ΜΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ;

Οι μαζικές ένοπλες δολοφονίες και οι αγρυπνίες ως φόρος τιμής στα θύματα γεμίζουν τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων, αλλά πόσα ακόμα αγαπημένα πρόσωπα πρέπει να χαθούν πριν να φέρει κανείς στο φως το πραγματικό κακό πίσω από τη βία;
Ένα ντοκιμαντέρ του BBC θέτει την ερώτηση: Είναι τα ψυχοτρόπα φάρμακα πίσω από τη βία;

Η παράλογη βία δεν είναι απλώς ένα αμερικανικό πρόβλημα. Υπάρχει ο Andreas Lubitz ο οποίος, ενώ έπαιρνε αντικαταθλιπτικά και βενζοδιαζεπίνη, συνέτριψε σκόπιμα το αεροπλάνο της Germanwings στο οποίο ήταν συγκυβερνήτης στη Νότια Γαλλία, σκοτώνοντας και τους 150 επιβάτες. Υπάρχει ο Matti Saari από τη Φινλανδία, ένας φοιτητής μαγειρικής που πυροβόλησε και σκότωσε εννέα φοιτητές και έναν καθηγητή, τραυμάτισε έναν άλλο και μετά αυτοκτόνησε. Έπαιρνε ένα αντικαταθλιπτικό και alprazolam. Ο Mamoru Takuma, στην Ικέντα της Ιαπωνίας, έπαιρνε ένα αντικαταθλιπτικό όταν μπήκε κρυφά σε ένα δημοτικό σχολείο με ένα μαχαίρι 15 εκατοστών, σκοτώνοντας οχτώ παιδιά της πρώτης και δευτέρας δημοτικού, ενώ τραυμάτισε τουλάχιστον άλλα 15.

Τον Ιούλιο του 2017, ένα ντοκιμαντέρ της εκπομπής Panorama στο BBC του Ηνωμένου Βασιλείου, Μια Συνταγή για Δολοφονία, εξερεύνησε τον ρόλο των αντικαταθλιπτικών στο ξέσπασμα πυροβολισμών του James Holmes, ο οποίος σκότωσε 12 ανθρώπους και τραυμάτισε 70 σε έναν κινηματογράφο του Κολοράντο το 2012, αφότου άρχισε να παίρνει ένα αντικαταθλιπτικό 17 εβδομάδες πριν. Ο καθηγητής David Healy πήρε συνέντευξη από τον Holmes πριν από τη δίκη του το 2015 και κατέληξε στο εξής συμπέρασμα: «Πιστεύω ότι αν δεν είχε πάρει το Sertraline [αντικαταθλιπτικό], δεν θα είχε δολοφονήσει κανέναν».

Ο καθηγητής Healy εκτιμά ότι το 90% των πυροβολισμών σε σχολεία που έλαβαν χώρα εδώ και πάνω από μια δεκαετία, σχετίζονταν με αντικαταθλιπτικά. Η νέα αναφορά της CCHR συμβουλεύει να διεξαχθούν νομοθετικές ακροάσεις για να διερευνηθεί πλήρως η συσχέτιση μεταξύ της ψυχιατρικής θεραπείας, της βίας και της αυτοκτονίας.


ΘΕΛΟΥΜΕ πραγματικά ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΝΕΑ ΣΑΣ

Ορίστε τι είπαν οι επισκέπτες αφού έμαθαν τα τεκμηριωμένα δεδομένα στην έκθεση Ψυχιατρική: Μια Βιομηχανία Θανάτου.

ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΟΣ ΝΟΣΟΚΟΜΑ ΨΥΧΙΑΤΡΕΙΟΥ, ΛΟΥΙΖΙΑΝΑ, ΗΠΑ

Για 32 χρόνια, είμαι διπλωματούχος νοσοκόμα στον τομέα της ψυχιατρικής/ψυχικής υγείας στη Λουιζιάνα. Ήμουν πάντα υπέρμαχος για τους ασθενείς μου και έχω παρατηρήσει τις ανησυχητικές αλλαγές στο επάγγελμά μου, ειδικά τα τελευταία 15 χρόνια. Θέλω να κάνω τη διαφορά. Σας ευχαριστώ για την παροχή αυτής της γνώσης και το δωρεάν πακέτο πληροφοριών.

ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΗΣ ΠΑΣΤΟΡΑΣ, ΠΕΡΟΥ

Είμαι πάστορας με ένα εκκλησίασμα από 2.500 άτομα. Βιώνω την κακοποίηση της ψυχιατρικής, η οποία, με τη βοήθεια του Θεού, ελπίζω να τελειώσει. Θέλω να προειδοποιήσω τους ανθρώπους για τους κινδύνους στους οποίους είναι εκτεθειμένοι. Θα τους δείξω τα υλικά σας, και ψάχνω για έντιμες υπηρεσίες αρχών για να με βοηθήσουν να προωθήσω αυτές τις πληροφορίες.

ΜΑΘΗΤΗΣ, ΓΑΛΛΙΑ

Λέτε όλα όσα σκέφτομαι, χωρίς να χρησιμοποιείτε βρισιές! Έχω δει όλα αυτά για τα οποία μιλάτε. Οι καλύτεροί μου φίλοι φοράνε χημικούς ζουρλομανδύες και αυτό τους μετατρέπει σε φρικτούς ανθρώπους όταν παίρνουν φάρμακα.

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ, ΑΛΑΜΠΑΜΑ

Παρακαλώ στείλτε μου το DVD. Ξέρω πολλούς ανθρώπους που παίρνουν ψυχοτρόπα φάρμακα και πρέπει να το δουν αυτό.

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ, ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ

Έχω υποστεί κακοποίηση για πολλά χρόνια από τη βιομηχανία της ψυχιατρικής, και θέλω να διδάξω τους κινδύνους της ώστε να βοηθήσω άλλους.

ΦΥΛΑΚΑΣ ΣΕ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ, ΝΑΜΙΜΠΙΑ

Δουλεύω σε μια ψυχιατρική κλινική παρακολουθώντας τους ψυχικά ασθενείς. Πιστεύω ότι τα εκπαιδευτικά σας υλικά είναι χρήσιμα για μένα καθώς με εφοδιάζουν με τον σωστό τρόπο αντιμετώπισης της ψυχικής ασθένειας και των δικαιωμάτων αυτών των κακόμοιρων ασθενών. Έχω δει πολλά σε αυτή την κλινική, με τα οποία δεν συμφωνώ μέχρι στιγμής. Αυτά τα υλικά είναι μια ευλογία μεταμφιεσμένη για μένα. Θα μοιραστώ αυτές τις πληροφορίες με τους συνεργάτες σας.


ΓΕΓΟΝΟΤΑ

ΨΥΧΟΤΡΟΠΙΚΕΣ «ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ»

Κάποια ψυχοτρόπα φάρμακα έχουν «παρενέργειες» που περιλαμβάνουν την αυτοκτονία και την ανθρωποκτονία.

117%

ΑΥΞΗΣΗ

στις συνταγογραφήσεις ψυχοφαρμάκων στις ΗΠΑ μεταξύ του 1999 και του 2013

24%

ΑΥΞΗΣΗ

στα ποσοστά αυτοκτονιών στις ΗΠΑ από το 1999 μέχρι το 2014 – τυχαίο;

41

ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ

παίρνουν αντικαταθλιπτικά φάρμακα

65

ΠΡΑΞΕΙΣ ΒΙΑΣ

που θανάτωσαν ή τραυμάτισαν 693 άτομα σε πάνω από 3 δεκαετίες έγιναν από άτομα που είτε έπαιρναν ψυχοτρόπα φάρμακα είτε τα είχαν κόψει

409

ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΕΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

σε ψυχιατρικά φάρμακα περιλαμβάνουν τους κινδύνους της αυτοκαταστροφικής συμπεριφοράς, της αυτοκτονίας, της βίας, της επιθετικότητας και του ιδεασμού ανθρωποκτονίαςΔΩΣΤΕ ΤΕΛΟΣ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΧΡΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ

Ως ένας μη κερδοσκοπικός Οργανισμός περιφρούρησης της ψυχικής υγείας, η CCHR βασίζεται στις συνδρομές και τις δωρεές προκειμένου να διεκπεραιώσει την αποστολή της να εξαλείψει τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την ψυχιατρική και να αποκαταστήσει την ηθική στο πεδίο της ψυχικής υγείας. Για να γίνετε μέρος του μεγαλύτερου κινήματος στον κόσμο το οποίο εργάζεται για την αλλαγή στο πεδίο της ψυχικής υγείας, γίνετε μέλος της ομάδας που έχει συμβάλει στη θέσπιση περισσοτέρων από 180 νόμων οι οποίοι προστατεύουν τους πολίτες από τις βίαιες πρακτικές των ψυχιάτρων.

DOWNLOADS