ΦΟΡΟΥΜ ΤΗΣ CCHR ΕΞΕΡΕΥΝΑ
ΤΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΑΠΟ ΨΥΧΟΤΡΟΠΑ ΦΑΡΜΑΚΑ

Ο δικηγόρος Jim Pocrass, ειδικευμένος σε θέματα ιατρικής αντιεπαγγελματικής συμπεριφοράς, εξηγεί ποιο πράγμα είναι νομικά δεσμευμένοι οι γιατροί να λένε στους ασθενείς πριν από τη συνταγογράφηση ψυχοτρόπων φαρμάκων.
Η CCHR διοργανώνει ένα εκπαιδευτικό φόρουμ για όλες τις θρησκείες και όλα τα επαγγέλματα σχετικά με το πώς να κατανοήσει κανείς και να αντιμετωπίσει με τα ψυχοτρόπα φάρμακα.

Η Επιτροπή Πολιτών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, που ιδρύθηκε το 1969 από την Εκκλησία της Scientology και τον εκλιπόντα Επίτιμο Καθηγητή της Ψυχιατρικής, Δρα Thomas Szasz, είναι αφιερωμένη στην προστασία των ασθενών και την εξάλειψη των καταχρήσεων της ψυχιατρικής.

Στο πνεύμα αυτής της αποστολής, πάνω από 80 ενδιαφερόμενα μέλη μιας πληθώρας επαγγελμάτων και θρησκειών συγκεντρώθηκαν στην Εκκλησία της Scientology του Λος Άντζελες για να μάθουν τους κινδύνους των ψυχοτρόπων φαρμάκων και να ανακαλύψουν τι να κάνουν γι’ αυτά.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με ένα απόσπασμα από το ντοκιμαντέρ της CCHR Μοιραίο Λάθος, το οποίο παρακολουθεί μια μητέρα στην αναζήτησή της να ανακαλύψει την αλήθεια για την αυτοκτονία του γιου της. Η μητέρα συνετρίβη όταν έμαθε ότι αυτό προκλήθηκε από ψυχοτρόπα φάρμακα που του είχαν συνταγογραφηθεί.

Στη γενική ιατρική, η συναίνεση κατόπιν ενημέρωσης περιλαμβάνει τους κινδύνους, τα οφέλη και τις εναλλακτικές λύσεις, ώστε ο ασθενής να μπορεί να πάρει μια απόφαση με βάση στοιχεία. Η συναίνεση κατόπιν ενημέρωσης, ως τέτοια, είναι μια πρακτική την οποία οι ψυχίατροι συνήθως αποφεύγουν.

Ακολούθησε μια ομιλία από τον ειδικό για το στερητικό σύνδρομο από τη διακοπή της χρήσης ουσιών Δρ Alan Sosin, κατά την οποία έθεσε με απλούς όρους σύνθετες συνέπειες των ψυχοτρόπων φαρμάκων πάνω στη διάνοια και το σώμα.

Ο ειδικευμένος σε θέματα ιατρικής αντιεπαγγελματικής συμπεριφοράς δικηγόρος Jim Pocrass ήταν ο επόμενος διαθέσιμος για να ενημερώσει το πλήθος για τον νόμο της Καλιφόρνιας περί Ιατρικής. Στο τέλος, κάθε συμμετέχων ήταν οπλισμένος με τα γεγονότα σχετικά με το ποιες πληροφορίες οφείλουν κατά τον νόμο οι γιατροί να δίνουν στους ασθενείς τους πριν τους ενθαρρύνουν να πάρουν κάποιο ψυχοτρόπο φάρμακο.

Στη γενική ιατρική, η συναίνεση κατόπιν ενημέρωσης περιλαμβάνει τους κινδύνους, τα οφέλη και τις εναλλακτικές λύσεις, ώστε ο ασθενής να μπορεί να πάρει μια απόφαση με βάση στοιχεία. Η συναίνεση κατόπιν ενημέρωσης, ως εκ τούτου, είναι μια πρακτική την οποία οι ψυχίατροι συνήθως αποφεύγουν.

Για να αναλάβουν δράση και να μεταφέρουν το μήνυμα πίσω στις αντίστοιχες κοινότητές τους, τα μέλη του κοινού έλαβαν μια πληθώρα δωρεάν εκπαιδευτικού υλικού μαζί με τα εκπαιδευτικά πακέτα της CCHR – το καθένα με τις δικές του οδηγίες για τον εκπαιδευτικό, το ντοκιμαντέρ και μια σειρά από ενημερωτικά φυλλάδια για να χρησιμοποιηθούν σε μια τάξη ή σε μια ομάδα.

«Ήταν η καλύτερη εκδήλωση στην οποία έλαβα ποτέ μέρος. Πραγματικά τις χρειαζόμουν αυτές τις πληροφορίες» έγραψε ένα μέλος του κοινού σε μια έρευνα μετά την εκδήλωση. «Παίρνω Prozac για τον τελευταίο ενάμιση χρόνιο και θέλω πραγματικά να… το χειριστώ πλήρως αυτό».




ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
διαδίδει την αλήθεια για την ηλεκτροσπασμική «θεραπεία» (ηλεκτροσόκ).

100.000

ΥΦΙΣΤΑΝΤΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΣΟΚ

ετησίως στις ΗΠΑ.

1,2

ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΟΛΑΡΙΑ ΣΕ ΚΕΡΔΗ

συλλέγονται από το ηλεκτροσόκ κάθε χρόνο από την ψυχιατρική βιομηχανία στις ΗΠΑ.

100%

ΑΥΞΗΣΗ

στις πιθανότητες ότι θα δεχτείς ηλεκτροσόκ αν είσαι 65 ετών και όχι 64. Ποια η διαφορά; Η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ηλικιωμένων στις ΗΠΑ αρχίζει στα 65.

ΤΟ 70% ΤΩΝ

ΘΥΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΣΟΚ

είναι γυναίκες.

1

ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΑΤΟΜΑ

δέχονται ηλεκτροσόκ σε όλο τον κόσμο κάθε χρόνο.



ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ

Ως ένας μη κερδοσκοπικός Οργανισμός περιφρούρησης της ψυχικής υγείας, η CCHR βασίζεται στις συνδρομές και τις δωρεές προκειμένου να διεκπεραιώσει την αποστολή της να εξαλείψει τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την ψυχιατρική και να αποκαταστήσει την ηθική στο πεδίο της ψυχικής υγείας. Για να γίνετε μέρος του μεγαλύτερου κινήματος στον κόσμο το οποίο εργάζεται για την αναμόρφωση της ψυχικής υγείας, γίνετε μέλος της ομάδας που έχει συμβάλει στη θέσπιση περισσοτέρων από 180 νόμων οι οποίοι προστατεύουν τους πολίτες από τις καταχρηστικές πρακτικές στο πεδίο της ψυχικής υγείας.

DOWNLOADS