ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΑΣ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΩΝ 50ών ΜΑΣ ΓΕΝΕΘΛΙΩΝ

Η CCHR έλαβε επιστολές και επαίνους από τους πολλούς συνεργάτες και φίλους της σε όλο τον κόσμο, ως αναγνώριση της χρυσής της επετείου.
Η CCHR έλαβε επιστολές και επαίνους από τους πολλούς συνεργάτες και φίλους της σε όλο τον κόσμο, ως αναγνώριση της χρυσής της επετείου.
Από την ίδρυσή της το 1969, η CCHR έχει εργαστεί με μαχητές της ελευθερίας, θαρραλέους δικηγόρους, αφοσιωμένους νομοθέτες και άλλους, που με τη σειρά τους είπαν λόγια υποστήριξης στην 50ή επέτειο της CCHR.

Στα 50 χρόνια της, η CCHR έχει εργαστεί με δικηγόρους, κυβερνητικούς αξιωματούχους, νομοθέτες, σώματα διερεύνησης, ΜΚΟ και δημοσιογράφους για να εκθέσει τις καταχρήσεις στο πεδίο της ψυχικής υγείας και για να καθιερωθούν οι αναγκαίες αλλαγές για να αποφευχθούν τέτοιες καταχρήσεις.

Στα 50ά γενέθλια της CCHR, πολλοί από τους φίλους της εξέδωσαν διακηρύξεις, επαίνους και επιστολές αναγνώρισης και εκτίμησης.

Αυτό περιλάμβανε την Αυστραλιανή ψυχίατρο Niall McLaren που έγραψε ότι το έργο της CCHR ήταν «απαραίτητο για να αντιμετωπίσουμε την ατελείωτη προπαγάνδα αποκτήνωσης της ψυχιατρικής» και «την ιδέα ότι οι δυστυχισμένοι και αναστατωμένοι νέοι πρέπει να στερηθούν τα ανθρώπινα δικαιώματά τους και να λάβουν φάρμακα ώστε να είναι υπάκουοι».

Και ο Oleg Khilkevich, ένας εκπαιδευτικός μιας νοσηλευτικής σχολής των ΗΠΑ, είπε ότι η CCHR «έχει μια μακρά ιστορία όπου μάχεται με γενναιότητα και ανελέητα για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Ήταν η αιτία για πολλές μεγάλες μεταρρυθμίσεις που τώρα προστατεύουν τους ασθενείς κατά της “σκληρής, απάνθρωπης ή ταπεινωτικής μεταχείρισης”, όπως περιγράφεται στο Άρθρο 5 της Οικουμενικής Διακήρυξης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων».

Ο καθηγητής Lothar Krappmann από τη Γερμανία, ένα πρώην μέλος της Επιτροπής του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα του Παιδιού, έγραψε: «Αν επισημαίνετε ότι έχω πετύχει κάτι για τα παιδιά που δέχτηκαν λάθος διάγνωση και λάθος θεραπεία, τότε πρέπει να προσθέσω ότι αυτό έγινε χάρη στις σωστές πληροφορίες και τα έγγραφα που έχω λάβει από τη CCHR».

«Αυτός ο οργανισμός πασχίζει να προσωποποιήσει τις αρχές της Οικουμενικής Διακήρυξης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών».

Το μέλος του Κογκρέσου των ΗΠΑ Adam Schiff είπε: «Αυτός ο οργανισμός πασχίζει να προσωποποιήσει τις αρχές της Οικουμενικής Διακήρυξης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών. Ενώ έχουμε προοδεύσει από πολλές απόψεις από το 1948, εξακολουθεί να υπάρχει πολλή δουλειά, και πολλά πράγματα θα είναι το καθήκον των νεότερων γενιών στο να προωθήσουν τα ιδανικά της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, της ειρήνης και της ευημερίας».

Και έτσι η CCHR δε θυμάται απλώς τι έχει πετύχει στα πρώτα 50 χρόνια της, αλλά και τη γνώση και την εμπειρία που έχει τώρα αποκτήσει για να συνεχίσει αυτό το έργο ζωτικής σημασίας για την εξάλειψη της ψυχιατρικής κατάχρησης στο σύντομο μέλλον.


ΓΕΓΟΝΟΤΑ

50 ΧΡΟΝΙΑ: ΟΙ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΕΣ

Για 50 χρόνια η CCHR φέρνει την ψυχιατρική ενώπιον του νόμου και υπερασπίζεται τα ανθρώπινα δικαιώματα. Ορίστε οι στατιστικές.

50

ΧΡΟΝΙΑ

προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο πεδίο της ψυχικής υγείας

188

ΝΟΜΟΙ

εγκρίθηκαν οι οποίοι προστατεύουν κατά της ψυχιατρικής κακοποίησης

1,4 δισεκατομμύρια δολάρια

ΠΛΗΡΩΘΗΚΑΝ

σε ψυχιατρικά ποινικά και αστικά πρόστιμα

170

ΨΥΧΙΑΤΡΟΙ

και ψυχολόγοι τιμωρούνται για καταχρήσεις ή καταδικάζονται για εγκλήματα κάθε χρόνο

3.923

ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

έκλεισαν λόγω καταχρηστικών και μερικές φορές θανατηφόρων πρακτικώνΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ

Ως ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός περιφρούρησης της ψυχικής υγείας, η CCHR βασίζεται στις συνδρομές και τις δωρεές προκειμένου να διεκπεραιώσει την αποστολή της να εξαλείψει τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την ψυχιατρική και να αποκαταστήσει την ηθική στο πεδίο της ψυχικής υγείας. Για να γίνετε μέρος του μεγαλύτερου κινήματος στον κόσμο το οποίο εργάζεται για την αλλαγή στο πεδίο της ψυχικής υγείας, γίνετε μέλος της ομάδας που έχει συμβάλει στη θέσπιση περισσοτέρων από 180 νόμων οι οποίοι προστατεύουν τους πολίτες από τις βίαιες πρακτικές των ψυχιάτρων.

DOWNLOADS