Ο ΚΡΥΦΟΣ ΕΧΘΡΟΣ – Ανοίγοντας τα Κρυφά Χαρτιά της Ψυχιατρικής

Στις αρχές του 2013, η επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών ανακοίνωσε το εντυπωσιακό στατιστικό στοιχείο ότι ο αριθμός των στρατιωτικών αυτοκτονιών το 2012 είχε υπερβεί κατά πολύ το σύνολο των πεσόντων στη μάχη – κατά μέσο όρο σχεδόν ένας την ημέρα. Έναν μήνα αργότερα ήρθε ένα ακόμη πιο απογοητευτικό στατιστικό στοιχείο από το αμερικανικό Υπουργείο Υποθέσεων των Βετεράνων: οι αυτοκτονίες στους βετεράνους αυξήθηκαν σε 22 την ημέρα – περίπου 8.000 τον χρόνο.

μάθετε περισσότερα>>

Τι είναι η Επιτροπή Πολιτών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα

Η Επιτροπή Πολιτών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (CCHR) είναι μια μη κερδοσκοπική επιτροπή επαγρύπνησης για την ψυχική υγεία, που βοήθησε να τεθούν σε ισχύ περισσότεροι από 150 νόμοι που προστατεύουν τα άτομα από καταχρηστικές ή εξαναγκαστικές πρακτικές. Η CCHR αγωνίζεται εδώ και πολύ καιρό για την αποκατάσταση βασικών αναφαίρετων ανθρωπίνων δικαιωμάτων στον τομέα της ψυχικής υγείας. Αυτά περιλαμβάνουν, χωρίς περιορισμό, την πλήρη συναίνεση κατόπιν πληροφόρησης σχετικά με την ιατρική νομιμότητα της ψυχιατρικής διάγνωσης, τους κινδύνους των ψυχιατρικών θεραπειών, το δικαίωμα σε όλες τις διαθέσιμες ιατρικές εναλλακτικές λύσεις και το δικαίωμα άρνησης οποιασδήποτε θεραπείας θεωρείται επιβλαβής.
μάθετε περισσότερα >>

ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΑ

Η Επιτροπή Πολιτών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα – Προσάγωντας τη Ψυχιατρική στη Δικαιοσύνη για Περισσότερες από Τέσσερις Δεκαετίες

Η Επιτροπή Πολιτών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα είναι στις επάλξεις της μεταρρύθμισης της ψυχικής υγείας από το 1969. Αναγνωρισμένη από τον Ειδικό Εισηγητή της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών ως υπεύθυνη για «πολλές μεγάλες μεταρρυθμίσεις» που προστατεύουν τους ανθρώπους από ψυχιατρική κακοποίηση, η CCHR έχει τεκμηριώσει χιλιάδες ξεχωριστές περιπτώσεις που αποδεικνύουν ότι τα ψυχιατρικά φάρμακα και οι συχνά βίαιες ψυχιατρικές πρακτικές δημιουργούν παραφροσύνη και προκαλούν βία.
το πλήρες κείμενο >>

ΑΝΑΛΑΒΕ ΔΡΑΣΗ

Συμμετέχετε στον Αγώνα για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου!

Η Επιτροπή Πολιτών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα δεν εκθέτει μόνον τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στον τομέα της ψυχικής υγείας, αλλά λειτουργεί ενεργά μαζί με άτομα και ομάδες σε όλο τον κόσμο για να επιφέρει πολλές από τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις. Υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να βοηθήσετε.
περισσότερες λεπτομέρειες >>DOWNLOADS