ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΣΤΟ ECT.
ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ.

Υπάρχουν τεράστιες συγκρούσεις συμφερόντων μεταξύ των ψυχιάτρων, των κατασκευαστών μηχανών ECT και των ρυθμιστικών αρχών της κυβέρνησης.

Πρωταγωνιστής αυτών των συγκρούσεων είναι ο Χάρολντ Σάκαϊμ, ένας ψυχολόγος και κύριος υποστηρικτής του ECT, που έχει λάβει δεκάδες χιλιάδες δολάρια από τους κατασκευαστές μηχανών ECT και τουλάχιστον 9 εκατομμύρια δολάρια από κρατικές επιχορηγήσεις για να «διεξάγει έρευνα» για το ECT.

Ο Σάκαϊμ και ο ευεργέτης του, ο ψυχίατρος του NIMH (National Institute of Mental Health, Εθνικό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας), Μάθιου Ρούντορφερ, συνεργάζονται τόσο στενά που έγραψαν από κοινού ένα κεφάλαιο για ένα εγχειρίδιο του ECT.

Επίσης, στο NIMH βρίσκεται η ψυχίατρος Σάρα Λίζανμπι, μια επικεφαλής του κλάδου έρευνας που είχε οικονομικούς δεσμούς με δέκα διαφορετικούς κατασκευαστές ψυχιατρικών συσκευών.

Ο ψυχίατρος Ρίτσαρντ Γουάινερ, που είναι ο επικεφαλής ψυχίατρος που αφαίρεσε την εγκεφαλική βλάβη από το έντυπο συγκατάθεσης της APA για το ECT, είναι επίσης αμειβόμενος σύμβουλος των δύο κορυφαίων αμερικανικών εταιρειών κατασκευής της μηχανής ECT, από τις οποίες η μία ανήκει στον ψυχίατρο του ηλεκτροσόκ Ρίτσαρντ Άμπραμς. Η αναφορά της Ειδικής Ομάδας της APA του Γουάινερ σχετικά με το ECT παρέθεσε πάνω από 60 άρθρα του Άμπραμς.

Και όλοι αυτοί οι σημαντικοί παίκτες σε αυτό τον μπερδεμένο ιστό είναι μέλη της συντακτικής ομάδας μιας κύριας ψυχιατρικής έκδοσης σχετικά με το ηλεκτροσόκ, The Journal of ECT.

ΠΟΣΟ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΞΕΙ ΜΙΑ ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ECT; Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΜΑΣ.
ΚΑΝΤΕ ΤΟ TWEET ΑΥΤΟ
Downloads
Ψυχιατρική: Προκαλώντας Εθισμό στα Φάρμακα
ΔΩΡΕΑΝ ΛΗΨΗ