ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ, ΑΝΑΛΑΒΕΤΕ ΔΡΑΣΗ.

Αυτή τη στιγμή, οι πιο ευάλωτοι από εμάς, τα παιδιά μας, είναι στο στόχαστρο. Δεκαέξι πολιτείες των ΗΠΑ στην πραγματικότητα επιτρέπουν να επιβάλλεται το ECT σε παιδιά. Ακόμα πιο ανησυχητικό είναι το εξής: πέντε πολιτείες επιτρέπουν στους ψυχιάτρους να υποβάλλουν παιδιά ηλικίας κάτω των έξι ετών σε θεραπεία με ηλεκτροσόκ.

Μια τέτοια βαρβαρότητα ώθησε τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας να εκδώσει μια απαράβατη εντολή, δηλώνοντας ότι «δεν υπάρχουν ενδείξεις για τη χρήση του ECT σε ανηλίκους, και έτσι αυτό θα πρέπει να απαγορευτεί με νομοθεσία».

Αυτό, όμως, δε σταμάτησε την Αμερικανική Ψυχιατρική Ένωση. Σε μια επιστολή προς τον FDA, τόσο η πρόεδρος όσο και ο διευθύνων σύμβουλος της APA επίσημα παρότρυναν τους διευθυντές του οργανισμού να κάνουν το ECT ευρέως διαθέσιμο σε παιδιά και εφήβους όλων των ηλικιών.

Ήρθε η ώρα. Η ώρα να αναλάβετε δράση. Η ώρα να κάνετε τη φωνή σας να ακουστεί. Ας αποκαλέσουμε το ECT αυτό που πραγματικά είναι: μια βάναυση, εγκληματική πράξη που καταστρέφει τον εγκέφαλο.

Αν συμμετέχουμε αρκετά και μιλάμε ανοιχτά σε μεγάλο βαθμό, θα κάνουμε στο ECT αυτό που έχει κάνει σε πάρα πολλούς ανθρώπους.

Θα βάλουμε τέλος στη ζωή του απότομα.

Downloads
Ψυχιατρική: Προκαλώντας Εθισμό στα Φάρμακα
ΔΩΡΕΑΝ ΛΗΨΗ