Η CCHR ΔΙΑΔΗΛΩΝΕΙ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΩΝ ΝΕΥΡΟΕΠΙΣΤΗΜΩΝ

Η CCHR της Φλόριντα έξω από το Hilton του Ορλάντο πριν από την έναρξη της τρίωρης διαδήλωσης.
Η Επιτροπή Πολιτών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα της Φλόριντα έκανε τη φωνή της να ακουστεί στο Ορλάντο.

Το Ινστιτούτο Εκπαίδευσης Νευροεπιστημών (NEI) διοργάνωσε το Ετήσιο Συνέδριο Ψυχοφαρμακολογίας για το 2015 στο ξενοδοχείο Hilton στο Ορλάντο της Φλόριντα, όπου πάνω από 1.200 ψυχίατροι και εργαζόμενοι στην ψυχική υγεία συγκεντρώθηκαν για να μάθουν «την επιστήμη και την αποδοτικότητα των ψυχοτρόπων φαρμάκων», μια προσπάθεια που χρηματοδοτείται από φαρμακευτικές εταιρείες.

Η ομάδα όμως της CCHR της Φλόριντα, θέλοντας να εξασφαλίσει ότι το συνέδριό τους μόνο ήσυχο δε θα ήταν, έφτασε εκεί για να διαμαρτυρηθεί για την χορήγηση υπερβολικών δόσεων φαρμάκων στους Αμερικανούς και για τις θανατηφόρες παρενέργειες απ’ αυτά τα ίδια ψυχοτρόπα φάρμακα. Για τα φάρμακα για το ADHD (Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας) έχουν ληφθεί πρώτα απ’ όλα πάνω από 40 προειδοποιήσεις σε οκτώ χώρες σχετικά με τις επιζήμιες παρενέργειες, στις οποίες περιλαμβάνεται η επιθετικότητα, η κατάθλιψη και οι αυξημένες τάσεις αυτοκτονίας.

Ο ψυχίατρος του Ινστιτούτου Εκπαίδευσης Νευροεπιστημών Stephen M. Stahl πληρώνεται με πολλά δολάρια για να συνταγογραφεί ψυχοφάρμακα. Έλαβε 1,2 εκατομμύρια δολάρια ως αυτός που συνταγογραφεί περισσότερο απ’ όλους μόνο ένα αντικαταθλιπτικό, το Brintellix.

«Οι άνθρωποι πρέπει να ζητούν αποδείξεις ότι αυτά τα φάρμακα είναι αποτελεσματικά. Δε θα βρουν καμία» λέει η Diane Stein, Πρόεδρος της CCHR της Φλόριντα.

Κατά συνέπεια, το προσωπικό και οι εθελοντές της CCHR βγήκαν στους δρόμους με αφίσες που διακηρύσσουν τα εξής: «Η παιδική ηλικία δεν είναι μια ψυχική διαταραχή» και «Ψυχιατρική: ψευδοεπιστήμη και επικίνδυνα φάρμακα».

Οι περαστικοί οδηγοί κόρναραν δείχνοντας υποστήριξη, ένας σερίφης σταμάτησε για να εκφράσει την αλληλεγγύη του και ένα περαστικός αυθόρμητα έδινε νερό στους διαδηλωτές που διαδήλωναν για περισσότερο από τρεις ώρες. Ακόμη, ένας άλλος κατέβασε το τζάμι για να φωνάξει: «Ο Θεός να σας ευλογεί για ό,τι κάνετε!».



ΘΕΛΟΥΜΕ πραγματικά ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΝΕΑ ΣΑΣ

Πείτε μας την ιστορία σας και αυτό που θέλετε να κάνετε για να δώσουμε τέλος στις καταχρήσεις της ψυχιατρικής. Μαζί μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά.

ΟΤΑΝ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΦΕΡΝΟΥΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ, ΟΙ ΨΥΧΙΑΤΡΟΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΖΩΕΣ ΜΕ ΗΛΕΚΤΡΟΣΟΚ

Ο Ken μεγάλωσε με έναν αλκοολικό πατέρα ο οποίος τον κακομεταχειριζόταν σωματικά. Του συνταγογραφήθηκαν ψυχοτρόπα φάρμακα για την κατάθλιψη στην ηλικία των 14. Όταν τα φάρμακα έκαναν τα πράγματα να χειροτερέψουν, του συνταγογράφησαν κάποιο άλλο φάρμακο, το οποίο το μόνο που έκανε ήταν να επιδεινώνει τα προβλήματά του.

Όταν ο Ken έγινε 21 ετών, ένας ψυχίατρος του είπε ότι χρειαζόταν «θεραπεία» με ηλεκτροσόκ. Ο Ken λέει ότι του δόθηκαν τόσο πολλά φάρμακα που, όντας σε λήθαργο, συμφώνησε.

Κατά τη διάρκεια του επόμενου έτους, ο Ken έλαβε 30 θεραπείες με ηλεκτροσόκ. Επέμενε να σταματήσουν γιατί κατέστρεφαν τη μνήμη του.

Ο Κεν ήταν αποπροσανατολισμένος. Ο πατέρας του έπρεπε να του διδάξει πώς να δένει τα παπούτσια του. Όταν τριγυρνούσε μόνος του γύρω στη γειτονιά χανόταν. Ο γιατρός του υπολόγισε ότι είχε υποστεί απώλεια 50 πόντων στον δείκτη νοημοσύνης.

Τώρα στην ηλικία των 27 ετών, ο Ken έχει να πει το εξής σχετικά με το ηλεκτροσόκ: «Δεν έχω καμιά ανάμνηση της παιδικής μου ηλικίας ή της εποχής που πήγαινα σχολείο. Σβήνει το παρελθόν σου και το μέλλον... Δεν μπορώ να πάω στο κολέγιο. Ξέχασα πώς να γράφω και να διαβάζω. Κάποιος μου είπε ότι με δολοφόνησαν και εγώ αντιλήφθηκα ότι έλεγε την αλήθεια. Ήταν ένας σκέτος εφιάλτης. Θέλω να μιλήσω για να εμποδίσω τους ανθρώπους να το κάνουν αυτό».

Ο Ken είναι ένας από τους 100.000 ενήλικες και παιδιά της Αμερικής που υφίστανται ηλεκτροσόκ κάθε χρόνο. Ο καθένας τους έχει ιστορίες τρομακτικά παρόμοιες με τη δική του. Οι επιζώντες μιλούν για έντονο πόνο, δυστυχία, σύγχυση, σβήσιμο μνήμης και πλήρη απώλεια της ανεξαρτησίας στη ζωή.

Κι αυτό δεν συμβαίνει μόνο στις ΗΠΑ. Περισσότερα από ένα εκατομμύριο άτομα, στα οποία περιλαμβάνονται οι ηλικιωμένοι, τα παιδιά και οι έγκυες γυναίκες, υφίστανται ηλεκτροσόκ σε όλο τον κόσμο κάθε χρόνο.

Διαδώστε το μήνυμα γι’ αυτή την καταστροφική πρακτική. Σε προσωπικό επίπεδο, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σε κυβερνητικούς αξιωματούχους: μιλήστε ελεύθερα. Μπορείτε να κάνετε τη διαφορά.



ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ

Ως ένας μη κερδοσκοπικός Οργανισμός περιφρούρησης της ψυχικής υγείας, η CCHR βασίζεται στις συνδρομές και τις δωρεές προκειμένου να διεκπεραιώσει την αποστολή της να εξαλείψει τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την ψυχιατρική και να αποκαταστήσει την ηθική στο πεδίο της ψυχικής υγείας. Για να γίνετε μέρος του μεγαλύτερου κινήματος στον κόσμο το οποίο εργάζεται για την αναμόρφωση της ψυχικής υγείας, γίνετε μέλος της ομάδας που έχει συμβάλει στη θέσπιση περισσοτέρων από 180 νόμων οι οποίοι προστατεύουν τους πολίτες από τις καταχρηστικές πρακτικές στο πεδίο της ψυχικής υγείας.

DOWNLOADS