ΕΝΑ ΟΧΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΕΙΡΗΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

Περισσότεροι από 150 διαδηλωτές βρίσκονται στο κατώφλι του Nice Acropolis Convention Center, κάνοντας τη φωνή τους να ακουστεί από τους ψυχιάτρους που παρακολούθησαν το ετήσιο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ψυχιατρικής Ένωσης.
Η CCHR Γαλλίας έδωσε στο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ψυχιατρικής Ένωσης ένα θερμό καλωσόρισμα.

Η Νίκαια μπορεί να είναι μια ωραία παραθαλάσσια πόλη στη Γαλλική Ριβιέρα, αλλά όταν η Ευρωπαϊκή Ψυχιατρική Ένωση (ΕPA) αποφάσισε να κάνει την ετήσια γιορτή της εκεί και η CCHR Γαλλίας αποφάσισε ότι έχει να πει κάτι γι’ αυτό, τα πράγματα δεν ήταν καθόλου ειρηνικά.

Για να κάνουν τους συμμετέχοντες ψυχιάτρους να αισθάνονται ευπρόσδεκτοι, η CCHR Γαλλίας πραγματοποίησε μια συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην είσοδο του Nice Acropolis Convention Center με αφίσες που διακηρύσσουν «Σταματήστε τις Καταχρήσεις της Ψυχιατρικής» και «Ψυχιατρική: Βαρβαρότητα, Ηλεκτροσόκ, Αρκετά Πια».

Στη συνέχεια, εγκαινίασαν την περιοδεύουσα έκθεση Ψυχιατρική: Μια Βιομηχανία Θανάτου. Στις επόμενες μέρες, οι επισκέπτες της έκθεσης περιλάμβαναν τους ψυχιάτρους της ΕPA, εκπαιδευτικούς, νοσοκόμες, δημοσιογράφους, ψυχολόγους, γιατρούς, γονείς και μαθητές.

Ένας δικηγόρος αφότου περιηγήθηκε στην έκθεση, μοιράστηκε τις παρατηρήσεις του ότι οι περισσότεροι ασθενείς δεν λαμβάνουν κατάλληλη υπεράσπιση στο δικαστήριο και εγκλείονται παράνομα. Μια νεαρή Ολλανδή ψυχίατρος ανέφερε ότι δεν είχε την πρόθεση να δουλέψει σε ένα ψυχιατρικό ίδρυμα λόγω των καταχρήσεων. Θέλει να βοηθήσει τους ασθενείς της, όχι να τους χορηγήσει φάρμακα.

Αλλά η EPA το εξήγησε καλύτερα όταν, κατά τη διάρκεια του δικού της συνεδρίου, έκαναν μνεία σε ένα άρθρο από το περιοδικό The Lancet: «Κοινές αντιλήψεις εντός του ιατρικού επαγγέλματος περιλαμβάνουν την άποψη ότι η ψυχιατρική δεν είναι αρκετά επιστημονική, είναι πολύ απόμακρη από τους υπόλοιπους τομείς της ιατρικής, και τα άλλα ιατρικά επαγγέλματα τη βλέπουν συχνά με αρνητικό μάτι».

Συμφωνούμε απόλυτα.


ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΝΑ μάθουμε ΝΕΑ ΣΑΣ

Ορίστε τι είχαν να πουν μερικά από τα άτομα που περιηγούνται στην περιοδεύουσα έκθεση Ψυχιατρική: Μια Βιομηχανία Θανάτου.

ΝΟΣΟΚΟΜΑ ΨΥΧΙΑΤΡΕΙΟΥ, ΗΠΑ

Βρίσκω αυτή την έκθεση πολύ κατατοπιστική. Αναρωτιέμαι γιατί δεν μου δίδαξαν μερικά απ’ αυτά όταν πήγα στο σχολείο. Θα είχα αλλάξει τη γνώμη μου για το επάγγελμα που διάλεγα.

ΜΑΘΗΤΗΣ, ΗΠΑ

Είμαι στην ευχάριστη θέση να δω ότι αυτή η έκθεση υπάρχει. Οι γονείς μου με έβαλαν σε φαρμακευτική αγωγή για το ADD όταν ήμουν μικρός, και αισθάνθηκα πολύ προδομένος, αλλά ποτέ δεν είπα τίποτα. Αυτό με κάνει να νιώθω καλύτερα σχετικά με αυτό που ήξερα ότι ήταν λάθος εκείνη τη στιγμή.

ΔΑΣΚΑΛΟΣ, ΙΣΡΑΗΛ

Νόμιζα ότι η ψυχιατρική ήταν αγνή δουλειά. Τώρα βλέπω ότι είναι βαναυσότητα.

ΜΕΛΟΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ, ΙΑΠΩΝΙΑ

Είμαι πολύ εντυπωσιασμένος από το έργο της CCHR. Τώρα καταλαβαίνω πως οι γονείς και τα παιδιά υποφέρουν εξαιτίας του χαρακτηρισμού «αναπτυξιακές διαταραχές». Η χορήγηση φαρμάκων σε παιδιά δεν είναι η λύση.

ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ Ο ΑΝΤΡΑΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ ΥΠΟ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ, ΙΑΠΩΝΙΑ

Τώρα μπορώ να καταλάβω τον λόγο για τον οποίο πέθανε ο άντρας μου. Πριν πεθάνει, πίστευα ότι οι ψυχίατροι θα μπορούσαν να βοηθήσουν τον άντρα μου. Ήταν εντελώς μια ψευδαίσθηση. Αυτή η έκθεση δείχνει την απάντηση στις ερωτήσεις μου σχετικά με την ψυχιατρική.

ΜΗΤΕΡΑ, ΝΕΑ ΖΗΛΑΝΔΙΑ

Αυτή η έκθεση είναι φοβερή. Ήμουν στο σύστημα των ψυχιάτρων και αυτό που βίωσα ήταν καταχρηστική θεραπεία. Ήμουν έγκλειστη σε ένα νοσοκομείο και μια νοσοκόμα θα έσπρωχνε δισκία κάτω στον λαιμό μου με τα δάχτυλά της. Μια νοσοκόμα με συμβούλευσε ότι ο μόνος τρόπος για να βγω έξω ήταν να παίξω το παιχνίδι, να πω ότι αισθάνομαι καλύτερα και ότι είχα νέα αντίληψη για την πνευματική μου κατάσταση. Θέλω να βοηθήσω τη CCHR.


ΓΕΓΟΝΟΤΑ

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΨΥΧΟΤΡΟΠΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ

Αν επισκεφθείτε έναν ψυχίατρο, το πιθανότερο είναι ότι θα φύγετε με μια συνταγή.
Ορίστε οι στατιστικές:

1 στους 4

ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ

αναφέρεται ότι παίρνει ψυχοτρόπα, με τα αντικαταθλιπτικά να είναι τα πιο διαδεδομένα φάρμακα

80.223.280

ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΨΥΧΟΤΡΟΠΑ

στις ΗΠΑ το 2017, με 3,2 εκατομμύρια από αυτούς να είναι κάτω από την ηλικία των 12 ετών

50%

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΠΕΘΑΝΑΝ

από υπερβολικές δόσεις ψυχιατρικών φαρμάκων στις ΗΠΑ παρά από υπερβολική δόση ηρωίνης

57

ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ

συνταγές γράφτηκαν το 2014 στο Ηνωμένο Βασίλειο, αρκετές για κάθε άντρα, γυναίκα και παιδί

88

ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΟΛΑΡΙΑ

ξοδεύονται διεθνώς σε ψυχιατρικά φάρμακα σε ένα έτοςΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ

Ως ένας μη κερδοσκοπικός Οργανισμός περιφρούρησης της ψυχικής υγείας, η CCHR βασίζεται στις συνδρομές και τις δωρεές προκειμένου να διεκπεραιώσει την αποστολή της να εξαλείψει τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την ψυχιατρική και να αποκαταστήσει την ηθική στο πεδίο της ψυχικής υγείας. Για να γίνετε μέρος του μεγαλύτερου κινήματος στον κόσμο το οποίο εργάζεται για την αλλαγή στο πεδίο της ψυχικής υγείας, γίνετε μέλος της ομάδας που έχει συμβάλει στη θέσπιση περισσοτέρων από 180 νόμων οι οποίοι προστατεύουν τους πολίτες από τις βίαιες πρακτικές των ψυχιάτρων.

DOWNLOADS