Η ΔΙΑΣΩΣΗ ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ ΑΠΟ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΑ ΦΑΡΜΑΚΑ

Ο Ron Tottingham (αριστερά) απεικονίζεται με έναν Πλοίαρχο του Ναυτικού μετά από μια συζήτηση σε μια βάση διαδικασιών στρατιωτικής εισόδου, όπου οι νεοσύλλεκτοι ολοκληρώνουν τη διαδικασία στρατολόγησης.
Ένας εφημέριος του στρατού αφυπνίζει εκατοντάδες στα ψέματα της ψυχιατρικής και εκπαιδεύει άλλους εφημέριους να κάνουν το ίδιο.

Ο Ron Tottingham είναι ένας άνθρωπος με πολλούς ρόλους – όλοι τους στην υπηρεσία των άλλων.

Στην ηλικία των 17 ετών κατατάχθηκε στους πεζοναύτες της Αμερικής και υπηρέτησε έξι χρόνια. Έγινε Διδάκτωρ της Θεολογίας και έκανε το μεταπτυχιακό του στη συμβουλευτική ψυχολογία. Ίδρυσε μια Εκκλησία Βαπτιστών στη Νότια Ντακότα, όπου τέλεσε καθήκοντα πάστορα για 33 χρόνια και ίδρυσε το Σχολείο Θεολογίας Βαπτιστών Γκρέιτ Πλέινς. Το επόμενο κάλεσμά του ήταν ως ιερέας της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ στη Βοηθητική Αεροπορική Φρουρά όπου έχει υπηρετήσει για 34 χρόνια. Αυτός υπηρετεί επίσης ως ιερέας στη Διοίκηση Υπηρεσίας των ΗΠΑ ως υποστράτηγος. Από το 2007, είναι ομοσπονδιακός υπεύθυνος έγκρισης εφημερίων, όπου επιβλέπει 31 εφημέριους και τους εκπαιδεύει για τον στρατό.

Ως εφημέριος, βλέπει την καταστροφή που προκαλούν τα ψυχοφάρμακα. Έτσι, όταν είδε για πρώτη φορά μια διαφήμιση για το ντοκιμαντέρ Ο Κρυφός Εχθρός –που αποκάλυψε τη ψυχιατρική χορήγηση φαρμάκων σε στρατιώτες και βετεράνους– έγινε γρήγορα θερμός υποστηρικτής στην προώθηση της CCHR για την προστασία των βετεράνων από ψυχοτρόπα φάρμακα.

Ποιο είναι το πάθος σου στη ζωή; Θέλω οι βετεράνοι να έχουν μια πολύ ολοκληρωμένη και παραγωγική ζωή παρά τις προκλήσεις που παρουσιάζει η ζωή. Έχω δουλέψει με βετεράνους για πολύ καιρό, παρέχοντας συμβούλευση σε άτομα με PTSD. Λόγω αυτού, έχω ασχοληθεί με το πεδίο της ψυχικής υγείας και έχω δει τα φάρμακα – και δεν πιστεύω σ’ αυτά. Πιστεύω απόλυτα ότι τα ψυχοφάρμακα είναι δηλητήρια, όχι σωματικές θεραπείες.

Είδα μια διαφήμιση [της CCHR] σε ένα περιοδικό, λαμβάνω στρατιωτικά περιοδικά... Και μου έκανε κλικ. Όταν είδα τη διαφήμιση, σκέφτηκα ότι θα απαντούσε σε ερωτήσεις που είχα, πράγμα που συνέβη. Όταν παρακολούθησα το Κρυφός Εχθρός, μου έδωσε απαντήσεις σε όλες μου τις ερωτήσεις και ένωσε τα κομμάτια. Είναι ένα τόσο σημαντικό έργο που, από τότε, το έχω προωθήσει σε περίπου 1.000 άτομα. Κουβαλάω αντίτυπα από το DVD μαζί μου όπου και να πάω και δίνω ένα σε όσους νομίζω ότι θα το δούνε και όσους έχουν επιρροή για να το δείξουν σε άλλους.

Σε ποιο πρόβλημα απευθύνεσαι μέσα από το έργο σου; Είμαι ιερέας της ομάδας διάσωσης της πυροσβεστικής και ασχολούμαστε με τα μέλη του διασωστικού σώματος της πυροσβεστικής που καταλήγουν με PTSD. Πολλές φορές πηγαίνουν σε έναν ψυχολόγο ή ψυχίατρο, καθώς αυτό είναι το τμήμα ψυχικής υγείας, και πολλά από αυτά τα τμήματα δεν γνωρίζουν καμία άλλη επιλογή.

Όταν τους δείχνω αυτά τα βίντεο, πέφτουν από τα σύννεφα. Θα απέχουν από τα φάρμακα επειδή είδαν το βίντεο και πήραν ιατρική βοήθεια για να διακόψουν τη χρήση τους με ασφάλεια.

«Τους περισσότερους απ’ αυτούς με PTSD (διαταραχή μετατραυματικού στρες) που χειρίζομαι, τους αναλαμβάνω προτού κάνουν χρήση φαρμάκων, αν ασχοληθώ μαζί τους έστω και ελάχιστα, δεν αρχίζουν τα φάρμακα ποτέ».

Τι αποτελέσματα έχεις δει; Εκατό άνθρωποι, αν όχι περισσότεροι, έχουν απαντήσει με ένα email και είπαν: «Το παρακολούθησα και έκανα το τάδε, έκανα το δείνα», και το μοιράζονται με άλλους.

Τους περισσότερους απ’ αυτούς με PTSD (διαταραχή μετατραυματικού στρες) που χειρίζομαι, τους αναλαμβάνω προτού κάνουν χρήση φαρμάκων, αν ασχοληθώ μαζί τους έστω και ελάχιστα, δεν αρχίζουν τα φάρμακα ποτέ.

Είχα μερικούς που έπαιρναν ήδη φάρμακα και μετά τους έδωσα το DVD για να το πάρουν σπίτι και γύρισαν λέγοντας: «Ποπό!». Μια σύζυγος είπε: «Ο σύζυγός μου ήταν φυτό και αυτό μού άνοιξε τα μάτια». Μερικοί βρίσκονται ήδη κάτω από την επιρροή των ψυχιάτρων και πρέπει να πάνε πίσω στον ψυχίατρο λέγοντάς του ότι δεν θέλουν να το κάνουν αυτό, και ο ψυχίατρος μετά λέει ότι είναι παράφρονες. Μόλις δουν αυτό το βίντεο αποσυνδέονται όσο πιο γρήγορα μπορούν.

Πώς έχει βοηθήσει η CCHR; Ενημερώνοντας το κοινό σχετικά με τη ζημιά που προκαλούν τα ψυχιατρικά φάρμακα, η CCHR επιτελεί ένα από τα πιο θαυμάσια και απαραίτητα έργα. Το να θεωρώ ότι ήμουν μέρος από κάτι τόσο μεγάλο όσο αυτό που κάνετε εσείς, φίλοι μου, είναι εκπληκτικό. Ελπίζω πραγματικά το έργο σας να μεγαλώσει και να γίνει ένα εθνικό κίνημα ενάντια στη φαρμακοβιομηχανία και τους «λειτουργούς» της – τους ψυχολόγους και τους ψυχιάτρους.ΚΑΝΕ ΔΩΡΕΑ

Ως ένας μη κερδοσκοπικός Οργανισμός περιφρούρησης της ψυχικής υγείας, η Επιτροπή Πολιτών για τα Ανθρώπινα Δικαιώµατα βασίζεται στις συνδρομές και τις δωρεές σας προκειμένου να διεκπεραιώσει την αποστολή της να εξαλείψει τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την ψυχιατρική και να ξεδιαλύνει το πεδίο της ψυχικής υγείας. Για να γίνεις μέρος του μεγαλύτερου κινήματος στον κόσμο το οποίο εργάζεται για την αλλαγή στο πεδίο της ψυχικής υγείας, γίνε μέλος της ομάδας που έχει συμβάλει στη θέσπιση περισσοτέρων από 180 νόμων οι οποίοι προστατεύουν τους πολίτες από τις βίαιες πρακτικές των ψυχιάτρων.

DOWNLOADS