ΝΕΑ

ΚΑΝΟΥΜΕ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΠΑΙΔΟΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗΣ

Ο Ευρωπαϊκός Σύλλογος Παιδοψυχιατρικής έλαβε μια πιο έντονη αντίδραση απ’ ό,τι περίμενε στο 18ο ετήσιο συνέδριό του στη Βιέννη της Αυστρίας.

Η CCHR διαμαρτύρεται κατά του Ευρωπαϊκού Συλλόγου Παιδοψυχιατρικής με ένα πανό που γράφει: «ADHD: ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΔΟΛΑΡΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ – ΟΧΙ ΨΥΧΟΦΑΡΜΑΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ».

Η όμορφη τοποθεσία του 18ου Διεθνούς Συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Συλλόγου για την Παιδική και Εφηβική Ψυχιατρική, το Ανάκτορο Χόφμπουργκ στη Βιέννη της Αυστρίας, ήταν μόνο μια βιτρίνα για τη φρικτή αλήθεια της κακοποίησης στον τομέα της παιδοψυχιατρικής. Η CCHR ήταν αποφασισμένη να το κάνει αυτό γνωστό. Προς τιμήν της ημέρας, πάνω από 300 ακτιβιστές της CCHR από την Αυστρία, την Ουγγαρία, τη Γερμανία, τη Σλοβακία, την Τσεχική Δημοκρατία, τη Γαλλία, την Ιταλία, τη Δανία και την Ελλάδα διαδήλωσαν.

Είχαν ένα μεγάλο πανό που διακήρυττε: «ADHD: Επιχείρηση δισεκατομμυρίων δολαρίων για την ψυχιατρική – όχι ψυχοφάρμακα για τα παιδιά μας». Οι διαδηλωτές κρατούσαν πλακάτ με περιστατικά κακοποίησης παιδιών από την ψυχιατρική. Ένα από αυτά ήταν το γεγονός ότι σήμερα τουλάχιστον 20 εκατομμύρια παιδιά παίρνουν ψυχοφάρμακα σε όλο τον κόσμο, φάρμακα που μπορεί να περιλαμβάνουν «παρενέργειες» σκέψεων ανθρωποκτονίας ή αυτοκτονίας. Τα πλακάτ κατέστησαν επίσης σαφές ότι «Η παιδική ηλικία ΔΕΝ είναι ψυχική διαταραχή».

Τους διαδηλωτές ακολούθησε μια μαύρη νεκροφόρα με ένα λευκό παιδικό φέρετρο και λουλούδια, για τα νεαρά θύματα της ψυχιατρικής. Ένα τέτοιο θύμα ήταν ένα 18χρονο αγόρι που πέθανε μετά από 22 ώρες ψυχιατρικής θεραπείας, η οποία περιλάμβανε σωματικό περιορισμό 9 ωρών και χαπάκωμα με ψυχοτρόπα φάρμακα.

Η διαδήλωση σταμάτησε στο κατώφλι του Παλατιού Χόφμπουργκ, όπου τα γεγονότα και οι στατιστικές της ψυχιατρικής κακοποίησης παιδιών και εφήβων ανακοινώθηκαν στους συμμετέχοντες και στους περαστικούς.

DOWNLOADS