Η ΙΑΠΩΝΙΑ ΔΙΝΕΙ ΜΑΧΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΧΡΗΣΗ ΨΥΧΟΤΡΟΠΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ

Η CCHR Ιαπωνίας έκοψε την κορδέλα στις εκθέσεις Ψυχιατρική: Μια Βιομηχανία Θανάτου και διοργάνωσε 15 σεμινάρια ειδικά προσαρμοσμένα για τα μέλη του κοινοβουλίου της Ιαπωνίας κατά το τελευταίο έτος.
Η CCHR Ιαπωνίας διοργανώνει εκθέσεις και σεμινάρια για μέλη του κοινοβουλίου της Ιαπωνίας για να εναντιωθούν στον αριθμό των παιδιών που παίρνουν ψυχοτρόπα φάρμακα.

Το 2016, ο Ιαπωνικός Νόμος περί Υποστήριξης για Άτομα με Αναπτυξιακές Ανικανότητες αναθεωρήθηκε για να δοθεί έμφαση στην έγκαιρη παρέμβαση. Ενώ οι αλλαγές έγιναν υπό τον ισχυρισμό ότι εστιάζουν σε εκπαιδευτικά και εξατομικευμένα προγράμματα, είναι πλέον σαφές ότι αυτό που πραγματικά είχαν ως αποτέλεσμα ήταν μια ανησυχητική αύξηση του αριθμού των παιδιών υπό ψυχιατρική θεραπεία και των παιδιών που παίρνουν ψυχοτρόπα φάρμακα.

Επομένως, η CCHR Ιαπωνίας ξεκίνησε μια αποστολή για να ευαισθητοποιήσει σχετικά με το γεγονός ότι είναι παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων εναντίον ενός παιδιού να λάβει μια ψυχιατρική ταμπέλα και φάρμακα χωρίς αποδεδειγμένη επιστημονική βάση.

Ξεκίνησε με την έκθεση Ψυχιατρική: Μια Βιομηχανία Θανάτου στο Bunkyo Civic Center του Τόκιο. Ένας ομιλητής στα εγκαίνια ήταν ο Δρ. Kenichi Kozu, πρόεδρος του Συλλόγου Προληπτικής και Εναλλακτικής Ιατρικής, ο οποίος θεραπεύει με επιτυχία τα ψυχικά προβλήματα με μια μη φαρμακευτική προσέγγιση. Τα ΜΜΕ το κάλυψαν στις εθνικές εφημερίδες Asahi Shimbun και Mainichi εκθέτοντας την εγκληματική ψυχιατρική θεραπεία.

Η έκθεση στη συνέχεια μεταφέρθηκε στην Οσάκα, στο Osaka Dawn Center. Για να ενημερώσουν τους κυβερνητικούς αξιωματούχους, φυλλάδια πρόσκλησης μοιράστηκαν μπροστά από το νομαρχιακό κτήριο της κυβέρνησης. Ένα μέλος του προσωπικού της κυβέρνησης που στη συνέχεια περιηγήθηκε στην έκθεση δήλωσε: «Για να πω την αλήθεια, είμαι θύμα των ψυχοφαρμάκων, επομένως, καταλαβαίνω τι είναι αυτό που λέτε».

Η έκθεση έφτασε πιο νότια, στο Κόμπε, στον γειτονικό νομό Hyōgo, για την 114η Ετήσια Συνάντηση του Ιαπωνικού Συλλόγου της Ψυχιατρικής και της Νευρολογίας με θέμα την «Ομοιότητα και Μοναδικότητα της Ψυχιατρικής στη Φαρμακευτική και Ιατρική Φροντίδα». Η επίσκεψη περιλάμβανε μια πορεία διαμαρτυρίας κατά της ψυχιατρικής πρακτικής της Ιαπωνίας όπου χορηγούν ψυχοτρόπα φάρμακα, αντί να παρέχουν πραγματικές λύσεις στους ασθενείς, ειδικά στα παιδιά, όπως αποδεικνύεται από την αύξηση κατά 84% σε συνταγές για παιδιά των 6‑12 ετών από το 2002 έως το 2010.

Η περιήγηση στην έκθεση έληξε στο Yurakucho Station Underground Plaza του Τόκιο, με ομιλητές εγκαινίων που περιλάμβαναν έναν ομιλητή της Πρόληψης Ναρκωτικών του Lions Club, τον πρόεδρο του Κινήματος Πολιτών για την Πρόληψη Αυτοκτονιών και ένα μέλος της νομοθετικής επιτροπής από το εκλογικό διαμέρισμα Τοσίμα.

Για να φτάσουμε στη ρίζα του προβλήματος, νόμοι πρέπει να καθιερωθούν για να προστατεύουν τα δικαιώματα των πολιτών και να προστατεύουν κατά της κακοποίησης στο πεδίο της ψυχικής υγείας. Επομένως, η CCHR Ιαπωνίας ξεκίνησε μια σειρά από 15 διαλέξεις ειδικά για να ενημερώσει τα μέλη του κοινοβουλίου σχετικά με τις στατιστικές και τα δεδομένα γύρω από την ψυχιατρική.

«Το πρόγραμμά σας για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι πολύ σημαντικό και απαραίτητο για τα άτομα και για την κοινωνία».

Σε μία από αυτές τις διαλέξεις, ένας δεκαεννιάχρονος μοιράστηκε την εμπειρία του όντας υπό ψυχιατρική «φροντίδα» από την ηλικία των 13 ετών, και το πώς η κατάστασή του μονάχα χειροτέρευε με τα ισχυρά φάρμακα. Μια από τους γιατρούς του ήταν η Δρ. Kayoko Kifuji, που είναι γνωστή για τη συνταγογράφηση τεσσάρων ψυχοτρόπων φαρμάκων στη Rebecca Riley που ήταν δύο ετών, τα οποία οδήγησαν στον θάνατό της στην ηλικία των τεσσάρων. Ενώ οι γονείς της Rebecca βρίσκονται στη φυλακή, η Kifuji συνεχίζει να ασκεί το επάγγελμά της.

Σε μια διάλεξη με 13 εθνικά μέλη του κοινοβουλίου και με τους 20 γραμματείς τους στο ακροατήριο, μια μητέρα που έχασε την κόρη της μίλησε για το πώς η κόρη της αυτοκτόνησε μετά από μια σεξουαλική σχέση με τον ψυχίατρό της. Δουλεύοντας με τη CCHR Ιαπωνίας, ήταν σε θέση να του ασκήσει ποινική δίωξη και αυτός τώρα βρίσκεται στη φυλακή. Η ιστορία της έκανε ένα μέλος του κοινοβουλίου να δακρύσει, και ένα άλλο άτομο μοιράστηκε μια παρόμοια ιστορία μιας φίλης που κακοποιήθηκε σεξουαλικά από τον ψυχίατρό τους.

Όπως είπε ένα μέλος του κοινοβουλίου: «Οι λάθος πληροφορίες σχετικά με τις αναπτυξιακές διαταραχές έχουν προκαλέσει τρομερά προβλήματα. Το πρόγραμμά σας για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι πολύ σημαντικό και απαραίτητο για τα άτομα και για την κοινωνία».


ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ

Ως ένας μη κερδοσκοπικός Οργανισμός περιφρούρησης της ψυχικής υγείας, η CCHR βασίζεται στις συνδρομές και τις δωρεές προκειμένου να διεκπεραιώσει την αποστολή της να εξαλείψει τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την ψυχιατρική και να αποκαταστήσει την ηθική στο πεδίο της ψυχικής υγείας. Για να γίνετε μέρος του μεγαλύτερου κινήματος στον κόσμο το οποίο εργάζεται για την αλλαγή στο πεδίο της ψυχικής υγείας, γίνετε μέλος της ομάδας που έχει συμβάλει στη θέσπιση περισσοτέρων από 180 νόμων οι οποίοι προστατεύουν τους πολίτες από τις βίαιες πρακτικές των ψυχιάτρων.

DOWNLOADS