ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ

(Πάνω) Η εκδήλωση των εγκαινίων της περιοδεύουσας έκθεσης της CCHR στην Τολούκα, την πρωτεύουσα της πολιτείας του Μεξικού, και (κάτω) οι επισκέπτες που περιηγούνται στην έκθεση μετά τα εγκαίνια.
Η CCHR φέρνει την έκθεση Ψυχιατρική: Μια Βιομηχανία Θανάτου για να εκπαιδεύσει τους πολίτες του Μεξικού.

Η Επιτροπή Πολιτών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα έφερε τη στηλιτευτική έκθεση Ψυχιατρική: Μια Βιομηχανία Θανάτου στην Τολούκα, την πρωτεύουσα της πολιτείας του Μεξικού, αφυπνίζοντας την κοινότητα για τις πειραματικές ψυχιατρικές θεραπείες και για τη ζημιά που προκαλούν. Αυτές οι θεραπείες περιλαμβάνουν την πρακτική του χαρακτηρισμού της φυσιολογικής συμπεριφοράς ως «διαταραχές» και τη χορήγηση ψυχοφαρμάκων σε παιδιά και εφήβους παρά το γεγονός ότι πολλά από αυτά τα φάρμακα έχουν προειδοποιητικές ενδείξεις, συμπεριλαμβανομένης της αυτοκτονίας και του θανάτου.

Η έκθεση εγκαινιάστηκε από τον δήμαρχο της Τολούκα, ο οποίος ενθάρρυνε τους ψηφοφόρους του να μάθουν περισσότερα γι’ αυτά και άλλες καταχρηστικές πρακτικές της ψυχιατρικής για να προστατέψουν τον εαυτό τους και τις οικογένειές τους. Επίσης παρόντες ήταν ο επίσκοπος της πόλης και ο επίτροπος ανθρωπίνων δικαιωμάτων της πολιτείας.

Η έκθεση, στην οποία στη συνέχεια περιηγήθηκαν περισσότεροι από 3.600 κάτοικοι της Τολούκα, εκπαιδεύει, ενημερώνει και παρέχει καθοδήγηση σε νομοθέτες, μέλη του ιατρικού επαγγέλματος, υποστηρικτές ανθρωπίνων δικαιωμάτων και το ευρύ κοινό. Ο σκοπός της έκθεσης είναι να ενθαρρύνει τους ανθρώπους να αναλάβουν δράση για να αναφέρουν και να ασκήσουν δίωξη για ψυχιατρική απάτη και έγκλημα και να επιφέρουν την αναγκαία μεταρρύθμιση.

Σπάνιες φωτογραφίες, ντοκιμαντέρ και η έκθεση πολυμέσων παρέχουν μια ζωντανή επισκόπηση της ιστορίας και την τρέχουσα κατάσταση της ψυχιατρικής. Αυτό περιλαμβάνει γραφικές απεικονίσεις της ψυχοχειρουργικής, επιβεβλημένων περιορισμών και σαδιστικών ψυχιατρικών θεραπειών, όπως το ηλεκτροσόκ υψηλής τάσης και η προμετωπιαία λοβοτομή.


ΘΕΛΟΥΜΕ πραγματικά ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΝΕΑ ΣΑΣ

Το CCHR.gr παρέχει υλικά για όσους θέλουν να πολεμήσουν την ψυχιατρική κακοποίηση. Ορίστε τι έχουν να πουν μερικοί από αυτούς.

ΟΡΕΓΚΟΝ, ΗΠΑ

«Είδα αυτό το ντοκιμαντέρ [Ο Κρυφός Εχθρός] να προβάλλεται στο Scientology Network και θεώρησα ότι μου άνοιξε τα μάτια. Έχω μια 32χρονη φίλη που ήταν στην αεροπορία και μετά της χορήγησαν ένα σωρό ψυχιατρικά φάρμακα και εγκλείστηκε μάλιστα και σε ίδρυμα. Τώρα αυτή βγήκε από αυτό το ίδρυμα και σταματάει σταδιακά τα φάρμακα. Θα μου άρεσε να το παρακολουθήσω μαζί της και να της δώσω το DVD για να το μοιραστεί με τους βετεράνους φίλους της».

ΠΟΥΕΡΤΟ ΡΙΚΟ

«Χρησιμοποιώ πολύ τα υλικά που μου στάλθηκαν. Δίνω υλικά στις τοπικές αρχές που σχετίζονται με την ψυχική υγεία, στην αστυνομία και στο δικαστήριο του Σαν Χουάν. Είμαι πραγματικά δραστήρια στο να δίνω πληροφορίες σχετικά με Το Μάρκετινγκ της Τρέλας».

ΜΕΞΙΚΟ

«Είμαι πολύ ευγνώμων και ενθουσιασμένος γι’ αυτό το απίστευτο πρότζεκτ. Έλαβα το Εκπαιδευτικό Πακέτο Το Μάρκετινγκ της Τρέλας. Είμαι σίγουρος ότι αυτό το πρόγραμμα θα έχει επιτυχία, επειδή θα βοηθήσει τους ανθρώπους να καταλάβουν ότι η ψυχική υγεία δεν είναι παιχνίδι».

ΒΡΑΖΙΛΙΑ

«Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι έχω λάβει τα υλικά όπως αναφέρεται στην προεπισκόπηση: ένα DVD, ένα εγχειρίδιο για δασκάλους και φυλλάδια. Έκανα άλλη μια παρουσίαση [αυτών των πληροφοριών] σε περίπου 20 καθηγητές ενός δημόσιου σχολείου. Σας ευχαριστώ».

ΜΕΞΙΚΟ

«Ενδιαφέρομαι να λάβω το σετ. Θέλω να μάθω περισσότερα για τα προβλήματα ψυχικής υγείας. Θα ήθελα να ξέρω πώς να βοηθήσω ανθρώπους με αυτές τις καταστάσεις. Στη δική μου περίπτωση, έχω δραστηριοποιηθεί λόγω του ότι έχω συγγενείς με αυτά τα προβλήματα».

ΛΟΥΙΖΙΑΝΑ, ΗΠΑ

«Όντως έλαβα το σετ. Σας ευχαριστούμε. Το έχω μοιραστεί. Οι ατομικές αντιδράσεις ποικίλλουν, από το σοκ μέχρι το “Ήξερα τι αυτό που έκαναν δεν ήταν σωστό, αλλά απλώς δεν μπορούσα να το εντοπίσω επακριβώς.” Όλοι αυτοί που έχουν δει το βίντεο φεύγουν με μια καλύτερη κατανόηση για το τι συμβαίνει».


ΓΕΓΟΝΟΤΑ

ΠΑΡΑ ΤΗ ΘΕΛΗΣΗ ΤΟΥΣ

Άνθρωποι σε όλο τον κόσμο λαμβάνουν επιζήμια ψυχιατρική θεραπεία παρά τη θέλησή τους.

1 στα 3

ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΣΟΚ

του εκτιμώμενου 1 εκατομμυρίου ανθρώπων που το λαμβάνουν ετησίως σε όλο τον κόσμο, το έλαβε χωρίς τη συγκατάθεσή του

70

ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ

αύξηση στον ακούσιο εγκλεισμό στη Γερμανία σε μια περίοδο οκτώ ετών

10.000+

ΑΤΟΜΑ

στην Αυστραλία κάθε χρόνο υπόκεινται σε υποχρεωτική ψυχιατρική θεραπεία μέσα στο ίδιο τους το σπίτι

1.800 ΑΤΟΜΑ

ΑΥΤΟΚΤΟΝΟΥΝ

κάθε χρόνο ενώ βρίσκονται σε ίδρυμα στις Ηνωμένες Πολιτείες

195.000 ΑΤΟΜΑ

ΕΓΚΛΕΙΣΤΗΚΑΝ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΜΠΕΪΚΕΡ

(παρά τη θέλησή τους) στη Φλόριντα των ΗΠΑ, σε έναν μόνο χρόνοΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ

Ως ένας μη κερδοσκοπικός Οργανισμός περιφρούρησης της ψυχικής υγείας, η CCHR βασίζεται στις συνδρομές και τις δωρεές προκειμένου να διεκπεραιώσει την αποστολή της να εξαλείψει τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την ψυχιατρική και να αποκαταστήσει την ηθική στο πεδίο της ψυχικής υγείας. Για να γίνετε μέρος του μεγαλύτερου κινήματος στον κόσμο το οποίο εργάζεται για την αλλαγή στο πεδίο της ψυχικής υγείας, γίνετε μέλος της ομάδας που έχει συμβάλει στη θέσπιση περισσοτέρων από 180 νόμων οι οποίοι προστατεύουν τους πολίτες από τις βίαιες πρακτικές των ψυχιάτρων.

DOWNLOADS