Επίσημα Έγγραφα

Τα Επίσημα Έγγραφα μας παρουσιάζονται συχνά στους νομοθέτες και τους πολιτικούς ιθύνοντες και είναι πιο πλήρεις εκθέσεις σχετικά με τα ζητήματα που η CCHR κάνει εκστρατείες για να διορθώσει.

Ισοτιμία Ψυχικής Υγείας

Ενώ ορισμένες ομάδες υπεράσπισης ασθενών, που σε μεγάλο βαθμό χρηματοδοτούνται από τα συμφέροντα των φαρμακοβιομηχανιών, καθώς και το λόμπι της ψυχικής υγείας, παριστάνουν ότι η ψυχική ασθένεια είναι σαν μια σωματική ασθένεια όπως ο διαβήτης, ο καρκίνος, ή η επιληψία, αυτό όμως δεν τεκμηριώνεται από επιστημονικές αποδείξεις. Δεν υπάρχει ισότητα στη διάγνωση και τον έλεγχο των προβλημάτων ψυχικής υγείας σε σύγκριση με τις πραγματικές φυσικές καταστάσεις. Ψυχίατροι παραδέχονται ότι δεν μπορούν να διακρίνουν μεταξύ μιας ψυχικής διαταραχής και μιας μη ψυχικής διαταραχής. Το παρόν Επίσημο Έγγραφο διερευνά τους κινδύνους και την κυβερνητική σπατάλη που είναι έμφυτη με την ισοτιμία ψυχικής 
υγείας και το πώς αυτή θέτει επίσης τους ασθενείς σε κίνδυνο.

Ταχύτατα Αυξανόμενα Έξοδα Ψυχικής Υγείας – Μια Υπόθεση Απάτης

«Όλοι είναι νευρωτικοί. Δεν έχω κανένα πρόβλημα να κάνω διαγνώσεις. Στο γραφείο μου βλέπω μόνο ανώμαλα άτομα. Έξω από το γραφείο μου, βλέπω μόνο φυσιολογικά άτομα. Από μένα εξαρτάται. Είναι μια κοροϊδία. Αυτό εννοώ με αυτή την απάτη, αυτή την αλαζονική απάτη... Να έχει κάποιος μια αξίωση ότι πρόκειται για μια επιστημονική δήλωση είναι... επιζήμιο για τον πολιτισμό...» –Ρον Λέιφερ, ψυχίατρος, Νέα Υόρκη. Η παρούσα έκθεση ξεσκεπάζει περαιτέρω την απάτη πίσω από την ισοτιμία της ψυχικής υγείας.

ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΑ ΦΑΡΜΑΚΑ

Η CCHR Εκθέτει τους Κινδύνους των Αντικαταθλιπτικών και Άλλων Ψυχοτρόπων Φαρμάκων – Παρά τις Συγκαλύψεις των FDA, Ψυχιάτρων και Φαρμακοβιομηχανίας

Προς το συμφέρον της προστασίας των καταναλωτών, η έκθεση αυτή είναι μια ιστορία της συγκάλυψης των κινδύνων των αντικαταθλιπτικών και η προσεκτική έκθεση εκ μέρους της CCHR του εν λόγω δόλου. Είναι μια αναλυτική χρονική περιγραφή της έρευνας της CCHR. Οι γονείς, οι καταγγέλλοντες και οι νομοθέτες είναι μεταξύ εκείνων, οι οποίοι προειδοποίησαν για αυτά τα φάρμακα, παρά τις προσπάθειες ομάδων κεκτημένων συμφερόντων να συγκαλύψουν από τους καταναλωτές την αλήθεια.

Όταν η Συνταγογράφηση Ψυχοφαρμάκων Γίνεται Εγκληματική Αμέλεια: Υποθέσεις και Καταδίκες

Στις 22 του Γενάρη 2008, ο Αυστραλός ηθοποιός, Χιθ Λέτζερ, πέθανε από μια τυχαία υπερβολική δόση από έξι τύπους συνταγογραφημένων παυσίποων και ηρεμιστικών. Η Έλεν Μπόρακοβ, εκπρόσωπος του γραφείου του Ιατροδικαστή της Νέας Υόρκης, δήλωσε ότι η αιτία θανάτου ήταν «οξεία δηλητηρίαση από τις συνδυασμένες επιπτώσεις της οξυκωδόνης, υδροκωδόνης, διαζεπάμης [Valium], τεμαζεπάμης [Restoril], αλπραζολάμης [Xanax]».

Ψυχιατρικά Φάρμακα και Προγράμματα Σπουδών Διαχείρισης Θυμού: Μια Άποψη για τη Βία στα Σχολεία

Κατά τον καθορισμό οποιασδήποτε πολιτικής σχετικά με τη βία στα σχολεία ή κατά την εκτίμηση πιθανών κοινών χαρακτηριστικών των εφήβων που ήταν υπεύθυνοι για πυροβολισμούς και βία σε σχολεία, πρέπει να ληφθεί υπόψη ο ρόλος των συνταγογραφούμενων ψυχοτρόπων φαρμάκων και των ψυχολογικών προγραμμάτων.
Το παρόν Επίσημο Έγγραφο εξηγεί το γιατί.

Οι ατέλειες της μελέτης που χρηματοδοτήθηκε από το NIMH (National Institute of Mental Health, Εθνικό Ίδρυμα Ψυχικής Υγείας των ΗΠΑ) με θέμα «Αξιολόγηση των Αποτελεσμάτων με σιταλοπράμη [Celexa] για την Κατάθλιψη Χρησιμοποιώντας Measurement-Based Care (Φροντίδα Βάσει Μετρήσεων, η χρήση μετρήσεων σε κάθε αγωγή για τον καθορισμό με βάση ενός εγχειριδίου αγωγής των δόσεων των φαρμάκων)... Επιπτώσεις για την κλινική πρακτική»

Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης διαλάλησαν αυτή τη μελέτη σαν «νέα» στοιχεία που αποδεικνύουν ότι τα αντικαταθλιπτικά τύπου SSRI μπορούν να είναι αποτελεσματικά στη θεραπεία της κατάθλιψης. Ωστόσο, τα ευρήματα της παρούσας μελέτης δείχνουν ότι μόνο ένα ιδιαίτερα χαμηλό ποσοστό των συμμετεχόντων παρουσίασαν στην πράξη οποιαδήποτε μείωση ή απαλλαγή συμπτωμάτων. Αυτό είναι ένα ακόμη από τα ψευδή δημοσιεύματα της ψυχιατρικής.

Η Χορήγηση Φαρμάκων για την «Κατάθλιψη μετά τον Τοκετό»

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι οι ψυχιατρικές διαταραχές, όπως η κατάθλιψη ή η επιλόχεια (μετά τον τοκετό) κατάθλιψη, είναι το ίδιο με ιατρικές ασθένειες ή αδιαθεσίες. Ωστόσο, αυτό είναι πολύ παραπλανητικό, ειδικά σε μια μητέρα που έχει βιώσει την τραυματική εμπειρία του τοκετού. Το να την κάνει κάποιος να νομίζει ότι το συναισθηματικό σκαμπανέβασμα που μπορεί να βιώνει είναι αποτέλεσμα μιας «χημικής ανισορροπίας στον εγκέφαλο», που απαιτεί ψυχοτρόπα φάρμακα, είναι ψευδές και επιβλαβές.

Διεθνείς Προειδοποιήσεις σχετικά με Ψυχιατρικά Φάρμακα

Το 1990, η Επιτροπή Πολιτών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (CCHR), ζήτησε από τους Αμερικανούς ψυχιάτρους και τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) να εκδίδουν προειδοποιήσεις σχετικά με το πιο πρόσφατο ψυχιατρικό φάρμακο που προκαλεί τη βία και την αυτοκτονία: το αντικαταθλιπτικό Prozac. Η CCHR έκανε καταγγελίες και παρείχε αποδεικτικά στοιχεία. Σε απάντηση, στις 20 Σεπτεμβρίου 1991, ο FDA διέταξε μια συμβουλευτική επιτροπή να πραγματοποιήσει ανάκριση για να διερευνήσει την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα των αντικαταθλιπτικών φαρμάκων.

Μια ομάδα εννέα ψυχιάτρων, πολλοί με οικονομικούς δεσμούς με φαρμακευτικές εταιρείες, άκουσαν φρικιαστικές μαρτυρίες από ιατρικούς εμπειρογνώμονες καθώς και από τα θύματα αυτών των φαρμάκων – και δεν έκαναν τίποτα.

ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟ-ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ

Ψυχιατρικό Διαγνωστικό Εγχειρίδιο Σύνδεσμος με Βιομηχανίες Φαρμάκων

Ένα Οικονομικό Κεκτημένο Συμφέρον Βλάπτει στο Όνομα της Περίθαλψης της Ψυχικής Υγείας

Η Ψυχιατρική, η Φαρμακευτική Βιομηχανία και ο FDA – Μια Καταστρεπτική Συμμαχία Βάζει σε Κίνδυνο τη Ζωή των Παιδιών

Η συμμαχία μεταξύ μελών του Αμερικανικού Ψυχιατρικού Συλλόγου, φαρμακοβιομηχανιών και του Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) θέτει εκατομμύρια ζωές παιδιών σε κίνδυνο. Ο FDA βασίζεται σε ψυχιατρικές θεωρίες για «ψυχικές διαταραχές» και η δημόσια υγεία των αμερικανών πολιτών είναι σε κίνδυνο.

Ψευδή και Παραπλανητική Διαφήμιση από Ψυχιατρικές Ομάδες

Αυτή η δημόσια έκθεση αποκαλύπτει την, σε μεγάλο βαθμό, ανείπωτη ιστορία του λόμπι ψυχιατρικής–φαρμακοβιομηχανιών και των ομάδων «υπεράσπισης» που πλασάρουν προκατειλημμένες γνώμες σχετικά με την ψυχική ασθένεια και την ανάγκη για επικίνδυνα ψυχιατρικά φάρμακα για την αντιμετώπισή της. Μεγάλο μέρος του υλικού που δημοσιεύουν περνάει τη θεωρία λες και είναι γεγονός κι έτσι παραπλανά τους γονείς και τους καταναλωτές.

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ

Περίθαλψη Ψυχικής Υγείας: Ποια είναι η Εναλλακτική Λύση για τα Ψυχοτρόπα Φάρμακα;

Η συναίνεση κατόπιν ενημέρωσης απαιτεί οι ασθενείς να ενημερώνονται για όλες τις διαθέσιμες εναλλακτικές λύσεις, αλλά ψυχίατροι έχουν αρνηθεί σε ασθενείς το δικαίωμα αυτό, τους έχουν εξαναγκάσει σε «αγωγή» που μονάχα επιδεινώνει την κατάστασή τους ή αποκρύπτει αδιάγνωστες και αθεράπευτες φυσικές καταστάσεις. Οι εναλλακτικές μέθοδοι που υπάρχουν για να βοηθηθούν αυτοί που υποφέρουν από ψυχικές διαταραχές θάφτηκαν από τη υπερβολική και σκηνοθετημένη διαφημιστική εκστρατεία που ισχυρίζεται ότι η «ψυχική ασθένεια» είναι το αποτέλεσμα μιας νευροβιολογικής δυσλειτουργίας ή μιας χημικής ανισορροπίας. Δεν υπάρχει καμία επιστημονική αξία σε αυτές τις αξιώσεις, αλλά παρέχουν στήριξη για τις πωλήσεις φαρμάκων άνω των 27 δισεκατομμυρίων δολαρίων το χρόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες και 80 δις παγκοσμίως. Η παρούσα έκθεση βασίζεται σε μελέτες και εκθέσεις ιατρών.

Απαιτεί Adobe Acrobat Reader, που διατίθεται δωρεάν κάνοντας κλικ εδώ.

DOWNLOADS