Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΩΝ ΚΟΪΖΑΝ ΚΑΙ Η CCHR ΜΑΧΟΝΤΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΨΥΧΟΦΑΡΜΑΚΩΝ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΝΟΤΙΑΣ ΑΦΡΙΚΗΣ

Ο Βασιλιάς Thomas Edgar Brown, ο Μονάρχης του Έθνους των Κόιζαν (κέντρο), και ο Αιδεσιμότατος Fred Shaw Jr., εκπρόσωπος της CCHR, διαμαρτύρονται ενάντια στη χορήγηση ψυχοφαρμάκων στα παιδιά της Νότιας Αφρικής.
Ένας βασιλιάς και ο λαός του συμμετέχουν στη CCHR, κάνοντας τις φωνές τους να ακουστούν, διαδηλώνοντας στο Συνέδριο της Παγκόσμιας Ψυχιατρικής Ένωσης, για να προστατεύσουν τη μελλοντική τους γενιά.

Ο Βασιλιάς Thomas Edgar Brown, Μονάρχης του Εθνικού Βασιλείου των Κόιζαν στη Νότια Αφρική, συμμετείχε σε μια πορεία για τα δικαιώματα των παιδιών έξω από το Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο του Κέιπ Τάουν, όπου το Διεθνές Συνέδριο της Παγκόσμιας Ψυχιατρικής Ένωσης έλαβε χώρα. Η πορεία, που διοργανώθηκε από την Επιτροπή Πολιτών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (CCHR), ήταν μια διαμαρτυρία για την αύξηση των περιπτώσεων όπου ψυχίατροι έβαλαν ταμπέλες και χορήγησαν φάρμακα στα παιδιά της Νότιας Αφρικής.

Το ποσοστό των παιδιών που τους συνταγογραφούνται διεγερτικά, τα οποία οι ειδικοί λένε ότι είναι πιο ισχυρά από την κοκαΐνη, είναι εκπληκτικά μεγαλύτερο από ακόμα και αυτό των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο βασιλιάς έδωσε ένα εγκάρδιο μήνυμα: «Πρέπει να σταματήσουμε τον παράλογο ακρωτηριασμό των ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών, από την ψυχιατρική. Η CCHR θα ηγηθεί και εγώ θα καθοδηγήσω τον λαό μου να είναι σε επιφυλακή γι’ αυτό». Ο Αιδ. Fred Shaw Jr., διεθνής αντιπρόσωπος της CCHR και πρώην Πρόεδρος του NAACP του Κόμπτον στο τμήμα της Καλιφόρνια, ενέκρινε τη μέριμνα του Βασιλιά Brown για το μέλλον του λαού του. Ο Αιδ. Shaw πέταξε στο Κέιπ Τάουν για να προειδοποιήσει τους Νοτιοαφρικανούς για τις ψυχιατρικές τάσεις στη Δύση. Αυτό περιλαμβάνει την πρακτική του να βάζουν ταμπέλες σε παιδιά για «Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής – Υπερκινητικότητας» (ADHD) και να τους συνταγογραφούν διεγερτικά όπως η Ριταλίνη ή αντικαταθλιπτικά για την «κατάθλιψη». Σε παιδιά και εφήβους συνταγογραφούνται ακόμη και τώρα φάρμακα, παρά μια «προειδοποίηση σε σχέση με φάρμακα» του 2005 από το Συμβούλιο Ελέγχου Φαρμάκων της Νότιας Αφρικής σχετικά με τα SSRI αντικαταθλιπτικά που βάζουν τους εφήβους σε αυξημένο κίνδυνο αυτοκτονίας.

Ο Αιδ. Shaw βοήθησε τη CCHR να παρουσιάσει μια γραπτή μαρτυρία το 1997 στη Νοτιοαφρικανική Επιτροπή Ακρόασης για την Αλήθεια και τη Συμφιλίωση, σχετικά με τον ρόλο της ψυχιατρικής στο απαρτχάιντ. Προειδοποίησε για τους κινδύνους που ενυπάρχουν στο να υιοθετήσει η Νότια Αφρική τα ψυχοτρόπα (φάρμακα που αλλοιώνουν τον νου) κατά την εποχή μετά το απαρτχάιντ. «Οι ψυχίατροι παραδέχονται ότι δεν έχουν κανέναν ιατρικό έλεγχο για να επιβεβαιώσουν το ADHD ή οποιαδήποτε ψυχική διαταραχή, ούτε έχουν καμία θεραπεία. Ωστόσο, τα φάρμακα που συνταγογραφούν συνδέονται με την αυτοκτονία, τη βία, καρδιακά προβλήματα, υψηλή πίεση αίματος, απώλεια όρεξης και ψύχωση» είπε.

Ο ψυχίατρος Anchy Asher Ivanir από την Ελβετία, ο οποίος παρευρέθηκε στο συνέδριο της Παγκόσμιας Ψυχιατρικής Ένωσης, ερωτήθηκε από τον Αιδ. Shaw: «Πόσους ανθρώπους έχετε θεραπεύσει στην πρακτική σας;». «Ποτέ» απάντησε ο Ivanir, σηκώνοντας τα χέρια του με περηφάνια προς τον ουρανό. «Δόξα τω Θεώ, ποτέ».

Ο Αιδ. Shaw λέει: «Αυτή η αλαζονεία και η έλλειψη θεραπειών – ενάντια σ’ αυτό δίνουμε μάχη».Πάνω από 60 νέοι Κόιζαν συμμετέχουν στη διαδήλωση κατά του Συνεδρίου της Παγκόσμιας Ψυχιατρικής Ένωσης στο Κέιπ Τάουν της Νότιας Αφρικής.

ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΔΡΑΣΗ
Η Νεολαία Αντιτίθεται στις Ψυχιατρικές Καταχρήσεις

Η CCHR εδώ και καιρό υποστηρίζει την προστασία των παιδιών από την ψυχιατρική κατάχρηση. Με 20 εκατομμύρια παιδιά παγκοσμίως σε ψυχοφάρμακα και δισεκατομμύρια σε κέρδος να βγαίνουν από αυτό το «αγοραστικό κοινό» από ψυχιάτρους και φαρμακευτικές εταιρείες, η νεολαία είναι ένας πρωταρχικός στόχος. Και με τις πρόσφατες πιέσεις να επικρατήσει το ηλεκτροσόκ (ECT) για τα παιδιά, όπως από την Αμερικανική Ψυχιατρική Ένωση που μείωσε την κατάταξη κινδύνου της μηχανής του ηλεκτροσόκ, τα παιδιά είναι πιο ευάλωτα από ποτέ.

Ενώ τα μέλη της οικογένειας αποτελούσαν πάντα μια βάση διαμαρτυρίας εναντίον της ψυχιατρικής, μια νέα φωνή εντάχθηκε στη μάχη – οι νέοι υπερασπίζονται τους εαυτούς τους και λένε «Όχι!» στις επικίνδυνες και αναποτελεσματικές πρακτικές της ψυχιατρικής.

Στην πορεία διαμαρτυρίας στο Κέιπ Τάουν (σ’ αυτή τη σελίδα), πάνω από 60 νέοι συμμετείχαν στην πορεία, οι περισσότεροι από τους οποίους ήταν ιθαγενείς Κόιζαν της Νότιας Αφρικής, καθοδηγώντας το δικό τους σύνθημα: «Μη χορηγείτε ψυχοφάρμακα στα παιδιά μας, μην υποβάλετε σε σοκ τα παιδιά μας. Αφήστε τα παιδιά μας ήσυχα!».


ΚΑΝΤΕ ΔΩΡΕΑ

Ως ένας μη κερδοσκοπικός Οργανισμός περιφρούρησης της ψυχικής υγείας, η Επιτροπή Πολιτών για τα Ανθρώπινα Δικαιώµατα βασίζεται στις συνδρομές και τις δωρεές προκειμένου να διεκπεραιώσει την αποστολή της να εξαλείψει τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την ψυχιατρική και να ξεδιαλύνει το πεδίο της ψυχικής υγείας. Για να γίνεις μέρος του μεγαλύτερου κινήματος στον κόσμο το οποίο εργάζεται για την αλλαγή στο πεδίο της ψυχικής υγείας, γίνε μέλος της ομάδας που έχει συμβάλει στη θέσπιση περισσοτέρων από 180 νόμων οι οποίοι προστατεύουν τους πολίτες από τις βίαιες πρακτικές των ψυχιάτρων.

DOWNLOADS