ΕΚΘΕΤΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΣΠΑΣΜΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΩΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ: ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ

Η CCHR διαμαρτύρεται για τη χρήση της ηλεκτροσπασμικής θεραπείας σε παιδιά και για άλλες καταχρήσεις κατά τη διάρκεια του ετήσιου συνεδρίου της Αμερικανικής Ψυχιατρικής Ένωσης στη Νέα Υόρκη.
Η CCHR κάνει τη φωνή της να ακουστεί ενάντια στην ηλεκτροσπασμική θεραπεία, μια ψυχιατρική «θεραπεία» που ποτέ δεν έχει αποδειχθεί ότι είναι ασφαλής ή αποτελεσματική. Σήμερα χρησιμοποιείται σε παιδιά ηλικίας των πέντε και ακόμα νεότερα, στο όνομα της «βοήθειας» και η CCHR λέει: «Σταματήστε αυτή την κατάχρηση!».

Μια πορεία της CCHR και μια διαδήλωση διαμαρτυρήθηκαν για τη χρήση της ηλεκτροσπασμικής θεραπείας (ECT) από τους ψυχιάτρους –που ονομάζεται επίσης θεραπεία με ηλεκτροσόκ– ειδικά σε νήπια και παιδιά, στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Ψυχιατρικής Ένωσης (APA) στη Νέα Υόρκη. Πολλοί πιστεύουν ότι το ηλεκτροσόκ –που φτάνει τα 460 βολτ ηλεκτρισμού στον εγκέφαλο– δεν υπάρχει πια. Αλλά πάνω από 25 διαλέξεις και έγγραφα που παρουσιάστηκαν σχετικά με το ηλεκτροσόκ στο συνέδριο της APA άλλαξαν τέτοιες πεποιθήσεις. Οι Αμερικανοί κατασκευαστές των συσκευών του ηλεκτροσόκ ήταν δύο εκθέτες στη σύσκεψη της APA.

Οι διαδηλωτές επέκριναν ανοιχτά το ηλεκτροσόκ, που φάνηκε ότι προκαλεί εγκεφαλική βλάβη και απώλεια μνήμης, ως βασανιστήρια και ζήτησαν να καταργηθεί. Μέσα από τον Νόμο περί Ελευθερίας της Πληροφόρησης σε αρκετές πολιτείες των ΗΠΑ, η CCHR ανακάλυψε ότι τα παιδιά ηλικίας πέντε και νεότερα υποβάλλονται σε ηλεκτροσόκ. Μια τέτοια κατάχρηση, αν διαπραχθεί από οποιονδήποτε άλλο παρά έναν ψυχίατρο, θα αποτελούσε έγκλημα, και όταν χορηγείται σε παιδιά, θα πρέπει οι υπεύθυνοι να υποβάλλονται στις έσχατες ποινές.

Οι διαδηλωτές επέκριναν ανοιχτά το ηλεκτροσόκ, που φάνηκε ότι προκαλεί εγκεφαλική βλάβη και απώλεια μνήμης, ως βασανιστήρια και ζήτησαν να καταργηθεί.

Κάποια ΜΜΕ επιχειρούν να δώσουν την εντύπωση ότι το ηλεκτροσόκ «έχει αποτελέσματα». Αλλά κανένας ψυχίατρος δεν έχει αποδείξει το πώς το να καταστρέψει κανείς τον εγκέφαλο κάποιου έχει αποτελέσματα πέρα από το να απομακρύνει προσωρινά την προσοχή του ατόμου από αυτό που ίσως τον βασανίζει – γίνεται υπερβολικά μουδιασμένος και νιώθει πολύ πόνο για να μπορέσει να θυμηθεί. Σύμφωνα με χιλιάδες υποθέσεις που έχουν αναφερθεί στη CCHR κατά τη διάρκεια δεκαετιών, το πρόβλημα που υποβόσκει μπορεί να επιστρέψει και ίσως και να επιδεινωθεί. Το ηλεκτροσόκ προκαλεί κρίση επιληψίας σοβαρού βαθμού η οποία επιφέρει αναισθησία και βίαιες συσπάσεις των μυών, που κρύβονται από ένα αναισθητικό. Ο FDA δεν απαίτησε ποτέ από τους παρασκευαστές να διεξάγουν κλινικές μελέτες που να αποδεικνύουν ότι το ηλεκτροσόκ είναι ασφαλές ή αποτελεσματικό, παρά το γεγονός ότι χρησιμοποιείται για πάνω από 80 χρόνια.

Οι επιπτώσεις στα παιδιά που δέχονται ηλεκτροσόκ περιλαμβάνουν ένα επτάχρονο κορίτσι που, μετά από πέντε συνεδρίες, έγινε σχεδόν κατατονική.

Το 2017, η CCHR ξεκίνησε μια συλλογή υπογραφών στο διαδίκτυο υποστηρίζοντας την απαγόρευση του ηλεκτροσόκ. Επισκεφθείτε το cchrint.org/electroshock για να μάθετε περισσότερα και να υπογράψετε την έκκληση για την απαγόρευση της χρήσης της συσκευής του ηλεκτροσόκ (ECT) σε παιδιά, ηλικιωμένους και ευάλωτους ασθενείς.


ΓΕΓΟΝΟΤΑ

ΔΙΑΦΩΤΙΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΠΛΗΘΗ

Η CCHR διαφωτίζει ανθρώπους σε όλο τον κόσμο σχετικά με τις καταχρήσεις της ψυχιατρικής. Ορίστε οι στατιστικές:

21

ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ

το σύνολο από τα βιβλιαράκια της CCHR που διανεμήθηκαν, δίνοντας τα δεδομένα για τα ψυχοτρόπα φάρμακα και την κατάχρηση της ψυχιατρικής

190

ΧΩΡΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΧΕΣ

όπου οι άνθρωποι έχουν λάβει υλικά της CCHR τον περασμένο χρόνο και μόνο

19.806

ΠΕΡΙΗΓΗΘΗΚΑΝ

στο μουσείο της CCHR Ψυχιατρική: Μια Βιομηχανία Θανάτου που αποκαλύπτει την αποκρουστική αλήθεια

69.713

ΑΤΟΜΑ

στους τομείς του νόμου, της νοσηλευτικής και της ερευνητικής δημοσιογραφίας έλαβαν ταχυδρομικώς πληροφορίες της CCHR

16

ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ

ενημερώθηκαν με τα σποτ της CCHR και τα βραβευμένα ντοκιμαντέρ μέσα στους τελευταίους 12 μήνεςΔΩΣΤΕ ΤΕΛΟΣ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΧΡΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ

Ως ένας μη κερδοσκοπικός Οργανισμός περιφρούρησης της ψυχικής υγείας, η CCHR βασίζεται στις συνδρομές και τις δωρεές προκειμένου να διεκπεραιώσει την αποστολή της να εξαλείψει τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την ψυχιατρική και να αποκαταστήσει την ηθική στο πεδίο της ψυχικής υγείας. Για να γίνετε μέρος του μεγαλύτερου κινήματος στον κόσμο το οποίο εργάζεται για την αλλαγή στο πεδίο της ψυχικής υγείας, γίνετε μέλος της ομάδας που έχει συμβάλει στη θέσπιση περισσοτέρων από 180 νόμων οι οποίοι προστατεύουν τους πολίτες από τις βίαιες πρακτικές των ψυχιάτρων.

DOWNLOADS