Υπόδειγμα Νομοθεσίας

Παρακάτω θα βρείτε υπόδειγμα νομοθεσίας κατά των εξαναγκαστικών πρακτικών της ψυχιατρικής. Κάθε ένα από αυτά τα υποδείγματα, μαζί με τα σχετικά ενημερωτικά φυλλάδια μπορείτε να τα κατεβάσετε και να τα χρησιμοποιήσετε. Αυτά μπορεί να υποβληθούν στους νομοθέτες του κράτους ζητώντας τους να βοηθήσουν στην πρόληψη ή την εξάλειψη της κακοποίησης, με την ανάληψη δράσης για την προστασία των ψηφοφόρων τους, χρησιμοποιώντας τα «υποδείγματα νομοσχεδίων» σαν κατευθυντήριες γραμμές για τη νέα νομοθεσία.

Υπόδειγμα Νομοθεσίας: Νόμος για τον Έλεγχο Ψυχικής Υγείας, την Προστασία των Παιδιών και την Συναίνεση κατόπιν Ενημέρωσης
ΔΙΑΤΑΞΗ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΠΕΙ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΓΙΑ ΕΛΕΓΧΟ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ Ή ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΩΝ ΤΕΣΤ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΦΑΤΙΚΗ ΓΡΑΠΤΗ ΓΟΝΙΚΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ.

Ενημερωτικό Φυλλάδιο: Η Χορήγηση Φαρμάκων στα παιδιά: Η Ψυχιατρική Καταστρέφει Ζωές

Ενημερωτικό Φυλλάδιο: Βλάπτουν την Νεολαία: Η Ψυχιατρική Καταστρέφει τη Διάνοια των Νέων

Υπόδειγμα Νομοθεσίας για το Ηλεκτροσόκ
ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΛΗΘΟΥΝ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΓΡΑΠΤΗΣ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗΣ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΩΓΗ ΗΛΕΚΤΡΟΣΠΑΣΜΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ (ΗΛΕΚΤΡΟΣΟΚ).

Ενημερωτικό Φυλλάδιο: Η Σκληρή Πραγματικότητα: Επιβλαβείς Ψυχιατρικές «Αγωγές»

Υπόδειγμα Νομοθεσίας για τις Θανάσιμες Διαδικασίες Καταστολής
ΔΙΑΤΑΞΗ ΠΟΥ ΝΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΕΙ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ ΠΟΥ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΠΕΙ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΦΥΣΙΚΩΝ Ή ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΣΕ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ.

Ενημερωτικό Φυλλάδιο: Θανάσιμη Καταστολή: Η «Θεραπευτική» Κακοποίηση της Ψυχιατρικής

Υπόδειγμα Νομοθεσίας για τον Ακούσιο Εγκλεισμό
ΝΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΕΙ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ ΠΟΥ ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΟΝ ΑΚΟΥΣΙΟ ΕΓΚΛΕΙΣΜΟ ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΔΕΟΥΣΑ ΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΑΤΟΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.

Ενημερωτικό Φυλλάδιο: Η Καταστροφή του Κοινωνικού Ιστού: Η Καταναγκαστική «Φροντίδα» της Ψυχιατρικής

Ενημερωτικό Φυλλάδιο: Η Πραγματική Κρίση στην Ψυχική Υγεία Σήμερα

Υπόδειγμα Νόμου για την Σεξουαλική Εκμετάλλευση από Θεραπευτή
ΚΑΘΕ ΑΤΟΜΟ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΣΑΝ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΚ ΠΡΟΘΕΣΕΩΣ ΕΧΕΙ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΕΠΑΦΗ Μ’ ΕΝΑΝ ΑΣΘΕΝΗ Ή ΠΕΛΑΤΗ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΑΓΩΓΗΣ, ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΣΗΣ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ Ή ΕΞΕΤΑΣΗΣ Ή ΕΝΩ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗ/ΑΣΘΕΝΗ, ΕΙΝΑΙ ΕΝΟΧΟΣ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΟΣ.

Ενημερωτικό Φυλλάδιο: Οι Βιασμοί από τους Ψυχιάτρους: Η Κακοποίηση Γυναικών και Παιδιών

Απαιτεί Adobe Acrobat Reader, που διατίθεται δωρεάν κάνοντας κλικ εδώ.

DOWNLOADS