ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΕΘΝΗ ΤΟΥ ΒΑΝΚΟΥΒΕΡ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΤΗΣ CCHR

Τα μέλη των Πρώτων Εθνών του Βανκούβερ με περηφάνια κάνουν τα εγκαίνια της περιοδεύουσας έκθεσης της CCHR με σκοπό να βοηθήσουν τους ανθρώπους να επανασυνδεθούν με τις παραδόσεις τους για να θεραπεύσουν τον εαυτό τους.
Η περιοδεύουσα έκθεση της CCHR που έκανε τα εγκαίνιά της στο Downtown Eastside του Βανκούβερ πυροδοτεί μια εκστρατεία για τη διάσωση των Πρώτων Εθνών του Καναδά από το ξέσπασμα της ψυχιατρικής κατάχρησης.

Τον Απρίλιο του 2017, η CCHR έκανε τα εγκαίνια της περιοδεύουσας έκθεσης Ψυχιατρική: Μια Βιομηχανία Θανάτου στο Βανκούβερ του Καναδά, ακριβώς στο κέντρο του Downtown Eastside (DTES), μιας περιοχής που μαστίζεται από την ανεξέλεγκτη χρήση ναρκωτικών και από ψυχιατρικά προγράμματα.

Ωστόσο, από τα 2.068 άτομα που επισκέφθηκαν την έκθεση, πολλοί ήταν επίσης μέλη των Πρώτων Εθνών του Καναδά – αυτόχθονες Καναδοί. Ενώ αποτελεί το 4,3% του πληθυσμού του Καναδά, ο λαός των Πρώτων Εθνών αποτελεί το 40% των κατοίκων του DTES.

Πολλοί άνθρωποι των Πρώτων Εθνών που ήρθαν στην έκθεση υπέφεραν από την απώλεια αγαπημένων προσώπων που αυτοκτόνησαν. Το ποσοστό αυτοκτονιών είναι υπερδιπλάσιο του εθνικού μέσου όρου· ωστόσο, ειρωνικά, λαμβάνουν επίσης περισσότερη «επαγγελματική» βοήθεια ψυχικής υγείας (π.χ. ψυχιατρικής) απ’ ό,τι ο εθνικός μέσος όρος. Σε σύγκριση με το 8% κατά μέσο όρο του Καναδά, το 17% των αυτοχθόνων βρίσκονται σε ψυχιατρικά προγράμματα.

Έγινε σαφές σε ανησυχητικό βαθμό ότι –παρά τον υψηλότερο βαθμό φροντίδας ψυχικής υγείας– η αύξηση του ποσοστού αυτοκτονιών έδειξε την αναποτελεσματικότητα αυτών των ψυχιατρικών προγραμμάτων και την ανάγκη να βρει ο λαός των Πρώτων Εθνών πραγματικές λύσεις.

Ένας γλύπτης των Πρώτων Εθνών μοιράστηκε την ιστορία του όπου έχασε τον γιο του λόγω αυτοκτονίας έξι μήνες πριν. Ο γιος του έπαιρνε ψυχοφάρμακα. Το παιδί ενός στενού φίλου του είχε επίσης πρόσφατα αυτοκτονήσει ενώ έπαιρνε ψυχοτρόπα.

Η Γενική Διευθύντρια της CCHR του Βανκούβερ, Sharon Werner, που έχει η ίδια κληρονομικό υπόβαθρο των Πρώτων Εθνών, κλήθηκε να μιλήσει στο Vancouver Co-op Radio. Στη συνέχεια ενημέρωσε τον Αρχηγό Tommy Curley, έναν κληρονομικό αρχηγό της φυλής Ehattesaht των Πρώτων Εθνών κοντά στη νήσο Βανκούβερ.

Ο αρχηγός έγραψε μια προειδοποιητική επιστολή προς τον λαό του, λέγοντας: «Η ψυχιατρική δεν τηρεί τις παραδόσεις μας και η υπερβολική χορήγηση φαρμάκων στα παιδιά μας είναι η απόδειξη. Καλώ όλους τους ανθρώπους να επιδιώξουν την παραδοσιακή θεραπεία για το μυαλό μας και την ψυχή μας, και να δουν πραγματικά υπεύθυνους γιατρούς για μια ικανοποιητική δεύτερη γνώμη σε όλες τις περιπτώσεις».

Η Werner μετά συνόδεψε τον Αρχηγό Curley στη δική του πρωινή εκπομπή στο Tuff City Radio, όπου συζήτησαν για τις καταχρήσεις της ψυχιατρικής. Η CCHR επίσης οργάνωσε και παρέδωσε ειδικά σεμινάρια για τον λαό των Πρώτων Εθνών του Βανκούβερ.

Μια δεύτερη περιοδεύουσα έκθεση Ψυχιατρική: Μια Βιομηχανία Θανάτου εγκαινιάστηκε τον Φεβρουάριο του 2018 με τον Αρχηγό Curley να εκτελεί χρέη στο κόψιμο της κορδέλας. Τρία σεμινάρια έδειξαν τα ντοκιμαντέρ της CCHR: Το Μάρκετινγκ της Τρέλας, Η Εποχή του Φόβου και Ο Κρυφός Εχθρός.

Τέτοιος ήταν ο αντίκτυπος που, σε λιγότερο από έναν χρόνο, το μέλος του κοινοβουλίου από τον Καναδά, η Jean Augustine, επαίνεσε το έργο της CCHR, δηλώνοντας: «Αυτό το έργο σίγουρα σώζει ζωές».Οι ομάδες της CCHR σε όλο τον κόσμο κάνουν πορείες και διαδηλώνουν ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις ψυχιατρικές καταχρήσεις, όπως έκανε αυτή στη Σεϊρασότα της Φλόριντα.

ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΔΡΑΣΗ
Ξεκινήστε ή Πάρτε Μέρος σε μια Ομάδα της CCHR

Για να επιτύχει η CCHR την αποστολή της, βασιζόμαστε σε άτομα σε όλο τον πλανήτη που είναι αφοσιωμένοι στην εξάλειψη των καταχρήσεων στον τομέα της ψυχικής υγείας. Το δίκτυο παραρτημάτων της CCHR αυξάνεται συνεχώς και σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε μαζί μας.

Λάβετε υλικά από το CCHR.gr για τις δραστηριότητές σας και ξεκινήστε να παραδίδετε προβολές ντοκιμαντέρ, σεμινάρια και καμπάνιες συλλογής υπογραφών κατά του ηλεκτροσόκ και κατά της χορήγησης φαρμάκων σε παιδιά. Μπορείτε να λάβετε πληροφορίες για υποθέσεις καταχρήσεων και να αναλάβετε οποιαδήποτε από τις πολλές άλλες ενέργειες για να εκθέσετε την απάτη της ψυχιατρικής.

Για να δείτε ένα παράδειγμα ενός λαμπρού παραρτήματος της CCHR σε δράση, επισκεφθείτε το scientology.tv όπου η Πρόεδρος της CCHR της Φλόριντα, Diane Stein, καταπολεμά την ψυχιατρική βιομηχανία και το σχέδιό τους με σκοπό να αποκομίσουν κέρδος από τη «θεραπεία» των παιδιών και των οικογενειών. Επίσης, δείτε τα ντοκιμαντέρ της CCHR στο scientology.tv κάθε Σάββατο στις 6 και 9:00 μ.μ. Επίσημης Ώρας Ειρηνικού.

Επικοινωνήστε μαζί μας με πληροφορίες σχετικά με την ομάδα σας και οτιδήποτε άλλο χρειάζεστε.


ΔΩΣΤΕ ΤΕΛΟΣ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΧΡΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ

Ως ένας μη κερδοσκοπικός Οργανισμός περιφρούρησης της ψυχικής υγείας, η CCHR βασίζεται στις συνδρομές και τις δωρεές προκειμένου να διεκπεραιώσει την αποστολή της να εξαλείψει τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την ψυχιατρική και να αποκαταστήσει την ηθική στο πεδίο της ψυχικής υγείας. Για να γίνετε μέρος του μεγαλύτερου κινήματος στον κόσμο το οποίο εργάζεται για την αλλαγή στο πεδίο της ψυχικής υγείας, γίνετε μέλος της ομάδας που έχει συμβάλει στη θέσπιση περισσοτέρων από 180 νόμων οι οποίοι προστατεύουν τους πολίτες από τις βίαιες πρακτικές των ψυχιάτρων.

DOWNLOADS