε μια εμπιστευτική καταγγελία στη CCHR.
  3. Ενημερώστε τους νομοθέτες και τους βουλευτές σας για την ανάγκη μεταρρύθμισης του νόμου ψυχικής υγείας. Η πλήρης συναίνεση κατόπιν ενημέρωσης θα πρέπει να γίνει υποχρεωτική για οποιονδήποτε θεωρείται ψυχικά ασθενής και υποψήφιος για οποιαδήποτε ψυχική θεραπεία. Ασκήστε πίεση για μόνιμη απαγόρευση του ECT.
  4. Οι ρυθμιστικοί οργανισμοί και τα συμβούλια που διοικούν τους ψυχιάτρους και τους επαγγελματίες ψυχικής υγείας μπορούν να ερευνήσουν και να ανακαλέσουν την άδεια άσκησης επαγγέλματος ενός επαγγελματία ψυχικής υγείας σε σοβαρές περιπτώσεις αμέλειας, αδικήματος και κακοποίησης. Υποβάλλετε τέτοιου είδους καταγγελίες σε αυτά τα σώματα, έτσι ώστε να εκθέσουν τις παραβιάσεις του κώδικα δεοντολογίας των επαγγελματιών της υγειονομικής περίθαλψης.
  5. Οι ψυχίατροι δεν περιορίζουν την κακοποίηση των ασθενών τους στην ηλεκτροσπασμοθεραπεία. Εάν γνωρίζετε κάποιον ψυχίατρο ή ψυχολόγο που έχει διαπράξει σεξουαλικά αδικήματα, οικονομική παρατυπία, παράβαση της επαγγελματικής δεοντολογίας, απάτη ή οποιοδήποτε άλλο έγκλημα, αναφέρετέ το στην αστυνομία και στη CCHR.
  6. Να θυμάστε: Δεν υπάρχουν ιατρικές εξετάσεις (ακτινογραφίες, τομογραφίες εγκεφάλου, εξετάσεις αίματος κ.λπ.) που να μπορούν να επικυρώσουν οποιονδήποτε από τους ισχυρισμούς της ψυχιατρικής. Ωστόσο, αξιόπιστοι γιατροί έχουν πολλά επιστημονικά τεστ που μπορούν να ανιχνεύσουν μια αθεράπευτη σωματική ασθένεια η οποία εκδηλώνεται ως «ψυχιατρική πάθηση». Αν εσείς ή κάποιος που γνωρίζετε βιώνει ψυχική αναστάτωση, φροντίστε να γίνει μια πλήρης, μη ψυχιατρική, ιατρική εξέταση.
Downloads
Ψυχιατρική: Προκαλώντας Εθισμό στα Φάρμακα
ΔΩΡΕΑΝ ΛΗΨΗ