ΟΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ
Βετεράνοι Ζητούν να Τεθεί ένα Τέλος στη Χορήγηση Φαρμάκων/Ναρκωτικών στους Στρατιώτες

Καθώς τα ποσοστά αυτοκτονιών μεταξύ των βετεράνων έχουν σχεδόν τριπλασιαστεί σε σχέση με αυτά του γενικού πληθυσμού, αυτοί που μεριμνούν για τους ανθρώπους που μας παρέχουν τις υπηρεσίες τους, αναζητούν μια απάντηση που θα βοηθήσει να επιλυθεί η κρίση. Αυτή η απάντηση βρίσκεται στα όσα αποκαλύπτονται στο ντοκιμαντέρ της CCHR, Ο Κρυφός Εχθρός: Ανοίγοντας τα Κρυφά Χαρτιά της Ψυχιατρικής, το οποίο αποκαλύπτει τη σχέση μεταξύ των ψυχοτρόπων φαρμάκων, των υψηλών ποσοστών αυτοκτονίας βετεράνων, των αιφνίδιων θανάτων και της αυξανόμενης βίας στον στρατό.

Ο Λοχίας των Ειδικών Δυνάμεων του στρατού των ΗΠΑ (Απόστρατος) Hannis Latham (αριστερά) και ο Σμήναρχος της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ (Απόστρατος) John Henke είναι δύο βετεράνοι που εργάζονται προκειμένου να προστατεύσουν άλλους βετεράνους και στρατιωτικό προσωπικό από τη χορήγηση ψυχοφαρμάκων και διοργανώνουν τακτικές προβολές του φιλμ για βετεράνους σε όλη τη χώρα.

«Τα ψυχοφάρμακα κάνουν τον σύγχρονο πόλεμο πολύ πιο θανατηφόρο για τους στρατιώτες μας που επιστρέφουν από το πεδίο της μάχης, σε σχέση με οποιονδήποτε άλλο πόλεμο του παρελθόντος», λέει ο Λοχίας Hannis Latham, Απόστρατος των Ειδικών Δυνάμεων του στρατού των ΗΠΑ.

«Αντί να δημιουργήσουν προγράμματα αποκατάστασης για τους βετεράνους που επιστρέφουν, αναγνωρίζοντας ότι είναι φυσιολογικοί άνθρωποι που είχαν μια πολύ αφύσικη εμπειρία, συχνά συνταγογραφούν στους βετεράνους μας αντιψυχωτικά, ηρεμιστικά και αντικαταθλιπτικά και τους λένε να το αποδεχτούν και να συνεργαστούν».

Ο Σμήναρχος John A. Henke, Απόστρατος της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, υψηλά παρασημοφορούμενος πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας, στρατιωτικός εφημέριος και κλινικός ψυχολόγος, ο οποίος συμμετείχε στη Μελέτη Ετοιμότητας στη Μάχη που διοργάνωσε ο Υφυπουργός Άμυνας του Πενταγώνου, λέει:

«Αντί να βοηθηθούν οι βετεράνοι ώστε να αναρρώσουν από τον πόλεμο, ο πόνος τους καμουφλάρεται με ισχυρά φάρμακα/ναρκωτικά. Σε αυτά περιλαμβάνονται οπιοειδή παυσίπονα και ψυχοτρόπα φάρμακα που προκαλούν εθισμό και τα οποία αποτελούν αιτία για θανάτους από υπερβολική δόση με υψηλά ποσοστά ανάμεσα στους ασθενείς της Διοίκησης των Βετεράνων, τα οποία είναι σχεδόν διπλάσια από τον μέσο όρο στη χώρα».

Ο κ. Henke και ο κ. Latham μίλησαν στην πρεμιέρα του φιλμ στη Νέα Υόρκη τον Μάιο του 2014. Επιπλέον, μαζί με άλλους, συνεχίζουν να χρησιμοποιούν το ντοκιμαντέρ ως ένα ισχυρό εκπαιδευτικό μέσο για βετεράνους.

Ως τμήμα του παγκόσμιου προγράμματος ενημέρωσης του κοινού για τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την ψυχιατρική, η Επιτροπή Πολιτών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα χρηματοδοτεί 12 περιοδεύουσες εκθέσεις που προκαλούν σημαντικό αντίκτυπο. Οι εκθέσεις αυτές, οι οποίες βασίζονται στο μόνιμο μουσείο στην έδρα της CCHR International στο Λος Άντζελες, παρουσιάζουν τις καταχρήσεις της ψυχιατρικής κατά το παρελθόν και το παρόν, εκθέτουν τη διαπλοκή μεταξύ της ψυχιατρικής και των φαρμακευτικών εταιρειών και περιγράφουν τη μέθοδο διοχέτευσης των ψυχοφαρμάκων που έχει οδηγήσει στον εθισμό εκατομμυρίων ανθρώπων σε ψυχοτρόπα φάρμακα.

Οι περιοδεύουσες εκθέσεις εκτίθενται σε κάθε ήπειρο και στήνονται μέσα ή κοντά σε νομοθετικά κέντρα και σε άλλα σημαντικά μέρη σε πόλεις σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Βόρεια και Νότια Αμερική, την Ευρώπη, τη Νότια Αφρική, την Ασία, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία. Τις εκθέσεις επισκέπτονται χιλιάδες κυβερνητικοί αξιωματούχοι, νομοθέτες, επαγγελματίες του ιατρικού τομέα, ψυχίατροι, ψυχολόγοι, βετεράνοι και στρατιωτικό προσωπικό.



Νευρολόγος Αμφισβητεί τα Αίτια των «Αιφνίδιων Θανάτων»

Ο νευρολόγος Fred Baughman Jr. από την Καλιφόρνια συνέταξε μια λίστα με σχεδόν 400 θανάτους στρατιωτών και βετεράνων από αμφισβητήσιμα αίτια, πολλοί από τους οποίους αποδόθηκαν σε «φυσικά αίτια».

«Τι στο καλό είναι τα “φυσικά αίτια” σε εικοσάχρονους;», ρωτάει ο Baughman.

Η έρευνά του τον οδήγησε στο να πιστεύει ότι πρόκειται για «πιθανές ξαφνικές καρδιακές προσβολές χωρίς σφυγμό και με εγκεφαλικό θάνατο που προκαλούνται μέσα σε 4-5 λεπτά από ένα κοκτέιλ ψυχοφαρμάκων, και πιο συγκεκριμένα από αντιψυχωτικά».

Ανακάλυψε την ύπαρξη κοινών παραγόντων στις υποθέσεις του Andrew White και τριών άλλων βετεράνων από τη Δυτική Βιρτζίνια, όπου όλοι τους ήταν από 20 έως 30 ετών και πέθαναν στον ύπνο τους στις αρχές του 2008: «Όλοι τους είχαν διαγνωστεί ότι έπασχαν από Διαταραχή Μετατραυματικού Άγχους, πράγμα που δεν αποτελεί ασθένεια του εγκεφάλου· σε όλους τους είχε συνταγογραφηθεί το ίδιο κοκτέιλ ψυχοφαρμάκων: Seroquel (αντιψυχωτικό), Paxil (αντικαταθλιπτικό) και Klonopin (βενζοδιαζεπίνη) και όλοι φαίνονταν “κανονικοί” πριν πάνε για ύπνο».

Μαζί με άλλους γιατρούς και τη CCHR ο Δρ Baughman εξέδωσε μια επείγουσα προειδοποίηση: «Ζητώ από τον στρατό την επιβολή άμεσης απαγόρευσης της συνταγογράφησης όλων των αντιψυχωτικών και αντικαταθλιπτικών, μέχρι να υπάρξει μια πλήρης δημόσια διευκρίνηση σχετικά με το εύρος και τα αίτια της συγκεκριμένης επιδημίας αιφνίδιων θανάτων από καρδιακή προσβολή».



ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ

Ως ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός περιφρούρησης της ψυχικής υγείας, η Επιτροπή Πολιτών για τα Ανθρώπινα Δικαιώµατα βασίζεται στις συνδρομές και τις δωρεές σας, προκειμένου να εξαλειφθούν οι παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωµάτων από την ψυχιατρική και να εξυγιανθεί το πεδίο της ψυχικής υγείας. Για να γίνετε μέρος του μεγαλύτερου κινήματος στον κόσμο το οποίο εργάζεται για την αναμόρφωση της ψυχικής υγείας, γίνετε μέλος της ομάδας που έχει συμβάλει στη θέσπιση πάνω από 170 νόμων οι οποίοι προστατεύουν τους πολίτες από τις καταχρηστικές πρακτικές στο πεδίο της ψυχικής υγείας.

DOWNLOADS