ΠΟΣΕΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΟ ECT ΕΙΝΑΙ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΟ; ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΜΙΑΣ ΩΡΑΣ ΚΑΙ ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΛΕΠΤΩΝ.
Ένα συγκλονιστικό καινούριο ντοκιμαντέρ από την Επιτροπή Πολιτών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα
#BanECT
ΤΡΕΙΣ ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΡΑΦΟΥΝ ΤΑ ΠΥΡΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ECT.
«Ένα δεδομένο σχετικά με το ECT: Προκαλεί βλάβη στον εγκέφαλο. Τελεία και παύλα... Το ECT θα έπρεπε να είχε απαγορευτεί πριν 50 χρόνια».
– Δρ Νόρμαν Σίλι, Νευροχειρούργος
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ECT;

Η ηλεκτροσπασμοθεραπεία ή ECT (Electroconvulsive therapy) είναι μια διαδικασία που χρησιμοποιείται από μερικούς ψυχιάτρους. Έως και 460 βολτ ηλεκτρικού ρεύματος διοχετεύονται στον εγκέφαλο. Γιατί; Για να παραχθεί μια τονικοκλονική κρίση που ισχυρίζονται ότι θα «επαναφέρει» ή θα «επανεκκινήσει» τον εγκέφαλο.

Αυτή η θεωρία δεν έχει αποδειχθεί ποτέ. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν αρκετές αποδείξεις ότι το ECT προκαλεί σημαντική και μη αναστρέψιμη βλάβη στον εγκέφαλο.

Ο ανθρώπινος εγκέφαλος είναι ένα εξαιρετικά περίπλοκο όργανο που ελέγχει το σώμα με περισσότερα από πέντε τρισεκατομμύρια σήματα ανά δευτερόλεπτο. Εκτελεί αυτό τον άθλο με σχεδόν οκτώ φορές λιγότερο ρεύμα από αυτό μιας μπαταρίας ρολογιού. Αλλά σε μία συνεδρία του ECT ο εγκέφαλος δέχεται επίθεση με ηλεκτρικό ρεύμα που είναι 2.300 φορές περισσότερο από όσο χρειάζεται για να λειτουργήσει, και αυτό προξενεί σοβαρά τραύματα.

ΠΟΣΑ ΑΣΑΝΣΕΡ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΡΟΦΟΔΟΤΗΣΕΙ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΡΕΥΜΑ ΜΙΑΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣ ECT; ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ.
ΚΑΝΤΕ ΤΟ TWEET ΑΥΤΟ

ΣΥΝΤΟΜΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ECT

  • Το ποσοστό θνησιμότητας του ECT είναι 50 φορές μεγαλύτερο από το ποσοστό δολοφονιών στις ΗΠΑ.
  • Το ποσοστό θνησιμότητας των βρεφών ήταν 7,1% μετά τη χορήγηση του ECT στις εγκυμονούσες μητέρες.
  • Το ECT εξαπολύει έως και 460 βολτ ηλεκτρικού ρεύματος στον εγκέφαλο για να προκληθεί μια τονικοκλονική κρίση.
  • Με περίπου 100.000 Αμερικανούς που δέχονται ECT κάθε χρόνο, με ηλεκτρισμό αξίας περίπου 260 δολαρίων, οι ψυχίατροι έχουν δημιουργήσει μια αυτοκρατορία του ηλεκτροσόκ 5,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
  • Ο ανθρώπινος εγκέφαλος λειτουργεί με 0,2 βολτ, σχεδόν οκτώ φορές λιγότερα από τη δύναμη ενός ρολογιού με μπαταρία –1,5 βολτ– σε σύγκριση με έως και 460 βολτ που διοχετεύονται στον εγκέφαλο σε μία θεραπεία με ηλεκτροσόκ, 2.300 φορές περισσότερο ηλεκτρικό ρεύμα απ’ ό,τι ο εγκέφαλος χρησιμοποιεί για να λειτουργήσει.
  • Οι παρενέργειες του ECT περιλαμβάνουν αμνησία (ουσιαστική και μόνιμη απώλεια μνήμης), σύγχυση, αποπροσανατολισμό, απάθεια, αδιαφορία, πονοκεφάλους, ναυτία, μειωμένο χρόνο αντίδρασης, μειωμένη νοητική λειτουργία και θάνατο.
  • Τα παιδιά από ηλικίας 0-5 δέχονται ηλεκτροσόκ με το πρόσχημα της «θεραπείας».
  • Το ECT μπορεί να ρίξει το IQ κατά 20 έως 40 πόντους.
  • Ο FDA δεν απαίτησε ποτέ κλινικές μελέτες που να αποδεικνύουν ότι το ηλεκτροσόκ είναι ασφαλές ή αποτελεσματικό, παρά το γεγονός ότι χρησιμοποιείται για πάνω από 80 χρόνια.

ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΘΝΗΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΣΠΑΣΜΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ 50 ΦΟΡΕΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΔΟΛΟΦΟΝΙΩΝ ΣΤΙΣ ΗΠΑ. ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΟΚΑΡΕΙ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ.

Εάν αυτός ο αριθμός σε ανησυχεί, επικοινώνησε μαζί μας για να μάθεις περισσότερα. Αν όχι, τότε θα πρέπει να είσαι ψυχίατρος.

ΚΑΝΤΕ ΤΟ TWEET ΑΥΤΟ
ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ
ΤΗΝ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΤΕ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ
Downloads
Ψυχιατρική: Προκαλώντας Εθισμό στα Φάρμακα
ΔΩΡΕΑΝ ΛΗΨΗ