ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΣΟΚ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ

Το Νομοθετικό Σώμα της Πολιτείας της Πενσιλβάνια όπου εισήχθη το Νομοσχέδιο αρ. 1809 για την απαγόρευση της χρήσης ηλεκτροσόκ σε παιδιά.
Δύο αντιπρόσωποι της πολιτείας της Πενσιλβάνια εισήγαγαν ένα νομοσχέδιο για την προστασία των παιδιών από τη χρήση ηλεκτροσόκ.

Το Νομοσχέδιο αρ. 1809, που παρουσιάστηκε από τους Αντιπροσώπους Tom Murt και Stephen Kinsey, απαγορεύει τη χρήση ηλεκτροσόκ σε άτομα ηλικίας 16 ετών και κάτω.

«Ενώ το ηλεκτροσόκ συνεχίζει να αποτελεί μια αμφιλεγόμενη αγωγή για ενήλικες, είναι εντελώς αποδοκιμαστέα όταν χρησιμοποιείται σε παιδιά που δεν έχουν καν τη δυνατότητα να πουν αν συμφωνούν με αυτή τη βάναυση αγωγή ή όχι», είπε ο Murt σε ένα δελτίο Τύπου. «Παρ’ όλα αυτά, εξακολουθούν να γίνονται ηλεκτροσόκ σε παιδιά σήμερα. Αυτή η αγωγή μπορεί να προκαλέσει βλάβη στον εγκέφαλο. Για μένα, είναι μια μορφή κακοποίησης των παιδιών».

«Η χρήση θεραπείας με ηλεκτροσόκ σε παιδιά είναι τελείως σκληρή και απαράδεκτη», είπε ο Kinsey. «Οι παρενέργειες του ηλεκτροσόκ μπορεί να προκαλέσουν αναπηρία ακόμη και σε ενήλικους. Τα παιδιά δεν πρέπει να εξαναγκάζονται να υποβληθούν σε μια αγωγή που μπορεί να έχει μακροχρόνιο αντίκτυπο τόσο στη σωματική όσο και στην ψυχική τους ευεξία».

Το ηλεκτροσόκ στέλνει έως και 450 βολτ μέσα στον εγκέφαλο του ατόμου και προξενεί επιληπτική κρίση. Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ αναφέρει ότι αυτές οι κρίσεις μπορούν να προκαλέσουν επιπλοκές, όπως καρδιακή προσβολή, δυσκολίες στην αναπνοή, σύγχυση, μόνιμη απώλεια μνήμης, εγκεφαλική βλάβη και θάνατο.

Εκτιμάται ότι 100.000 Αμερικανοί υποβάλλονται σε ηλεκτροσόκ κάθε χρόνο.

Σύμφωνα με το Τμήμα Ανθρωπίνων Υπηρεσιών της Πενσιλβάνια, αναφέρθηκε ότι 13 παιδιά από τη γέννηση έως την ηλικία των πέντε ετών υπέστησαν ηλεκτροσόκ το 2014 και τρεις έφηβοι ηλικίας μεταξύ 13 και 17 ετών υπέστησαν ηλεκτροσόκ την ίδια χρονιά.


ΘΕΛΟΥΜΕ πραγματικά ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΝΕΑ ΣΑΣ

Ορίστε τι είπαν οι επισκέπτες αφού έμαθαν τα τεκμηριωμένα δεδομένα στην έκθεση Ψυχιατρική: Μια Βιομηχανία Θανάτου.

ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ

«Αυτή είναι η αλήθεια και πρέπει να ειπωθεί».

ΜΗΤΕΡΑ

«Πρόκειται για κάτι το τρομακτικό αλλά τελείως αληθινό. Πρέπει ν’ ανοίξουμε τα μάτια μας και να δούμε τι συμβαίνει».

ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

«Η γνώση είναι δύναμη. Όλοι οι γιατροί πρέπει να δουν αυτή την έκθεση. Είναι απαραίτητο να γνωρίζει κανείς τις ρίζες του θέματος για να το λύσει. Η ψυχιατρική είναι μια ψευδοεπιστήμη και, ως μαθητής της ιατρικής, λέω ότι δεν πρέπει να είναι θέμα μελέτης οπουδήποτε, σε σχολείο ή σε πανεπιστήμιο».

ΓΟΝΙΟΣ

«Η προσωπική μου άποψη είναι ότι οι ψυχίατροι είναι στην πραγματικότητα παράλογοι και χασάπηδες. Θα πρέπει να φυλακιστούν σ’ ένα μικρό κελί. Ελπίζω ότι θα εξαφανιστούν από προσώπου γης. Χρειαζόμαστε υπεύθυνα άτομα στον τομέα της ιατρικής φροντίδας».

ΝΟΣΟΚΟΜΑ

«Δεν υπάρχουν λέξεις για να περιγράψουν τέτοια σκληρότητα. Πρόκειται κυριολεκτικά για ποδοπάτημα κάθε ίχνους ανθρώπινης αξιοπρέπειας».

ΛΟΓΙΣΤΗΣ

«Μου άνοιξε τα μάτια και με συγκλόνισε. Ήταν πολύ καλή ενημέρωση. Βλέποντας τις διαφορετικές εικόνες συνειδητοποίησα ότι ζούμε ανάμεσα σε ιδρύματα που είναι άπληστα και διψασμένα για εξουσία. Χρειάζεται να ληφθεί δράση για να αλλάξει αυτό πριν να είναι πολύ αργά».

ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ

«Πολύ ενδιαφέροντα πράγματα, σχεδόν απίστευτα. Ελπίζω στο μέλλον να μπορέσει κάποιος να σταματήσει όλη αυτή την κατάσταση. Είναι σοκαριστική».

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ

«Πιστεύω ότι αυτή η έκθεση είναι θεμελιώδης για να δώσει στη λέξη ανθρωπότητα την έννοια που έχει χάσει».


ΔΩΣΤΕ ΤΕΛΟΣ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΧΡΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ

Ως ένας μη κερδοσκοπικός Οργανισμός περιφρούρησης της ψυχικής υγείας, η CCHR βασίζεται στις συνδρομές και τις δωρεές προκειμένου να διεκπεραιώσει την αποστολή της να εξαλείψει τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την ψυχιατρική και να αποκαταστήσει την ηθική στο πεδίο της ψυχικής υγείας. Για να γίνετε μέρος του μεγαλύτερου κινήματος στον κόσμο το οποίο εργάζεται για την αλλαγή στο πεδίο της ψυχικής υγείας, γίνετε μέλος της ομάδας που έχει συμβάλει στη θέσπιση περισσοτέρων από 180 νόμων οι οποίοι προστατεύουν τους πολίτες από τις βίαιες πρακτικές των ψυχιάτρων.

DOWNLOADS