Η DIANE STEIN ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΗΣ ΣΤΗ CCHR

Η Diane Stein είναι μέρος της CCHR της Φλόριντα από το 2014 και έχει σώσει εκατοντάδες ζωές μέσα από το έργο της. Μας λέει με ποιο τρόπο το έκανε αυτό.
Η Diane Stein, Πρόεδρος της CCHR της Φλόριντα, προσφέρει δεδομένα για το τι μπορεί να κάνει οποιοσδήποτε ως μέρος ενός παραρτήματος της CCHR κατά των καταχρήσεων.

Η Diane Stein βοήθησε στην εδραίωση του παραρτήματος της CCHR της Φλόριντα το 2014, το οποίο από τότε έχει καταθέσει πάνω από 6.900 καταγγελίες και έχει ξεκινήσει 85 έρευνες από κρατικούς οργανισμούς σε εγκληματίες ψυχιάτρους και στις εγκαταστάσεις τους. Επίσης, έχουν κερδίσει την απελευθέρωση 606 ατόμων τα οποία κρατούνταν παρά τη θέλησή τους σε ψυχιατρικές κλινικές.

Γιατί έγινες μέλος της CCHR;

Γιατί είναι η μόνη ομάδα που καταπολεμά την εγκληματική ψυχιατρική. Είμαι και πάντα ήμουν πολεμίστρια. Ήμουν το παιδί στο σχολικό λεωφορείο που δεν θα ανεχόταν την κακομεταχείριση από τον νταή. Αν είσαι ένας πολεμιστής στην καρδιά, το άτομο που δεν θέλει απλώς να βάλει έναν επίδεσμο σε ένα πρόβλημα, αλλά θέλει να το ξεριζώσει ολοκληρωτικά, τότε η CCHR είναι ό,τι πρέπει.

Τι κάνει ένα άτομο ως μέρος ενός παραρτήματος της CCHR;

Υπάρχουν βασικές ενέργειες που τα τοπικά παραρτήματα της CCHR κάνουν για να αναμορφώσουν τον κλάδο της ψυχικής υγείας, όπως η εύρεση υποθέσεων κακοποίησης, η υποβολή καταγγελιών και οι νομοθετικές ενέργειες. Αν ξεκινάτε μόλις τη δική σας δραστηριότητα, μπορείτε πρώτα να εντοπίσετε ένα ενεργό παράρτημα κοντά σας με το να έρθετε σε επαφή με τη CCHR. Μπορούν να σας καθοδηγήσουν καθώς θέτετε τα θεμέλια της δραστηριότητάς σας.

Όλοι θέλουν να παράγουν άμεσα αποτελέσματα. Ο τρόπος που έκανα εγώ τη διαφορά αμέσως ήταν με το να γνωρίζω και να κατανοώ αρχικά τον νόμο περί ψυχικής υγείας για την περιοχή μου και μετά προσδιορίζοντας τη μεγαλύτερη πηγή καταχρήσεων. Κατά τη γνώμη μου, αφορούσε τα παιδιά και τις ακούσιες ψυχιατρικές εξετάσεις χωρίς να το γνωρίζουν οι γονείς. Μόλις εντόπισα το πρόβλημα άρχισα να ενημερώνω οικογένειες σχετικά με τον νόμο, σχετικά με τα δικαιώματά τους και με το τι θα μπορούσαν να κάνουν για την κατάσταση. Αυτή ήταν η αρχή και από εκεί δούλεψα για να εκτελέσω τις βασικές ενέργειες. Ορίστε τι μπορεί να κάνει κάποιος:

 1. Να βρει και να τεκμηριώσει περιπτώσεις κατάχρησης από ψυχιάτρους.
 2. Να υποβάλει καταγγελίες γι’ αυτό στην αστυνομία, σε ιατρικά ή άλλα συμβούλια επαγγελματικής αδειοδότησης κ.λπ.
 3. Να βοηθήσει άτομα που έχουν δεχτεί κακοποίηση ή τις οικογένειές τους να δώσουν συνεντεύξεις στα ΜΜΕ και σε ντοκιμαντέρ, καθώς και να μιλήσουν σε δημόσιες εκδηλώσεις και να επισκεφθούν νομοθέτες.
 4. Να τεκμηριώσει ολοκληρωτικές παραβιάσεις στα ψυχιατρικά ιδρύματα και να καταθέσει καταγγελίες στους αρμόδιους φορείς.
 5. Να διεξάγει έρευνες για την έκταση της ψυχιατρικής επιρροής και να ανταλλάξει αυτές τις πληροφορίες με το κοντινό παράρτημα της CCHR και να τις χρησιμοποιήσει σε τοπικά υλικά για να αυξήσει την επίγνωση σχετικά με τις καταχρήσεις και τα εγκλήματα των ψυχιάτρων.
 6. Να ελέγχει και να αποτρέπει τη νομοθεσία που υποκινείται από την ψυχιατρική.
 7. Να παρακολουθήσει και να υποστηρίξει νόμους για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και να κάνει την ψυχιατρική υπόλογη για τις επιβλαβείς πρακτικές της.
«Αν είσαι ένας πολεμιστής στην καρδιά, το άτομο που δεν θέλει απλώς να βάλει έναν επίδεσμο σε ένα πρόβλημα, αλλά θέλει να το ξεριζώσει ολοκληρωτικά, τότε η CCHR είναι ό,τι πρέπει».
 1. Να ενημερώσει και να εκπαιδεύσει το κοινό διανέμοντας τα ντοκιμαντέρ και τα υλικά της CCHR μέσω πολλών καναλιών – μοιράζοντάς τα, κάνοντας εκδηλώσεις, μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, δελτίων τύπου κ.λπ.
 2. Να χρησιμοποιήσει το DVD Ψυχιατρική: Μια Βιομηχανία Θανάτου (ή την περιοδεύουσα έκθεση όταν επισκέπτεται την περιοχή) για να βρει και να τεκμηριώσει υποθέσεις ψυχιατρικών καταχρήσεων και να εκπαιδεύσει ηγέτες της κοινότητας, νομοθέτες και άτομα που χαράσσουν πολιτική.
 3. Να εργαστεί με γονείς, δασκάλους και άλλους εκπαιδευτικούς για να επιφέρει την κατάργηση από ψυχιατρικά/ψυχολογικά προγράμματα και δραστηριότητες σε σχολεία, κολέγια και πανεπιστήμια.
 4. Να βάλει ανθρώπους να υπογράψουν την Ψυχιατρική Διαθήκη Ζωής για να τους προστατεύει από την επιβεβλημένη ψυχιατρική παρέμβαση και θεραπεία. Επισκεφθείτε το cchrint.org/psychiatric-living-will για ένα αντίτυπο.

Για πιο κομμάτι από το έργο σου είσαι περισσότερο περήφανη;

Από νεαρή ηλικία ήθελα να εμπνέω και να δίνω κουράγιο σε άλλους να δίνουν μάχη για τα δικαιώματά τους. Αυτό με κάνει περισσότερο περήφανη από όλα. Ως μια ομάδα που δουλεύουμε μαζί για τον ίδιο στόχο, θα δημιουργήσουμε μόνιμη αλλαγή.


ΔΩΣΤΕ ΤΕΛΟΣ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΧΡΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ

Ως ένας μη κερδοσκοπικός Οργανισμός περιφρούρησης της ψυχικής υγείας, η CCHR βασίζεται στις συνδρομές και τις δωρεές προκειμένου να διεκπεραιώσει την αποστολή της να εξαλείψει τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την ψυχιατρική και να αποκαταστήσει την ηθική στο πεδίο της ψυχικής υγείας. Για να γίνετε μέρος του μεγαλύτερου κινήματος στον κόσμο το οποίο εργάζεται για την αλλαγή στο πεδίο της ψυχικής υγείας, γίνετε μέλος της ομάδας που έχει συμβάλει στη θέσπιση περισσοτέρων από 180 νόμων οι οποίοι προστατεύουν τους πολίτες από τις βίαιες πρακτικές των ψυχιάτρων.

DOWNLOADS