Κεφάλαιο 8: Πάρε τα Δεδομένα

Οι ψυχίατροι επιμένουν εξακολουθητικά στην προσπάθειά τους να σας κάνουν να πιστέψετε ότι τα ψυχοφάρμακα είναι «ασφαλή και δραστικά» – γιατί στο κάτω − κάτω αυτοί είναι οι «ειδικοί» στο χώρο της ψυχικής υγείας, και όχι εσείς. Η μια περίπτωση μετά την άλλη, όμως, αποδεικνύουν ότι το να τους εμπιστευτεί κανείς μπορεί να αποβεί μοιραίο.

Πώς μπορεί το κοινό να προστατευτεί; Με το να επιμένει στο δικαίωμα της συναίνεσης για θεραπεία κατόπιν ενημέρωσης.

Οι γιατροί υποστηρίζουν ότι αυτά είναι τα δεδομένα που οφείλετε να γνωρίζετε:

Πρώτο: Οι ψυχικές ανωμαλίες δεν είναι πραγματικές ασθένειες που απαιτούν φαρμακευτική αγωγή.
Δεύτερο: Δεν υπάρχει καμία επιστημονική απόδειξη, πουθενά, για το ότι τα ψυχοτρόπα φάρμακα επιλύουν το οποιοδήποτε διανοητικό πρόβλημα.
Τρίτο:Τα ψυχοτρόπα φάρμακα καλύπτουν τα συμπτώματα και έχουν σοβαρότατες βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες συνέπειες.

Οι ψυχίατροι παραδέχονται...
«Κανείς δε γνωρίζει πώς ακριβώς δρουν αυτά τα ψυχοφάρμακα».
«Δεν τους ενημερώνω για όλες τις παρενέργειες, επειδή υπάρχουν τόσο πολλές πιθανές παρενέργειες».
«Για πολλά χρόνια πιστεύαμε ότι είχαμε σταθεροποιήσει τις δοκιμές, αλλά στη συνέχεια αποδείχθηκε ότι δεν είχαν καμία αξία».
«Στην ουσία, ποτέ δεν ξέρεις αν πρόκειται για το σωστό φάρμακο».
«Προχωράμε με τη μέθοδο της δοκιμής και λάθους».
«Δεν μπορείς απλά να θεραπεύσεις κάποιον».

Τέταρτο: Μπορούν να προκαλέσουν εξάρτηση και εθισμό.
Πέμπτο: Τα περισσότερα ψυχικά προβλήματα προκαλούνται από υποβόσκουσες σωματικές ασθένειες που απαιτούν ιατρική και όχι ψυχιατρική θεραπεία.
Έκτο: Ανεξάρτητα από το πόσο σοβαρή μπορεί να είναι μια συναισθηματική ή ψυχολογική κατάπτωση, πολλές αποτελεσματικές λύσεις δεν απαιτούν τη λήψη ψυχοτρόπων φαρμάκων.

Όπως η μοντέρνα ψυχιατρική έχει διεισδύσει τόσο έντονα στον κόσμο μας τα τελευταία πενήντα χρόνια, έτσι έχει γίνει και με τα ψυχοφάρμακα. Επειδή όμως οι εναλλακτικές θεραπείες που γίνονται χωρίς φάρμακα, σπάνια ανακοινώνονται στους ασθενείς, η συναίνεση των ασθενών για τη λήψη φαρμάκων κατόπιν ειλικρινούς ενημέρωσης σχεδόν πάντα απουσιάζει .

Υπάρχει όμως τρόπος να ξεσκεπάσει κανείς αυτό το έγκλημα με το να αναφέρει τα παράπονά του και τις βλαβερές συνέπειες που προκαλούνται εξαιτίας της λήψης ψυχοφαρμάκων στις αρμόδιες κρατικές αρχές.

Αυτός όμως είναι ο μόνος δρόμος για να αποκαλυφθεί η αλήθεια σχετικά με τον αντίκτυπο και τη φρίκη που προκαλεί η χρήση ψυχοφαρμάκων.

ΓΕΓΟΝΟΣ: Ο FDA παραδέχεται ότι οι καταγγελίες που γίνονται από τους ασθενείς ή τους ίδιους του γιατρούς, κυμαίνονται από 1 ως 10% των αρνητικών παρενεργειών
των φαρμάκων που εκδηλώνονται συνολικά.

DOWNLOADS