ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ NAACP ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΜΑΥΡΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ

Για να σταματήσει την ψυχιατρική κακοποίηση και την ηλεκτροσπασμική θεραπεία, ο Αιδεσιμότατος Fred Shaw παρέδωσε διαλέξεις και μίλησε σε σεμινάρια και περιοδεύουσες εκθέσεις της CCHR σε όλες τις ΗΠΑ.
Ο Αιδεσιμότατος Fred Shaw ένωσε τις δυνάμεις του με τον NAACP για να εγκριθούν ψηφίσματα που έχουν σχεδιαστεί για την προστασία των Αφροαμερικανών κατά των ψυχιατρικών καταχρήσεων και της ηλεκτροσπασμικής θεραπείας.

Ο Αιδεσιμότατος Fred Shaw, Αντιπρόεδρος του Εθνικού Συνδέσμου για την Πρόοδο των Εγχρώμων (NAACP) του κλάδου Ίνγκλγουντ/Σάουθ Μπέι και Διευθυντής Δημοσίων Υποθέσεων της Επιτροπής Πολιτών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (CCHR) Διεθνώς, άρχισε να δουλεύει για την αναμόρφωση του πεδίου της ψυχικής υγείας πάνω από 25 χρόνια πριν.

Με την Αμερικανική Ψυχιατρική Ένωση (APA) να κάνει έκκληση στον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) να κατατάξει εκ νέου τη μηχανή του ηλεκτροσόκ στην ίδια κατηγορία ασφαλείας όπως οι φακοί επαφής, και με το υψηλό ποσό της χορήγησης φαρμάκων στη Μαύρη Αμερική, ο Shaw αναγκάστηκε να κάνει κάτι.

Κι αυτό ακριβώς έγινε. Πήγε στα ΜΜΕ. Μίλησε σε περισσότερες από 19 ραδιοφωνικές εκπομπές, καθώς και στην τηλεόραση και μέσω πολυάριθμων δελτίων τύπου που δημοσιεύτηκαν στον έντυπο τύπο και στο διαδίκτυο, ενημερώνοντας τελικά 4,9 εκατομμύρια άτομα με τα γεγονότα για την ηλεκτροσπασμική θεραπεία (ECT) και τα ψυχοτρόπα φάρμακα.

Αλλά το 2016 ανέβασε τον πήχη, συμμετέχοντας αρχικά στην πορεία διαμαρτυρίας της CCHR με πάνω από 500 άτομα κατά τη διάρκεια της ετήσιας συνεδρίασης της APA στην Ατλάντα της Τζώρτζια. Το μήνυμα της πορείας και της μετέπειτα περιοδεύουσας έκθεσης ήταν η ανάγκη για την κατάργηση του ηλεκτροσόκ. Μαζί του δεν ήταν μόνο άλλα μέλη του NAACP, αλλά και μέλη των Black Lives Matter, 10,000 Fearless, Concerned Black Clergy και του Έθνους του Ισλάμ.

Μετά ο Shaw αύξησε την πίεση για άλλη μια φορά, αυτή τη φορά ηγούμενος προσωπικά μιας πορείας από 600 διαδηλωτές κατά τη διάρκεια της επόμενης ετήσιας συνεδρίασης της APA στο Σαν Ντιέγκο, συνοδευόμενος από το παράρτημα του NAACP της πόλης και πάλι με το μήνυμα: «Απαγορεύστε το Ηλεκτροσόκ: Είναι Βασανιστήρια, Όχι Θεραπεία». Σύντομα μετά από αυτό ακολούθησαν οι εκθέσεις Ψυχιατρική: Μια Βιομηχανία Θανάτου στο Χάρλεμ και στην Ουάσινγκτον, όπου η έκθεση παρουσιάστηκε σε μέλη του Κογκρέσου των ΗΠΑ στην ετήσια Νομοθετική Συνεδρίαση του Κογκρέσου του Black Caucus Foundation.

Ο Shaw παρέδωσε επίσης μια σειρά διαλέξεων για ομάδες, συμπεριλαμβανομένων των California Cease Fire, Southern California Against Forced Treatment, του τμήματος ψυχολογίας του Southwest College, του Συμβουλίου Κληρικών του Αστυνομικού Τμήματος του Λος Άντζελες και του NAACP. Συνολικά, ενημέρωσε πάνω από 12.000 άτομα μέσω διαλέξεων και εκθέσεων.

Το έργο του Shaw αποκορυφώθηκε με προτάσεις για δύο ψηφίσματα του NAACP, ένα για την απαγόρευση του ηλεκτροσόκ και ένα άλλο για να δώσουν μάχη κατά της μαζικής χορήγησης ψυχοτρόπων φαρμάκων στα παιδιά. Και τα δύο εγκρίθηκαν ομόφωνα από το εθνικό γραφείο του NAACP και διανεμήθηκαν και στα 2.000 παραρτήματα του NAACP στις ΗΠΑ.Αποκαλύπτοντας την αλήθεια για την ψυχιατρική κακοποίηση, σώζεις ζωές. Πες μας την ιστορία σου.

ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΔΡΑΣΗ
Αντιτίθεσαι προς την Ψυχιατρική; Πες Μας γι’ Αυτό

Σε εμπνέουν οι ιστορίες όπου η ψυχιατρική υποτάσσεται στον νόμο; Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν η δική σου ιστορία θα μπορούσε να ειπωθεί;

Η Επιτροπή Πολιτών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα είναι ένα παγκόσμιο δίκτυο από επίτροπους, δικηγόρους, επαγγελματίες υγειονομικής περίθαλψης, ερευνητές απάτης, συνηγόρους του παιδιού, εκπαιδευτικούς, μητέρες, πατέρες, αδελφούς και αδελφές, που όλοι τους συνδέονται από τον κοινό σκοπό να αποκαταστήσουν τα ανθρώπινα δικαιώματα και την αξιοπρέπεια στο πεδίο της ψυχικής υγείας. Καθώς το διαβάζεις αυτό, είσαι ήδη μέλος της ομάδας.

Αν έχεις τεκμηριώσει, εκθέσει, ασκήσει δίωξη, αν έχεις προσφύγει στη δικαιοσύνη ή έχεις θεσπίσει νόμους ενάντια στην ψυχιατρική κακοποίηση και θα ήθελες να μοιραστείς τις προκλήσεις που συνάντησες και τις επιτυχίες σου με τους άλλους, θα θέλαμε να ακούσουμε από εσένα. Η ιστορία σου ίσως να έχει τη δυνατότητα να παρουσιαστεί σε ένα μελλοντικό ενημερωτικό δελτίο.

Παρακαλούμε στείλε μας την ιστορία σου και φωτογραφίες. Μπορεί να εμπνεύσει άλλους να ενωθούν μαζί μας για να δώσουμε τέλος στην ψυχιατρική κακοποίηση σε όλο τον κόσμο.

Περιμένουμε να ακούσουμε νέα σου!


ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ

Ως ένας μη κερδοσκοπικός Οργανισμός περιφρούρησης της ψυχικής υγείας, η CCHR βασίζεται στις συνδρομές και τις δωρεές προκειμένου να διεκπεραιώσει την αποστολή της να εξαλείψει τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την ψυχιατρική και να αποκαταστήσει την ηθική στο πεδίο της ψυχικής υγείας. Για να γίνετε μέρος του μεγαλύτερου κινήματος στον κόσμο το οποίο εργάζεται για την αλλαγή στο πεδίο της ψυχικής υγείας, γίνετε μέλος της ομάδας που έχει συμβάλει στη θέσπιση περισσοτέρων από 180 νόμων οι οποίοι προστατεύουν τους πολίτες από τις βίαιες πρακτικές των ψυχιάτρων.

DOWNLOADS