Η ΕΚΘΕΣΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ ΝΑ ΕΠΙΚΡΙΝΟΥΝ ΤΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΨΥΧΙΑΤΡΟΥΣ

Ο Αιδ. Fred Shaw Jr. και ο Βασιλιάς Thomas Edgar Brown, κόβουν την κορδέλα στην έκθεση Ψυχιατρική: Μια Βιομηχανία Θανάτου στο Κέιπ Τάουν της Νότιας Αφρικής.
Σε μια χώρα με ένα από τα υψηλότερα στον κόσμο ποσοστά χορήγησης διεγερτικών φαρμάκων σε παιδιά, η CCHR κάνει μια έκθεση αποκαλύπτοντας την αλήθεια, εμπνέοντας έναν βασιλιά να απαιτήσει ένα λαμπρότερο μέλλον για τον λαό του.

Η πορεία διαμαρτυρίας στο Κέιπ Τάουν εναντίον του Διεθνούς Συνεδρίου της Παγκόσμιας Ψυχιατρικής Ένωσης (WPA), κλιμακώθηκε με τα εγκαίνια της παγκοσμίως βραβευμένης έκθεσης της Επιτροπής Πολιτών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, που είναι ανοιχτή στο κοινό, Ψυχιατρική: Μια Βιομηχανία Θανάτου, στο Κάστρο της Καλής Ελπίδας. Το «κινούμενο μουσείο» περιλαμβάνει ιστορικά τμήματα όσον αφορά τον ρόλο της ψυχιατρικής στο απαρτχάιντ, καθώς και σύγχρονα κεφάλαια στα ψυχοτρόπα φάρμακα και τα δικαιώματα των παιδιών.

Ο Αιδ. Fred Shaw και ο Βασιλιάς Thomas Edgar Brown εκτέλεσαν χρέη της τελετής. Στο μήνυμά του, ο Βασιλιάς Brown απευθύνθηκε σε όλους τους Νοτιοαφρικανούς: «Ελάτε να δείτε από μόνοι σας τα καταστροφικά γεγονότα που παρουσιάζει η CCHR». Η κορδέλα έπεσε και πάνω από 10.000 επισκέπτες είδαν την έκθεση που τους ενδυνάμωσε με την αλήθεια για την ψυχιατρική. Ένας δάσκαλος είπε: «Για χρόνια έχω αρνηθεί να βάλω τους μαθητές μου σε φάρμακα όπως η Ριταλίνη και λοιπά. Επιτέλους τώρα ξέρω ότι είχα δίκιο για τις πράξεις μου. Πιστεύω ότι ο Θεός σας έστειλε στον δρόμο μου. Σας ευχαριστώ».

Αποφασισμένος να προστατεύσει τα παιδιά και την πνευματική κληρονομιά του λαού του, ο Βασιλιάς Brown εξέδωσε ένα Ψήφισμα της Φυλής καταγγέλλοντας την ψυχιατρική. «Εκδίδω μια επίσημη προειδοποίηση στον λαό των Κόιζαν και όλες τις άλλες φυλές και τα έθνη, ενάντια στους κινδύνους της ψυχιατρικής και εξουσιοδοτώ όλους τους βασιλιάδες και τους αρχηγούς από όλα τα νότια αφρικανικά έθνη να καταγγείλουν την ψυχιατρική και τη χορήγηση ψυχοφαρμάκων σε παιδιά» αναφέρει στο ψήφισμα.

«Εξουσιοδοτώ όλους τους βασιλιάδες και τους αρχηγούς από όλα τα νότια αφρικανικά έθνη να καταγγείλουν την ψυχιατρική και τη χορήγηση ψυχοφαρμάκων σε παιδιά».

Ο βασιλιάς επισημαίνει τις αναφορές ότι η Νότια Αφρική έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά στον κόσμο όσον αφορά τη συνταγογράφηση ψυχοδιεγερτικών για παιδιά. Επιπλέον, υπάρχουν 27 διεθνείς προειδοποιήσεις για φαρμακευτικές ρυθμίσεις όσον αφορά αυτά τα ψυχοφάρμακα που προκαλούν μανία, εχθρότητα, βία και ακόμα και δολοφονικές σκέψεις. «Πρέπει να προστατεύσουμε τα παιδιά μας» λέει ο βασιλιάς. Και όσον αφορά την πρωταρχική πίστη της ψυχιατρικής ότι «Ο Άνθρωπος είναι ένα ζώο», ο βασιλιάς συμπεραίνει το ψήφισμά του με το: «Είμαστε πνευματικοί άνθρωποι· και η ψυχιατρική είναι μια επίθεση στις ψυχές της ανθρωπότητας και κατά του Θεού».


ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Η ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΝΟΤΙΑΣ ΑΦΡΙΚΗΣ

Το νοτιοαφρικανικό εγχείρημα για ευημερία υπονομεύθηκε από την ψυχιατρική.

10.000

ΔΕΧΤΗΚΑΝ ΕΓΚΛΕΙΣΜΟ

Μαύροι Νοτιοαφρικανοί δέχονται χορήγηση φαρμάκων και ηλεκτροσόκ χωρίς αναισθητικό σε ψυχιατρικά στρατόπεδα.

39%

ΑΥΞΗΣΗ ΧΡΗΣΗΣ

στη χρήση αντικαταθλιπτικών στη Νότια Αφρική κατά τη διάρκεια των τελευταίων τεσσάρων ετών.

50%

ΑΥΞΗΣΗ ΧΡΗΣΗΣ

στις συνταγογραφήσεις Ριταλίνης για πάνω από ένα έτος αναφέρθηκε στην επαρχία Ίστερν Κέιπ στο Νέλσον Μαντέλα Μπέι.

58

ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

στη Νότια Αφρική κοστίζουν σε πολίτες μεσαίας τάξης έως και 2.700 ραντ (196 δολάρια) τη βραδιά.

0

ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ

παραδέχονται οι ψυχίατροι στο διεθνές συνέδριο της ψυχιατρικής ένωσης στη Νότια Αφρική.


ΚΑΝΤΕ ΔΩΡΕΑ

Ως ένας μη κερδοσκοπικός Οργανισμός περιφρούρησης της ψυχικής υγείας, η Επιτροπή Πολιτών για τα Ανθρώπινα Δικαιώµατα βασίζεται στις συνδρομές και τις δωρεές προκειμένου να διεκπεραιώσει την αποστολή της να εξαλείψει τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την ψυχιατρική και να ξεδιαλύνει το πεδίο της ψυχικής υγείας. Για να γίνεις μέρος του μεγαλύτερου κινήματος στον κόσμο το οποίο εργάζεται για την αλλαγή στο πεδίο της ψυχικής υγείας, γίνε μέλος της ομάδας που έχει συμβάλει στη θέσπιση περισσοτέρων από 180 νόμων οι οποίοι προστατεύουν τους πολίτες από τις βίαιες πρακτικές των ψυχιάτρων.

DOWNLOADS