Ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ «ΚΡΥΜΜΕΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ» ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΗΚΕ ΣΤΙΣ ΑΚΡΟΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΓΕΡΟΥΣΙΑΣ
Οι Νομοθέτες Εστιάζονται στην Υπερβολική Χορήγηση Φαρμάκων/Ναρκωτικών

Η χορήγηση των ψυχοφαρμάκων αποτελεί έναν παράγοντα-κλειδί στο υψηλό ποσοστό αυτοκτονιών μεταξύ των βετεράνων του στρατού, είπαν οι ειδικοί ενώπιον της Γερουσίας των Ηνωμένων Πολιτειών τον Νοέμβριο του 2014.

Απαντώντας στις καταθέσεις μιας ομάδας ειδικών και μιας κατάθεσης που υπέβαλε η Επιτροπή Πολιτών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, τα μέλη της Επιτροπής Υποθέσεων των Βετεράνων εστίασαν περισσότερο στο θέμα της υπερβολικής χορήγησης φαρμάκων/ναρκωτικών σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη ακρόαση στο παρελθόν.

Η Επιτροπή, με πρόεδρο τον Γερουσιαστή Bernard Sanders από το Βέρμοντ, άκουσε τη μαρτυρία της Susan Selke, μητέρας του πεζοναύτη Clay Hunt, ο οποίος αυτοκτόνησε σε ηλικία 28 ετών το 2011 μετά από τις περιοδείες στο Ιράκ και το Αφγανιστάν. Καθώς παραπονιόταν για κατάθλιψη, οι γιατροί της Διοίκησης Βετεράνων του έδωσαν ένα κοκτέιλ από ψυχοτρόπα φάρμακα και μετά του συνταγογραφούσαν περισσότερα φάρμακα, κάθε φορά που ανέφερε αρνητικά αποτελέσματα, είπε η Selke.

διαβάστε περισσότερα >>

ΟΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ
Βετεράνοι Ζητούν να Τεθεί ένα Τέλος στη Χορήγηση Φαρμάκων/Ναρκωτικών στους Στρατιώτες

Καθώς τα ποσοστά αυτοκτονιών μεταξύ των βετεράνων έχουν σχεδόν τριπλασιαστεί σε σχέση με αυτά του γενικού πληθυσμού, αυτοί που μεριμνούν για τους ανθρώπους που μας παρέχουν τις υπηρεσίες τους, αναζητούν μια απάντηση που θα βοηθήσει να επιλυθεί η κρίση. Αυτή η απάντηση βρίσκεται στα όσα αποκαλύπτονται στο ντοκιμαντέρ της CCHR, Ο Κρυφός Εχθρός: Ανοίγοντας τα Κρυφά Χαρτιά της Ψυχιατρικής, το οποίο αποκαλύπτει τη σχέση μεταξύ των ψυχοτρόπων φαρμάκων, των υψηλών ποσοστών αυτοκτονίας βετεράνων, των αιφνίδιων θανάτων και της αυξανόμενης βίας στον στρατό.

Ο Λοχίας των Ειδικών Δυνάμεων του στρατού των ΗΠΑ (Απόστρατος) Hannis Latham (αριστερά) και ο Σμήναρχος της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ (Απόστρατος) John Henke είναι δύο βετεράνοι που εργάζονται προκειμένου να προστατεύσουν άλλους βετεράνους και στρατιωτικό προσωπικό από τη χορήγηση ψυχοφαρμάκων και διοργανώνουν τακτικές προβολές του φιλμ για βετεράνους σε όλη τη χώρα.

«Τα ψυχοφάρμακα κάνουν τον σύγχρονο πόλεμο πολύ πιο θανατηφόρο για τους στρατιώτες μας που επιστρέφουν από το πεδίο της μάχης, σε σχέση με οποιονδήποτε άλλο πόλεμο του παρελθόντος», λέει ο Λοχίας Hannis Latham, Απόστρατος των Ειδικών Δυνάμεων του στρατού των ΗΠΑ.

«Αντί να δημιουργήσουν προγράμματα αποκατάστασης για τους βετεράνους που επιστρέφουν, αναγνωρίζοντας ότι είναι φυσιολογικοί άνθρωποι που είχαν μια πολύ αφύσικη εμπειρία, συχνά συνταγογραφούν στους βετεράνους μας αντιψυχωτικά, ηρεμιστικά και αντικαταθλιπτικά και τους λένε να το αποδεχτούν και να συνεργαστούν».

Ο Σμήναρχος John A. Henke, Απόστρατος της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, υψηλά παρασημοφορούμενος πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας, στρατιωτικός εφημέριος και κλινικός ψυχολόγος, ο οποίος συμμετείχε στη Μελέτη Ετοιμότητας στη Μάχη που διοργάνωσε ο Υφυπουργός Άμυνας του Πενταγώνου, λέει:

διαβάστε περισσότερα >>

Απαίτηση Ανάληψης Ευθύνης
ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΖΗΤΟΥΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

«Ο Andrew θα είναι πάντα στις καρδιές μας ως ένας αριστούχος μαθητής, ένας Πρόσκοπος, ένας Πεζοναύτης των ΗΠΑ, ένας γιος».
– Shirley White, μητέρα του Andrew

Ο δεκανέας Andrew White ήταν ένας υγιής νέος 23 ετών, ένας πεζοναύτης γεμάτος ενθουσιασμό, ο οποίος είχε επιστρέψει από ένα ταξίδι διάρκειας εννέα μηνών στο Ιράκ. Όπως και τόσοι άλλοι συνάδελφοί του στον στρατό, υπέφερε από τις φαινομενικά φυσιολογικές εντάσεις που προκαλούνται από έναν πόλεμο – αϋπνία, εφιάλτες και ανησυχία. Ο νεαρός δεκανέας στράφηκε στο σύστημα ψυχικής υγείας του στρατού για να ζητήσει βοήθεια.

Για πάνω από 11 μήνες οι γιατροί της Διοίκησης Βετεράνων συνταγογραφούσαν στον Andrew ένα κοκτέιλ από 19 διαφορετικά φάρμακα – περιλαμβανομένων αντικαταθλιπτικών, αντιψυχωτικών και βενζοδιαζεπινών (ηρεμιστικών). Η οικογένειά του έβλεπε την τρομερή σωματική, διανοητική και ψυχική παρακμή του Andrew και μέσα σε λίγους μήνες είχε γίνει αγνώριστος.

Η μητέρα του Andrew, Shirley White, είπε: «Δεν μπορούσε να λειτουργήσει. Ήταν σαν ένα ζόμπι. Ήταν σαν να φροντίζαμε ένα ηλικιωμένο άτομο». Όταν η ίδια και ο σύζυγός της Stan ρώτησαν τους γιατρούς του Andrew σχετικά με τις παρενέργειες των φαρμάκων, εκείνοι είπαν: «Χρειάζεται χρόνος (για να φέρουν αποτέλεσμα τα χάπια)».

διαβάστε περισσότερα >>

ΓΕΓΟΝΟΤΑ
Φάρμακα και Θάνατος

2012: Περισσότεροι στρατιώτες πέθαναν λόγω αυτοκτονίας παρά στη μάχη, με ρυθμό ενός κάθε μέρα. Οι αυτοκτονίες βετεράνων φτάνουν τις 22 ανά ημέρα.

2005-2011: Οι συνταγογραφήσεις ψυχοτρόπων φαρμάκων στον στρατό, τα οποία είναι γνωστό ότι προκαλούν τάσεις αυτοκτονίας και βίαιη συμπεριφορά, αυξήθηκαν κατά 696%.

2004-2012: Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων έλαβε 14.773 αναφορές σχετικά με ψυχοφάρμακα τα οποία προκαλούν δολοφονικές τάσεις, μανία και επιθετικότητα.



Νευρολόγος Αμφισβητεί τα Αίτια των «Αιφνίδιων Θανάτων»

Ο νευρολόγος Fred Baughman Jr. από την Καλιφόρνια συνέταξε μια λίστα με σχεδόν 400 θανάτους στρατιωτών και βετεράνων από αμφισβητήσιμα αίτια, πολλοί από τους οποίους αποδόθηκαν σε «φυσικά αίτια».

«Τι στο καλό είναι τα “φυσικά αίτια” σε εικοσάχρονους;», ρωτάει ο Baughman.

Η έρευνά του τον οδήγησε στο να πιστεύει ότι πρόκειται για «πιθανές ξαφνικές καρδιακές προσβολές χωρίς σφυγμό και με εγκεφαλικό θάνατο που προκαλούνται μέσα σε 4-5 λεπτά από ένα κοκτέιλ ψυχοφαρμάκων, και πιο συγκεκριμένα από αντιψυχωτικά».

διαβάστε περισσότερα >>

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ

Ως ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός περιφρούρησης της ψυχικής υγείας, η Επιτροπή Πολιτών για τα Ανθρώπινα Δικαιώµατα βασίζεται στις συνδρομές και τις δωρεές σας, προκειμένου να εξαλειφθούν οι παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωµάτων από την ψυχιατρική και να εξυγιανθεί το πεδίο της ψυχικής υγείας. Για να γίνετε μέρος του μεγαλύτερου κινήματος στον κόσμο το οποίο εργάζεται για την αναμόρφωση της ψυχικής υγείας, γίνετε μέλος της ομάδας που έχει συμβάλει στη θέσπιση πάνω από 170 νόμων οι οποίοι προστατεύουν τους πολίτες από τις καταχρηστικές πρακτικές στο πεδίο της ψυχικής υγείας.

DOWNLOADS